Sjeldne mynter du kan finne i endringen din - de mest verdifulle £ 1, £ 2, 50p, 20p og 5p mynter som finnes

Tjene Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

    Er det en formue i ekstravekslingen din, eller gjemmer du deg bak på sofaen?



    Husker du at 20p -mynten uten datoen som ble solgt for hundrevis av pund? Eller 2p -mynten som fortsatt selges for en liten formue?



    Av og til er det en mediestorm som ser at briter kryper etter lommebøkene sine for å sortere gjennom endringene sine og lete etter myntene som er langt mer verdt enn verdien som er stemplet på dem.



    Tror du at du kan ha en i lommeboken? Her er de mest verdifulle akkurat nå - ifølge ekspertene.

    Er mynten din på £ 2 verdt en formue?

    Samveldet £ 2

    En spesiell mynt som ble preget for å minnes Commonwealth Games i Nord -Irland 2002, er en av de sjeldneste £ 2 som finnes, ettersom færre enn 500 000 ble preget. De kan selge online for alt mellom £ 15 og £ 25.



    'Typo' Guy Fawkes -mynt

    The Royal Mint ga ut et minnesmerke på 50p i 2005 på 400 -årsjubileet for Gunpowder -plottet, men noen av dem hadde en litt pinlig skrivefeil og leste 'Pemember, pemember the 5th of November'. De selger online for mellom £ 5 og £ 7, vanligvis.

    Charles Dickens £ 2

    Disse ble utgitt i 2012 for å feire 200 -årsdagen til den berømte forfatteren, med baksiden av mynten med titlene på hans bedre kjente bøker. Disse kan nå selge online for rundt £ 4, noen ganger mer hvis de er i spesielt god stand.



    Finn ut mer om de mest verdifulle £ 2 -myntene og sjekk prisene for sjeldne £ 2 mynter på ebay .

    De verdifulle 50ps

    Olympisk svømmer 50p

    Som nevnt av Philip, har den opprinnelige olympiske akvatiske mynten med de bølgete linjene over svømmerens ansikt blitt svært samleobjekt da bare 600 ble utgitt før designet ble endret.

    600 er en liten, liten mengde i myntinnsamlingsverdenen, og derfor bytter disse myntene hender for opp til £ 800.

    Kew Garden 50p

    Mynten på 50 pence stemplet med Kew Gardens Pagoda er relativt sjelden, med bare 210 000 preget sammenlignet med en standard mynting på rundt 5 millioner. Det betyr at de kan selge for £ 30- £ 50 hvis du finner en samler. På sin høyeste etterspørsel solgte de på nettet for så mye som £ 120.

    Peter Rabbit 50p

    Disse sjarmerende Beatrix Potter -myntene ble kun utgitt til et begrenset antall attraksjoner og National Trust -eiendommer, og Royal Mint har ikke avslørt nøyaktig hvor mange de har myntet.

    Noen selger på nettet for mellom £ 5 og £ 15, selv om noen selgere frekt prøver å selge dem for noen få hundre. Spesielle utgaver med en rekke Beatrix Potter -dyr i farger er fremdeles tilgjengelig via Royal Mint for £ 55.

    Euro 50p

    Et stykke på 50 deler fra 1992 med 12 stjerner og som representerer EFs indre marked, kan selge for rundt £ 50- £ 55 online. Dette er de gammeldags tykke 50 pennene, så det er usannsynlig at du kommer til å dukke opp en i endringen din, men det kan være verdt å sjekke eventuelle langsiktige penny krukker for.

    WWF 50p

    Denne minnemynten selges for mer enn £ 10, selv om den har vært i omløp en stund og ikke lenger er i (bokstavelig) ny stand.

    hvem er james haskell gift med

    Vær forsiktig når du kjøper, da noen av disse standardmynter blir annonsert til kraftig oppblåste priser. Noen få av de sjeldnere utgavene selges imidlertid for hundrevis av pund - så se nøye når du sammenligner.

    Finn mer sjeldne 50p -mynter og sjekk prisene for verdifulle 50p mynter på ebay .

    De mest verdifulle £ 1 -myntene

    (Bilde: PA)

    Lanseringen av den nye mynten på £ 1 betydde at det er svært få verdifulle versjoner der ute.

    Men det betyr ikke at det ikke er noen.

    De to viktigste tingene du bør se etter er såkalte 'prøvemynter' - disse ble sendt ut tidlig til butikker og bedrifter, slik at de kunne sjekke alle sine automater og kassetter fungerte skikkelig med det nye designet.

    Du kan se dem etter datoene deres - hvis du ser en mynt med en dato fra 2015 eller 2016, kan du vinne.

    Finn en av disse, og du går videre til en vinner (Bilde: Change Checker/Smart Throw)

    Den andre verdifulle mynten er å finne feil.

    Vi har blitt gjort oppmerksom på noen få eksempler på hvordan nye serier på £ 1 er stemplet på gamle £ 1 -emner.

    Den første som kom fram, solgt for £ 205 på eBay etter å ha mottatt 22 bud

    Finn mer sjeldne nye mynter på £ 1 sjekk prisene for £ 1 mynter på ebay .

    Coppers

    Det ble nylig antydet at Storbritannia rett og slett kan slutte å bruke øre i fremtiden, da de faktisk er verdiløse.

    Imidlertid er det noen få kobber som langt fra er verdiløse.

    Sølv 2p

    (Bilde: PA)

    Valmuesamlere fikk en 2p -mynt som de antok var falske fordi den var sølv. Det viste seg imidlertid å være en utrolig sjelden og verdifull ‘pregefeil’, der en tom 10p ved et uhell ble kastet som en 2p.

    Legionen auksjonerte den for mer enn 1400 pund - men giveren har sannsynligvis ikke engang lagt merke til det.

    'Ny pence' to pence

    Alle 2p -mynter som ble preget før 1982 sier 'ny pence', mens de som er stemplet etter denne datoen, skal si 'to pence'.

    Imidlertid betyr en tidlig feil at et antall 2p -mynter fra 1983 fremdeles viser 'ny pence', noe som betyr at mynter med året stemplet kan selge for flere hundre pund.

    Finn ut mer om sjeldne 2p -mynter og hvordan en liten feil kan gjøre dem verdt en formue.

    Sjeldne 10p mynter

    Se alle de 26 nye begrensede utgavene & apos; alphabet & apos; 10p myntdesign - fra A til Å

    Se galleri

    Den originale 10p ble første gang utstedt i 1968 som en større sølvmynt. I 1992 ble 10p gjort mindre, lettere og generelt mer praktisk - det er de som er klassifisert som lovlig betalingsmiddel i dag.

    I mars 2018 introduserte Royal Mint en samling med 26 & quot; alfabet & apos; 10p mynter i omløp - opprinnelig trykte 2,6 millioner av dem, hver med en annen britisk tradisjon.

    Dette inkluderte postkontoret, sebraoverganger og til og med cricket - men mynteksperter på Change Checker tror fem av dem vil bli de mest populære, og derfor de vanskeligste å få tak i.

    Listen over dem å se etter inkluderer:

    Du kan finne ut mer i vår sjeldne alfabetmyntguide. Her er hvor lenge Change Checker regner med at det vil være før du finner en.

    Den udaterte 20p

    tjue pence stykker (Bilde: PA)

    Tilbake i 2008 trykket Royal Mint rundt 250 000 20 pence stykker uten dato på dem.

    Myntene er lovlige betalingsmidler, og de kan derfor brukes til å kjøpe en Freddo (forutsatt at du har ytterligere 5p). Imidlertid er det bedre at du ikke selger dem, ettersom de fortsatt henter så mye som £ 100 online.

    Sjeldne 5p -mynter

    Den nye 5p var en av de første av en ny myntras som ble introdusert i 1990, betydelig mindre og lettere enn den gamle mynten den erstattet - den ble preget i massivt antall.

    I det første året ble mer enn en milliard rammet, og påfølgende utskrifter var i hundrevis av millioner.

    Men selv om det betyr at de fleste er verdt, vel, 5p, er det to verdifulle

    5p mynter fra 1993

    Hvis du ser 1993 på en 5p -mynt, behold den. Det er det eneste året titalls millioner ikke ble produsert, med ingen utgitt for generell opplag og færre enn 60 000 laget for årlige sett.

    Dessverre vil du ikke trekke deg tilbake på pengene du tjener på å finne en - med nylige eksempler solgt på eBay for ikke mer enn £ 13,50 - men det er fortsatt fryktelig mye mer enn 5p.

    Sjeldne 5p feilmynter fra 2008

    2008 var ikke et godt år for Royal Mint. Det er året de berømt ga ut 250 000 date-free 20ps.

    Det er også året et ukjent antall 5ps ble slått der ryggen er opp ned sammenlignet med fronten.

    Disse er utrolig sjeldne, og selges for mer enn £ 50 online , så det er alltid verdt å sjekke dem.

    Finn ut mer sjeldne 5p -mynter og hvor verdifulle de er.

    Er minnemynter verdt det?

    BILDEKST: Nytt kongelig bryllup £ 5 mynt KREDIT: copyright ukjent

    For spesielle anledninger, jubileer og lignende Royal Mint utgivelser minnemynter .

    Disse går ikke i omløp, og selger ofte nytt for store mengder.

    Dessverre stiger de ikke ofte mye i verdi heller - med denne 2005 solgte prins Harry en gang for totalt 5,50 pund for en mynt på £ 5 i en presentasjonspakke .

    Sjeldne mynter kommer i 2018

    Royal Mint Beatrix Potter -mynter: Deres vakre historier - og hvor mye de er verdt Se galleri

    I løpet av de siste par årene har utgivelser på 50 PS og 2 pund i begrenset opplag forsvunnet nesten like raskt som de har kommet, da samlere skyndte seg å samle dem alle.

    Men hvis du vet hva du leter etter, kan du ha større sjanse for å finne en. Her er vår liste over de å se:

    • Dr Frankensteins monster £ 2 -mynt - Det er 200 år siden Mary Shelley publiserte sin korte roman som forteller om skapelsen av nytt liv, og denne mynten på 2 pund vil feire legendenes fødsel.
    • 100 år med kvinner som stemte 50p - Folkerepresentasjonsloven ble vedtatt i 1918, for nøyaktig et århundre siden, og ga kvinner over 30 stemmerett. Dette jubileet vil bli feiret med en britisk 50p -mynt 2018.
    • Slutten på 'krig for å avslutte alle kriger' £ 2 -mynt - The Royal Mint gir ut en mynt på 2 pund til minne om 100 -årsjubileet for den første verdenskrigens våpenhvile, da endelig pistolene opphørte og stillhet falt over slagmarkene på vestfronten.
    • Fødelsen av RAF -mynten på £ 2 - I år er det også 100 -årsjubileum for grunnleggelsen av Royal Air Force, og for å hedre det slipper Royal Mint en spesiell mynt på 2 £.
    • Peter Rabbit og venner - Denne samlingen fortsetter for tredje året på rad, med Royal Mint vil frigjøre ytterligere fire mynter fra Peter Rabbit i sølv og farge. Dette vil inkludere nok en Peter Rabbit, etterfulgt av Flopsy Bunny, Mrs Tittlemouse og en nyttig mus fra 'The Tailor of Gloucester'. Alt vil være tilgjengelig for kjøp på Royal Mint nettsted .

    Se mer i vår guide om mynter å se i år.

    Les mer

    Sjeldne penger: Har du noen av disse?
    Sjeldne 1p -mynter Den ultimate guiden til sjeldne mynter Mest verdifulle £ 2 -mynter Sjeldne mynter på 50p

    Er du ute av sinn, kan jeg ikke huske disse

    Hvis du ikke er villig til å skrive ut og bære denne artikkelen i lommeboken din, er det et annet alternativ.

    De ChangeChecker nettsted lar deg raskt identifisere mynter og mangel på dem - samt se vanlige blogginnlegg om mynter som har blitt populære blant samlere.

    Hvor ofte blir mynter i omløp plutselig verdifulle & apos ;?

    Det er noen forskjellige måter dette skjer på, forklarer Philip Mussell, direktør for Coin News.

    'Den ene er når en feil gjøres av Royal Mint, for eksempel en 20p uten dato, for eksempel eller en 2p -mynt fra 1983 ved et uhell trykt med den gamle ordlyden & quot; New Pence & apos ;. Feil kan samles opp.

    'Andre samleobjekter er redesign eller utgivelser i begrenset opplag. For eksempel ble en olympisk 50p med en svømmer nylig utgitt på nytt.

    'Den første pregingen hadde en svømmer med bølger som skjulte ansiktet hennes, men designeren ville ikke det, så de fjernet ansiktet hennes og gjorde det klart for bølgete linjer. Det er nå ganske samlingsbart. '

    Hva skal jeg gjøre hvis jeg finner en samlingsmynt?

    (Bilde: Getty)

    Tiden for å selge er vanligvis når mediestormen bryter og verdien - og etterspørselen - skyter opp.

    'Det du må forstå er hvor stor etterspørsel det er, hvor mange samlere vil ha en? Ta Kew Gardens -mynter, for eksempel, anslår de at det er 200 000 der ute .

    'Hvor mange samlere vil ha dem? Sannsynligvis ikke 200 000 - etterspørselen er høyest i begynnelsen fordi det er da samlerne leter etter dem. Når de har fått en, vil de ikke ha en til; det er ikke slik samlingen fungerer.

    'Svært sjeldne mynter som 1983 2p er så sjeldne at de veldig godt kan gå opp, i hvert fall av inflasjon. Men de andre myntene vil du sannsynligvis handle raskt hvis du vil selge, legger Philip til.

    Hvordan finner jeg de verdifulle myntene?

    Den enkleste måten er å bare holde øynene skrelle, og lese om dem.

    'Det kan være store nyheter når en mynt med en feil blir oppdaget, det lager papirene. Men du kan finne ut mer om myntene som folk vil ha ved å lese Myntnyheter eller følge oss på Twitter @coinsandmedals.

    'Jo mer du leser om dem, jo ​​mer sannsynlig er det at du oppdager dem.'

    Se Også: