Sjeldne 2p -mynter verdt penger - hva du skal se etter

Tjene Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sjeldne penger - det er et begrep vi alle er nysgjerrige på - nemlig fordi vi vil vite om vi har noen liggende.



Og med så mange verdt hundrevis - ta for eksempel Kew Gardens 50p fra 2009 - det kan være vel verdt innsatsen å ha et grep rundt endringen din.



Myntene som er mest verdt, er ofte de med lave tall eller utskriftsfeil som dateres tilbake til da de ble produsert.



'Feil kan samles opp,' forklarer Philip Mussell, direktør for Coin News.

'Et eksempel er når en feil gjøres av Royal Mint, for eksempel en 20p uten dato, for eksempel eller en 2p -mynt fra 1983 ved et uhell trykt med den gamle ordlyden & quot; New Pence & apos ;.

Andre samleobjekter er redesign eller utgaver i begrenset opplag. For eksempel ble en olympisk 50p med en svømmer nylig utgitt på nytt.



'Den første pregingen hadde en svømmer med bølger som skjulte ansiktet hennes, men designeren ønsket ikke det, så de fjernet ansiktet hennes og gjorde det klart for bølgete linjer. Det er nå ganske samlingsbart. '

Men har du noe i endringen din? Vi har allerede løpt igjennom sjeldne penny mynter , sjeldne 5ps ,



£ 1 mynter

og femti pence stykker men hva med 2ps? Se vår guide om de sjeldneste nedenfor.

    1. Ny Pence 2p mynt

    En tidlig feil betyr at et antall 2p -mynter fra 1983 fremdeles viser 'ny pence', noe som betyr at mynter med året stemplet på kan være verdt flere hundre pund

    Tilbake i oktober, en verdifull to pence stykke solgt på eBay for £ 100 , og mer nylig, £ 540 , på grunn av en slående feil fra produksjonen.

    Mynten, kjent som & apos; 1983 New Pence 2p mynt ', antas å være verdt hundrevis i henhold til GoCompare , på grunn av en liten feil på baksiden.

    Alle 2p -myntene som ble slått mellom 1971 og 1981 inkluderte ordene & apos; New Pence & apos; på dem, imidlertid, i 1982 og i de påfølgende årene, ble dette uttrykket byttet med ordet & apos; Pence & apos ;.

    Det skal si & apos; pence & apos; (Bilde: GoCo)

    boris gjemmer seg i fryseren

    Imidlertid ble et lite antall 2p -mynter i 1983 feilaktig slått av Royal Mint med ordlyden & apos; New Pence & apos; på baksiden - og bare noen få mennesker klarte å få tak i dem.

    Siden det er relativt få mynter med datoen 1983 og påskriften & apos; New Pence & apos; i omløp kan de godt ha en verdi høyere enn pålydende for en samler. Hvis du finner en, er det nesten absolutt verdt å holde på.

    2. Sølv 2p mynter

    Sølv to pence ved siden av en vanlig to pence (venstre). Valmueoppsamlere ble bedøvet etter å ha oppdaget en ekstremt sjelden SILVER 2P -mynt i en boks - en av de eneste i verden og verdt opptil £ 2000

    Myntene er vanligvis laget av kobberbelagt stål, men denne var satt i forniklet stål, brukt i 10 ps (Bilde: SWNS)

    Tilbake i 2016 solgte en 'sølv' topennemynt med feil av Royal Mint for 1350 pund etter å ha blitt donert til veldedighet av en anonym donor.

    2p -mynten, som solgte for mer enn 67 500 ganger pålydende, ble nesten kastet etter å ha blitt antatt å være en falsk.

    Etter at Royal British Legion -frivillige i Wiltshire tok det med til en bank, oppdaget de imidlertid at det var utrolig sjeldent.

    De fleste 2p-mynter er laget av kobberstål, men denne var satt i forniklet stål, brukt i 10 ps.

    På den tiden sa Charles Vernon, kasserer for legionen i Malmesbury, at han og kona oppdaget den 'rare' mynten da samlingen ble talt.

    'Da vi prøvde å legge den i 10p -bunken, passet den ikke - det var en anomali og skilte seg ut,' sa han.

    Vernon trodde 2p var en falsk så tok den med til sin lokale bank for å bli ødelagt, men bankpersonell foreslo at han sendte den til mint for verdivurdering.

    Røntgenfluorescensspektrometri ble brukt for å bekrefte en produksjonsfeil 'hvorved et nikkelbelagt stålemne, som normalt ville bli brukt til produksjon av 10p stykker ser ut til å ha blitt slått mellom 2p dør', bekreftet mynten.

    Det har siden blitt overlevert til The Westminster Collection, et selskap som spesialiserer seg på mynter og frimerker som kan samles inn.

    hvor er pete burns gravlagt

    En lignende 'sølv' 2p -mynt solgt for 1 357 pund på auksjon i 2014 - og noen flere antas å være der ute, og sitter i krukker med utenlandsk valuta, sparegris eller hauger med gamle, ubrukelige penger.

    Sølvfargede mynter kan feilaktig bli slått hvis et kupro-nikkel-emne blir igjen i en tønne under pregingsprosessen. Det betyr at mynten er produsert i sølv i stedet for å komme ut kobber.

    Hva skal jeg gjøre hvis jeg finner en sjelden mynt?

    Prøveprosessen er aldri helt unntatt fra menneskelige feil, så husk å alltid sjekke endringen nøye. Feil skjer, og når det gjelder mynter, kan disse feilene ofte være verdt mye penger for skarpe øyne samlere.

    Hvis du er så heldig å oppdage en feil og bestemmer deg for å selge den videre, er den beste tiden å gjøre det vanligvis når mediestormen bryter og verdien - og etterspørselen - skyter opp.

    'Det du må forstå er hvor stor etterspørsel det er, hvor mange samlere vil ha en? Ta Kew Gardens -mynter, for eksempel, anslår de at det er 200 000 der ute , forklarte Philip Mussell.

    'Hvor mange samlere vil ha dem? Sannsynligvis ikke 200 000 - etterspørselen er høyest i begynnelsen fordi det er da samlerne leter etter dem. Når de har fått en, vil de ikke ha en til; det er ikke slik samlingen fungerer.

    'Svært sjeldne mynter som 1983 2p er så sjeldne at de veldig godt kan gå opp, i hvert fall av inflasjon. Men de andre myntene vil du sannsynligvis handle raskt hvis du vil selge, 'la han til.

    Tror du at du kan ha en verdifull mynt lagret? Her er & apos; s ChangeChecker veiledning til de sjeldneste myntene (basert på mintage -tallene) , eller se vår omfattende liste over myntene £ 1 og £ 2 som er verdt en mynte her.

    Les mer

    Sjeldne penger: Har du noen av disse?
    Sjeldne 1p -mynter Den ultimate guiden til sjeldne mynter Mest verdifulle £ 2 -mynter Sjeldne mynter på 50p

    Se Også: