Når kom den nye pundmynten ut i 2017? Alt du trenger å vite om den 12-sidige myntlanseringen på £ 1

Ny Pund Mynt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Royal Mint lanserte offisielt den nye 12-sidige mynten på £ 1 28. mars 2017.



Den siste utgaven inneholder en rekke sikkerhetsfunksjoner som hjelper til med å slå ned på forfalskede kopier, og erstatter gjeldende & apos; runde pund & apos; , introdusert i Storbritannia for mer enn 30 år siden.



Som erstatning for 1 pund ble 1 pund mynter først lansert 21. april 1983. I dag er det omtrent 2,2 milliarder i omløp - selv om det sies at ytterligere 45 millioner falske mynter - en av 30 - er i bruk.



Britene har nå frist til 15. oktober 2017 til å bruke opp alle runde pund i sparegris og kontantsparing - etter denne datoen vil mynten slutte å være lovlig betalingsmiddel i Storbritannia - og du vil ikke lenger kunne bruke dem i butikker eller bruk dem i salgsautomater.

Den & sikreste mynten i verden & apos;

Det nye ikke-runde runde pundet kommer i omløp 28. mars 2017

jodie kidd aidan butler

Den nye 12-sidige mynten på 1 pund har blitt beskrevet som 'den sikreste sirkulasjonsmynten i verden', av Royal Mint.



En av de mest avanserte sikkerhetsfunksjonene inkluderer et hologram som endres fra en & apos; £ & apos; symbolet til tallet & apos; 1 & apos; når mynten er sett fra forskjellige vinkler.

Administrerende direktør i Royal Mint, Adam Lawrence, sa: 'Vi er glade for å få muligheten til å støtte Hennes Majestets statskasse i moderniseringen av den ikoniske 1 pund mynten og hjelpe til med å definere myntverdenen på nytt.



'Laget av to forskjellige metaller og inkludert banebrytende teknologi utviklet ved The Royal Mint, vil denne nye 12-sidige mynten være den sikreste mynten i sirkulasjon i verden.'

Lawrence avslørte at sjeldne utgaver som spirende samlere bør se etter, avslørte at mynten vil slå en milliard av de nye myntene, som er laget av to typer metall, før den ble lansert i mars.

Den vil inneholde den nasjonale floraen i Storbritannias fire land som kommer fra en krone.

Direktør for Royal Mint Museum, dr. Kevin Clancy, sa: 'I år markerer vi også prestasjonene til Jane Austen, Sir Isaac Newton og The Royal Flying Corps - alle pionerer innen sitt eget felt.

'Den britiske offentligheten bør begynne å se disse myntene dukke opp i endringen fra våren 2017.

Jeg har et rundt runde pund & apos; i sparegrisen min - hva skal jeg gjøre?

Stabler med mynter og sparegris

Det er på tide å ta inn de gamle myntene dine før de blir ugyldige

Folk blir oppfordret til å returnere de gamle £ 1 -myntene før de mister status som lovlig betalingsmiddel.

De kan enten bruke dem før 15. oktober eller bank dem nå. Hvis du har noen mynter i sparepengene dine eller løse penger du kan bruke, kan du begynne å bruke dem, eller velge ett av følgende:

august premium obligasjonsvinnere
  • Fra 28. mars kan du ta med myntene dine lokalt postkontor hvor du kan bytte dem mot de nye utgavene.

  • Alternativt kan du gå til din lokale bankkontor og sette beløpet inn på en sparekonto. Du kan gjøre dette så tidlig som nå, eller etter 15. oktober 2017.

Les mer

Sjeldne penger: Har du noen av disse?
Sjeldne 1p -mynter Den ultimate guiden til sjeldne mynter Mest verdifulle £ 2 -mynter Sjeldne mynter på 50p

Hva skjer etter 15. oktober?

Mange banker og byggesamfunn vil fortsette å godta den gamle pundmynten selv etter 15. oktober, selv om Barclays, HSBC, Lloyds/Bank of Scotland, Nationwide, RBS og Santander har sagt at de bare vil tilby denne tjenesten for sine egne kunder.

Etter 15. oktober vil du fortsatt kunne sette inn runde 1 pund mynter på bankkontoen din, men dette er etter din lokale banks skjønn, så det anbefales at du rådfører deg med dem direkte.

Noen av de runde £ 1 -myntene som returneres av publikum vil bli smeltet ned og gjenbrukt for å lage den nye £ 1 -mynten.

Hvordan ser den nye mynten ut?

Myntene lages med 4000 i minuttet på et Royal Mint -produksjonskontor i Llantrisant, Wales (Bilde: PA)

Den nye mynten er laget av to metaller, med en gullfarget ytre ring og en sølvfarget indre ring.

Den har et bilde som endres fra et '£' -symbol til tallet '1' når mynten sees fra forskjellige vinkler. Den har også veldig liten skrift på begge sider av mynten og freste kanter.

Den er tynnere og lettere enn det runde pundet, men dens diameter er litt større.

Er det noen samleobjekter jeg bør se etter?

Svaret kan være ja (Bilde: Royal Mint/PA)

I forkant av lanseringen var de nye myntene allerede selger på eBay.co.uk for så mye som £ 200.

Mer enn 200 000 av de splitter nye myntene ble oppdaget på nettauksjonens nettsted i februar, etter å ha blitt delt ut til utvalgte forhandlere i fjor for å 'teste'.

Myntene regnes som 'prøvemynter', og er derfor ikke sjeldne eller legitime lovlige betalingsmidler.

Den heldige innehaveren 'Glanvog' solgte sin utgave for £ 200 i forrige måned, etter at eBay.co.uk -budgivere økte krigen for den ettertraktede mynten.

(Bilde: eBay.co.uk)

Snakker til NEWSAM Money, Alex Cassidy, fra GoCompare's Coining It In plattformen, beskrev budene som 'fascinerende' og minner om 2 -mynten på prøveperioden fra 1994 som har blitt 'en av de mest ettertraktede myntene som kan samles i Storbritannia'.

'Disse nye prøvemynter på £ 1 er fascinerende, spesielt med tanke på den økonomiske presedensen for prøvemyntene på £ 2,00 i 1994, som siden har blitt en av de mest ettertraktede myntene som kan samles i Storbritannia,' sa han.

'Det faktum at folk allerede prøver å selge dem på eBay, viser hvor myntgode allmennheten har blitt de siste årene.

'Tross alt, hvis disse nye prøvemyntene viser seg å være like verdifulle som 1994 -tallet, kan alle som får fingrene i dem nå sitte på en fremtidig gullgruve.'

Tjuefem forskjellige design har dukket opp på den nåværende runde pundmynten, fra drager til trær, hvorav mange nå selger online.

Les mer

Ny pundmynt
Alt du trenger å vite Hvor kan du få en? 3 ting du trenger å vite Hvor fungerer den nye mynten på £ 1?

Administrerende direktør i Royal Mint, Adam Lawrence, sa at en milliard av de nye myntene nå er slått og kommer i omløp.

Dr. Kevin Clancy, direktør for Royal Mint Museum, sa: I år markerer vi også prestasjonene til Jane Austen, Sir Isaac Newton og The Royal Flying Corps - alle pionerer innen sitt eget felt.

'Den britiske offentligheten bør begynne å se disse myntene dukke opp i endringen fra våren 2017.'

Les mer

john travolta sønn død
Verdifulle penger - hva du skal se etter
24 mest etterlyste 1 mynt Mest verdifulle £ 5 -sedler Den nye £ 10 -lappen Sjeldne £ 2 mynter

Myntfakta på 1 pund

Her er noen fakta om den nye mynten på 1 pund og myntene som vanligvis produseres av Royal Mint:

  • Royal Mint har produsert over 2,2 milliarder rundepundsmynter siden 1983 - noe som tilsvarer vekten til nesten 6000 elefanter

  • Tjuefem forskjellige design har dukket opp på pundmynten, fra drager til trær

  • Royal Mint vil tjene over 1,5 milliarder av de nye myntene på 1 pund
    Hvis du legger disse myntene side om side, ville det være nok å gå fra Storbritannia til New Zealand og tilbake

  • Den nye mynten på 1 pund er basert på designet til den gamle 12-sidige trepennebiten, som gikk ut av sirkulasjon i 1971

  • Det lages ved Royal Mint i Llantrisant, Wales, med en hastighet på opptil 2000 hvert minutt

  • Noen av de runde £ 1 -myntene som returneres av publikum vil bli smeltet ned og gjenbrukt for å lage den nye £ 1 -mynten

  • De eldste britiske myntene i Royal Mint -samlingen dateres tilbake over 2000 år.

Hvorfor den nye £ 1 -mynten blir vanskeligere å forfalske

  • 12-sidig-den særegne formen gjør den umiddelbart gjenkjennelig, selv ved berøring.

  • Skjult funksjon for høy sikkerhet - en høysikkerhetsfunksjon er innebygd i mynten for å beskytte den mot forfalskning i fremtiden.

  • Latent image - det har et bilde som et hologram som endrer seg fra et & apos; £ & apos; symbolet til tallet & apos; 1 & apos; når mynten er sett fra forskjellige vinkler.

  • Mikrobokstaver-den har veldig liten skrift på den nedre innsiden av felgen på begge sider av mynten. Ett pund på forsiden av 'hodene' og produksjonsåret på baksiden 'haler', for eksempel 2016 eller 2017.

  • Bimetallisk - den er laget av to metaller. Den ytre ringen er gullfarget (nikkel-messing) og den indre ringen er sølvfarget (nikkelbelagt legering).

  • Fresede kanter - den har riller på alternative sider.

    er sykes hytter går bust

Se Også: