O2 -kompensasjon: Hvordan klage og kreve etter at tjenesten gikk ned

O2

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mange berørte kan få pengene tilbake(Bilde: Bloomberg via Getty Images)



brad pitt og angelina jolie bryllupsbilder

Millioner av O2 -kunder vil ha våknet til & apos; ingen service & apos; advarsler på torsdag, etter en driftsstans over natten.



Anslagsvis 32 millioner mennesker på nettverket sto igjen uten online tilgang - med O2 skylden på et programvareproblem med en tredjepartsleverandør.



Nettverksproblemene startet kort tid etter 5.30 på torsdag med kunder som tok seg til sosiale medier for å avsløre at de ikke hadde noen forbindelse, selv etter feilsøking av enhetene sine.

Selskapet ga deretter ut en offentlig uttalelse som bekreftet at nettverket var nede, og la til at det jobbet med å sortere problemet så raskt som mulig.

O2, som har rundt 25 millioner britiske kunder, sa at telefonsamtaler fortsatt fungerte, men rådet folk til å oppsøke wifi hvis de trengte å komme seg på nettet mens strømbruddet vedvarer.



For å forverre saken, ble kundene til Giffgaff og Lycamobile, begge datterselskaper av O2, også uten service.

Vi vil oppfordre våre kunder til å bruke wifi hvor de kan, og vi beklager ulempene dette forårsaket, sa en O2 -talsmann.



Torsdag fortalte en mor til to til NEWSAM Money at hun ikke klarte å kontakte barna sine på grunn av strømbruddet.

Hun sa at hun mottok dusinvis av tilbakeslag på tekster, bare for senere å finne at meldingene hadde sendt flere ganger.

'Jeg føler at jeg har blitt avskåret. Jeg bruker telefonen til å holde kontakten med barna mine, og jeg har ingen mulighet til å kontakte dem hvis tjenesten ikke fungerer, sa hun.

O2 sa at problemet stammet fra et globalt programvareproblem hos en tredjepartsleverandør, forstått å være Ericsson, som også har påvirket andre mobiloperatører rundt om i verden.

halloween-dato 2018 uk

Fredag ​​morgen offentliggjorde selskapet en offentlig unnskyldning på Twitter, og sa at tjenester nå er blitt 'restaurert', og har lagt til en fullstendig 'anmeldelse' av saken.

En uttalelse sa: '4G -nettverket vårt ble restaurert tidligere i morges. Våre tekniske team vil fortsette å overvåke serviceytelsen nøye, og vi starter hele anmeldelsen for å forstå hva som skjedde.

'Vi beklager virkelig problemene i går.'

Totalt ble rundt 32 millioner mobiltelefonbrukere påvirket av strømbruddet, inkludert Tesco Mobile, Sky Mobile, Lycamobile og O2s Giffgaff.

Så bør du få pengene tilbake?

Hva O2 sier

O2 sa at det jobber med en unnskyldning

Fredag ​​morgen sa sjefer ved O2 at de jobber med detaljene i en velviljesbevegelse for å tilby sine titalls millioner kunder som er berørt av strømbrudd i Storbritannia.

Det er nå avslørt hva dette vil innebære:

  • Betal månedlig kunder, SMB -bedriftskunder og mobile bredbåndskunder: O2 krediterer to dager med månedlige abonnementskostnader for sendetid innen utgangen av januar.
  • Betal mens du går kunder: O2 vil gi 10% kreditt ved påfylling på nyåret og vil gi kundene beskjed når det er tilgjengelig.
  • Betal mens du går kunder for mobilt bredbånd: Får 10% rabatt på et Bolt On -kjøp på nyåret, og kundene får beskjed når det er tilgjengelig.

O2s kunngjøring kommer da Sky Mobile kunngjorde at alle kunder får en gratis dag med ubegrenset data på lørdag.

'Vi vil gjerne takke våre kunder for tålmodigheten. Vi gjør alt vi kan for å sikre at dette problemet ikke skjer igjen, heter det i en uttalelse.

Regulator Ofcom sa at det også jobber med O2 for å identifisere hvordan vi best kan håndtere det som skjedde.

Vi er i kontakt med selskapet for å fastslå årsaken til problemet, sier en talskvinne fra Ofcom til NEWSAM Money.

Du kan få oppdateringer om O2 fortsatt er her nede.

Har du krav på kompensasjon for O2 -driftsstans?

Millioner av mennesker vil kunne kreve penger tilbake for dagens uventede driftsstans (Bilde: Getty)

manchester united hooligans pub

Avhengig av omstendighetene kan det være aktuelt for leverandøren å tilby deg noen penger tilbake mens reparasjoner utføres - spesielt hvis du fremdeles er uten service. Du kan heve dette med O2 over telefon, online chat eller på sosiale medier nå, men vær oppmerksom på at linjer vil være ekstremt travle når tjenesten kommer i gang igjen.

I mer ekstreme tilfeller, hvor reparasjoner tar mye lengre tid (for eksempel tar det lengre tid enn vanlig å få tilgang til en masteplass for å utføre reparasjoner), kan du ha rett til ytterligere refusjon eller kontokreditt.

I tilfeller som dette, der du har vært uten tjeneste en stund, kan du også ha rett til å forlate kontrakten uten straff. Det kan være et begrep i kontrakten din som sier at du kan gjøre dette hvis leverandøren har misligholdt sine forpliktelser overfor deg eller brutt en sentral betingelse.

Videre, hvis du er tvunget til å pådra seg ekstra kostnader på grunn av strømbruddet, for eksempel å måtte betale for offentlig wifi, kan du klage til leverandøren din og be om kompensasjon for å dekke de uventede utgiftene. Behold alle beviser inkludert kvitteringer og e -post for dette, da du må bevise utgiftene i kravet ditt.

Endelig betaler O2 -kunder for en tjeneste som de med rette forventer å motta. Hvis de ikke leverer, har du god rett til å be om pengene tilbake til de berørte timene. Dette vil mest sannsynlig være din månedlige regning dividert med måneden og multiplisert med antall timer som påvirkes. O2 vil mest sannsynlig ha en terskel på plass for betalende kunder.

nyttår big ben klokkespill

Vi har løpt gjennom din GiffGaff, Tesco Mobile, Lycamobile og Sky Mobile kompensasjon rettigheter, her .

Hvordan klage og kreve penger tilbake

Hvis leverandøren ikke klarer å reparere en feil innen lovet dato, eller hvis du er misfornøyd med hvor lang tid det tar, bør du følge deres interne klageprosedyre. Du kan komme i kontakt med O2 her , selv om det er verdt å vente på at tjenesten først er i gang igjen.

Hvis du tar opp en sak, men den fremdeles er uavklart eller løst uten god grunn, kan du sende klagen din til en uavhengig Alternativ tvisteløsning (ADR) etter åtte uker.

Hvis problemet ditt ikke kan løses, kan du be leverandøren om et 'fastlåst' brev, slik at du kan henvise tvisten din til den aktuelle ADR -ordningen rett før åtte ukers mark.

Ofcom har godkjent to ADR -ordninger - CISAS og Ombudsmannstjenester: Kommunikasjon .

Les mer

O2 ned
Siste nytt Kompensasjon Hvorfor O2 er nede Er O2 fortsatt nede?

Se Også: