Sjeldne 20p -mynter verdt penger - hva du skal se etter

Tjene Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: iStockphoto)



I januar ga The Royal Mint ut en ny serie med sin sjeldneste 50p -mynt til dags dato: Kew Gardens -utgaven - men den ble utsolgt på få minutter.



Mynten ble lansert i 2009 og ble trykt for å markere 250 -årsjubileet for Royal Botanic Gardens i Kew. Det slående designet av Christopher Le Brun RA har den berømte kinesiske pagoden i Kew, flettet inn av en dekorativ løvklatrer.



Imidlertid ble bare 210 000 noensinne slått - noe som gjør det til mest ettertraktede femti øre å noen gang nå vår endring.

12 åring har baby

Men hva med andre sjeldne mynter du kan ha gjemt bak sofaen? Vi har løpt igjennom sjeldne 2p -mynter i tillegg til £ 2 mynter verdt penger, så her er 20ps å passe på.

Den udaterte 20p

Dateless 20p -stykke - £ 100

I 2008 endret Royal Mint designet på 20p, og flyttet datoen fra baksiden av mynten til forsiden ved siden av Dronningens hode - og det skapte litt oppsikt. (Bilde: PA)



Det mest ettertraktede tjue pence -stykket i omløp utgjør en del av et parti mynter som ble utgitt av Royal Mint i 2008.

Mynten kan virke helt normal til pålydende, men vipp den på begge sider, og du vil finne mange som er ofre for en trykkfeil. Det er fordi de er udaterte - en mangelsamlere er villige til å betale enorme summer for.



I november 2018, en eBay selger klarte å selge deres online for £ 125 - det er 625 mer enn pålydende. Samme måned solgte en annen for en utrolig £ 224,81 .

Så hva er historien?

I 2008 ble baksiden av hver valør fra 1p til £ 1 redesignet av Matthew Dent for å inneholde en annen del av Royal Arms Shield.

20p hadde tidligere inkludert datoen på baksiden, den nyere var å ha datoen på 'hodene' siden med en annen dør.

Da de nye Royal Shield 20p -myntene ble slått for sirkulasjon, ble den gamle terningen ved et uhell brukt, noe som betyr at det ble utstedt en batch uten dato på hver side av mynten.

eBay er oversvømmet med oppføringer så høyt som £ 20.000, men eksperter spår at myntene, preget uten et datomerk, er verdt £ 50 hver (Bilde: Bloomberg)

Den udaterte 20p var den første mynten som ble utgitt for sirkulasjon på over 300 år uten dato på hver side.

'Det blir av mange sett på som innsamling av den hellige gral, og i 2008 oppmuntret den udaterede 20p -sagaen et helt land til å begynne å sjekke myntene sine nøye. Faktisk gjør mange samlere fremdeles nettopp det i håp om å finne en, forklarer eksperter på ChangeChecker .

hva står b&q for

'Mynter med sider som ikke matcher hverandre er i samleverdenen kjent som' muldyr ' - navnet som stammer fra hybridavkomene til en hest og et esel. Mule mynt er alltid svært ettertraktet, men de mottar sjelden den vanlige medieoppmerksomheten som gis til den udaterte 20p. '

Anslagene har variert gjennom årene, men Royal Mint hevder at ikke mer enn 250 000 mynter noensinne har kommet i omløp. Hvis du har en, er det verdt å få den bekreftet av mynten før du får den verdsatt.

'En mynt med en så høy utbytte kan egentlig aldri være verdt et slikt tall, og de siste årene har gjennomsnittlig salgspris for en udatert 20p flatet ut. I dag selger de normalt for rundt £ 50, som jeg er sikker på at du er enig i fortsatt ikke er en dårlig avkastning for en 20p -mynt, 'legger ChangeCheker til. Det anslår at mynten er verdt rundt £ 50 i reelle termer ( omtrent som denne som ble solgt på eBay 16. januar 2019 ).

Bronse 20p mynt

En sjelden mynt som er funnet i omløp har blitt bekreftet å være en veldig ekstraordinær feilmynt (Bilde: Change Checker/288 Group Ltd)

mcdonalds new york stack

Bronse 20p-mynten ble kalt en av de sjeldneste myntene til dags dato og var et resultat av en blanding av Royal Mint mellom 1982 og 1990.

I løpet av denne perioden klarte en rekke tomme 1ps å bli fanget i pressene - og endte opp som 20ps i stedet. Dette betydde at de alle kom ut alle i bronse.

Denne 20p er betydelig tynnere enn standard 20p -mynt - den er laget av bronse i stedet for cupro -nikkel.

Og det er så verdifullt at i august 2018 klarte en heldig eier å bytte sine for £ 900 på eBay etter å ha fått det bekreftet av Royal Mint.

Vår undersøkelse har bekreftet at mynten er av bronse og ikke, som den burde være, av kupro-nikkel, 'sa The Mint.

Det som har skjedd er at en svart plate av metall beregnet på en av de mange bronsemyntene produsert av Royal Mint dessverre ble blandet inn med 20p -emner og ble slått feil ved 20p -diesene.

Mynten ble senere ikke oppdaget av vår inspeksjonsprosedyre og fikk komme i omløp.

En annen bronse 20p ble gitt bort i november 2011 av nettstedet Change Checker etter at den ble gjort oppmerksom på feilen av en samler.

I 2016 solgte en lignende mynt for £ 1350 på eBay.

Sjeldne Gibraltar, Guernsey og Isle of Man 20p mynter

Det er ikke bare britiske mynter som kan samles inn, faktisk er mange spesialutgaver fra Gibraltar og Isle of Man mer verdt enn bare pålydende.

Det er fordi hvert par år produserer mynten en serie spesialdesign for hvert land - og samlere er på jakt etter de med lavest utslagstall.

Den dårlige nyheten er at de ikke er veldig verdifulle. Det & sjeldne & apos; Gibraltar 20p, som har en & apos; taster & apos; design gikk for £ 1,50 (og det var to av dem) nylig, mens Falklandsøyene 20p fra 2004 med Romney Marsh Sheep har vært kjent for bytt hender for rundt £ 2 (denne er usirkulert, skjønt) .

I mellomtiden er den & sjeldne & apos; Bailiwick of Jersey 20p mynt, med et fyrtårn, har selges for rundt 50kr - men vær oppmerksom på at selgere prøver å piske dem for mye mer online - denne er for øyeblikket notert for £ 100.

Joe Calzaghe Christina Rihanoff

1990 20p mynt

Alun Barker, 43, er keeper av en ekstremt sjelden 1990 20p (Bilde: SWNS)

En far som kjøpte en merkelig 20p på eBay for £ 50 i 2017 antas å være eieren av den sjeldneste 20p-mynten som finnes.

I stedet for å bli produsert med et bronseemne, kjent som en planchet, som alle andre 20p laget i 1990, ble denne mynten slått på en planchet fra et fremmed land.

I januar 2018 ble mynten verifisert som autentisk av Royal Mint, som bekreftet den som ekte mynt.

Alan tok den deretter med til Amerikas eldste myntautentisering og klassifiseringstjeneste, som bekreftet at den var en blanding av utenlandsk metall - et kobberbelagt stålemne - og britisk mynt.

Antikkspesialister, V Marshall & Sons, i Beverley, senere verdsatt til oppover £ 2200.

maura før kjærlighetsøya

Mynten har aldri kommet i omløp eller vært i en persons lomme, og er klassifisert som mynttilstand 63 usirkulert, på en skala fra 1-70 basert på en mynts tilstand.

Det som gjør den enda mer unik er hvordan den veier 2,61 gram, i stedet for 3,5 gram som den tradisjonelle britiske 20 -delen.

Hva er det som gjør en mynt sjelden?

Myntene som er mest verdt, er ofte de med lave tall eller utskriftsfeil som dateres tilbake til da de ble produsert.

'Feil kan samles opp,' forklarer Philip Mussell, direktør for Coin News.

'Et eksempel er når en feil gjøres av Royal Mint, for eksempel en 20p uten dato, for eksempel eller en 2p -mynt fra 1983 ved et uhell trykt med den gamle ordlyden & quot; New Pence & apos ;.

'Andre samleobjekter er redesign eller utgivelser i begrenset opplag. For eksempel ble en olympisk 50p med en svømmer nylig utgitt på nytt.

'Den første pregingen hadde en svømmer med bølger som skjulte ansiktet hennes, men designeren ville ikke det, så de fjernet ansiktet hennes og gjorde det klart for bølgete linjer. Det er nå ganske samlingsbart. '

Hvis du oppdager et sjeldent design, kan du begynne med å ha det verifisert og verdsatt av Royal Mint .

Les mer

Sjeldne penger: Har du noen av disse?
Sjeldne 1p -mynter Den ultimate guiden til sjeldne mynter Mest verdifulle £ 2 -mynter Sjeldne mynter på 50p

Se Også: