Er isbjørn venstrehendte? Sannheten bak myten - og om dyr kan være venstrehendte

Isbjørn

Horoskopet Ditt For I Morgen

Er isbjørn virkelig venstrepote?(Bilde: Getty Images)



Det har lenge blitt rapportert at isbjørner er venstrehendte eller venstrepote for å være mer presise.



Påstanden blir ofte delt på nettet, eller den blir snakket om på puben, som ofte skaper debatt om hvor mye sannhet det er i uttalelsen.



De som har observert de store bjørnene har faktisk debunked mytene rundt dem.

Så hvor nøyaktig er myten om at de stort sett bruker sin venstre pot?

Her er hva du trenger å vite på National Left-Handers day.



Er isbjørn venstrehendte?

(Bilde: Getty Images)

Dessverre er det faktisk ingen bevis som støtter påstanden om at alle isbjørner, Ursus Maritimus - som betyr & quot; havbjørn & quot ;, er venstrehendte. Forskere sier at isbjørner faktisk ser ut til å være ambidextrous - og favoriserer begge potene likt.



lage eller bryte elle

I følge Polar Bears International : 'Det er ingen bevis som støtter oppfatningen om at alle store hvite bjørner er igjen potet. Forskere som observerte dyrene har ikke lagt merke til en preferanse. Faktisk ser det ut til at isbjørner bruker sine høyre og venstre poter likt. '

De vil bare bruke den poten som er best for oppgaven, og ofte bruker de begge potene samtidig for å ta byttet sitt og grave med.

Det samme gjelder når de svømmer - de bruker bare de store frontpotene til å drive seg frem og bakbenene til å styre.

Kan dyr være venstre- eller høyrehendte?

Katter er stort sett høyrehendte! (Bilde: Getty)

Svaret på dette er at det virkelig avhenger av dyrearten og individet. Selv om isbjørner ikke foretrekker det, gjør mange andre dyr det.

hjemme alene hus planløsning

Katter, for eksempel, favoriserer sin høyre pot, ifølge undersøkelser .

Primater viser også høyrehendte eller venstrehendte tendenser, det samme gjør gnagere Til og med tre frosker som kan være mer tilbøyelige til å hoppe bort i en retning over en annen. Fascinerende.

Dette er fordi hendighet er ned til hjernens asymmetri - akkurat som det er hos mennesker. Forenklet, venstre side styrer høyre hånd og omvendt, og din preferanse for hånd avslører noe av aktiviteten som foregår i hver halvdel av hjernen.

Hvilke andre myter er det om isbjørner?

Aww (Bilde: Getty Images)

En annen myte som ofte siteres om isbjørner, er at de dekker nesen når de jakter. Å leve i en arktisk tundra betyr at deres svarte neser ville dukke opp mot det isete bakteppet, mens deres tykke pels ikke ville.

Dessverre, selv om denne myten er underholdende å forestille seg, er den også usann.

I følge Polar Bears International har forskere brukt teleskoper for å se på uforstyrrede isbjørner som jakter sel i det kanadiske høyarktis i flere år, noen ganger i nesten 24 timer om gangen.

Les mer

Dyr som gjør de morsomste tingene
Dyr som har det gøy for fotokonkurranse Torpedo ugle flyr med gjemte vinger Isbjørnunger vinker hei Delfiner hopper 30 fot opp i luften

På nettstedet står det: 'ingen bjørn ble sett med å sette en labbe over nesen mens han forfulgte et sel. Etter vår kunnskap har ingen andre isbjørnbiologer noen gang observert denne oppførselen.

'Tenk deg hvordan en bjørn kan gå, krype eller stilke på tre bein mens han holder poten over nesen i en lengre periode'.

lea michele og cory monteith

Gitt de fleste jaktene dekker 50-200 meter, ville dette være ganske vanskelig for bjørnen ...

Se Også: