Nettgiganten Asos skal skape 2000 britiske jobber mens den investerer 90 millioner pund i nytt lager

Asos

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fashion powerhouse Asos har lansert en gigantisk rekrutteringsdrift

Lockdown 3.0: Motekraftverket har sett fortjenesten sin firedoble siden starten av pandemien(Bilde: PA)



Online motegruppe Asos har kunngjort planer om å investere 90 millioner pund i et nytt oppfyllelsessenter i Storbritannia, og skape 2000 flere jobber i løpet av de neste tre årene.



charlie dimmock vektøkning

Selskapet, som har sett sitt årlige overskudd mer enn firedoblet siden pandemien startet, vil åpne det nye lageret i Lichfield, Staffordshire.



Den 437 000 kvadratmeter store eiendommen på Fradley Park vil åpne innen 12 måneder og vil være fullstendig i drift innen 2023, sa Asos i en uttalelse.

Asos administrerende direktør Nick Beighton sa: 'Denne betydelige investeringen i infrastruktur og storstilt jobbskaping gjenspeiler tilliten ASOS har til fremtiden og kvaliteten på ferdighetene og talentene som er tilgjengelig på dette velplasserte stedet.'

High street er i krise med hundrevis av jobber som går tapt om dagen under lockdown (Bilde: Getty)



Næringssekretær Alok Sharma sa at firmaet var en 'stor britisk suksesshistorie' med en 'dyktig arbeidsstyrke'.

'Denne jobbskapende investeringen i Lichfield er akkurat den typen langsiktig engasjement vi trenger fra bedrifter når vi bygger bedre tilbake fra pandemien,' la Sharma til.



Asos rapporterte fortjeneste før skatt på 142,1 millioner pund for året til 31. august, en økning på 329% fra 33,1 millioner pund året før, da salget økte med 19% inkludert 18% vekst i Storbritannia.

Det trakk på skyhøye kostnader på grunn av pandemien ved å spare penger på tvers av gruppen, mens en trend for kunder å kjøpe mer forsiktig og returnere mindre også oppveier den fallende etterspørselen etter 'gå-ut' -varer.

Selskapet tilbakebetalte også 1,8 millioner pund i forskuddsstøtte, etter å ha innrømmet at salget hadde toppet 1 milliard pund over den første lockdownen.

Asos sa at kundebasen økte 16% til 23 millioner mellom mars og mai, og at antallet solgte varer økte med 15%.

Det kommer som de siste tallene viser at 176 718 jobber gikk tapt på hovedgaten i fjor, med de aller fleste utløst av pandemien.

Nye data fra Center for Retail Research (CRR) antyder at 484 jobber forsvant fra detaljhandelssektoren hver dag i 2020.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

symboler på vaskemaskin

Eksperter fra organisasjonen har advart om at enda flere jobber kan gå i 2021 ettersom gjeldsbyrder, endringer i lovverk og fortsatt vekst på nett kommer til å veie ytterligere på store gatebutikker.

CRR sa at 176 718 arbeidsplasser gikk tapt på tvers av hovedgater, viktigste shoppingdestinasjoner, byer og landsbyer, samt små shoppingparader og isolerte butikker over hele Storbritannia.

Den sa at 71 811 jobber gikk tapt ved at detaljister falt i administrasjon.

Store merker inkludert Arcadia, Edinburgh Woolen Mill Group og Debenhams kuttet hundrevis av jobber etter å ha falt i administrasjon i løpet av året.

Denne uka, Paperchase gikk inn i administrasjonssamtaler mens bakerikjeden Greggs innrømmet å ha et tap på 15 millioner pund for året.

Se Også: