Inne i JK Rowlings herskapshus på 2,2 millioner pund hvor hun skrev fire Harry Potter -bøker

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

JK Rowling skrev fire av Harry Potter -bøkene i huset

JK Rowling skrev fire av Harry Potter -bøkene i huset(Bilde: Getty)



JK Rowling skrev berømt sine første Harry Potter -bøker på en gammel skrivemaskin i en kafé i Edinburgh mens hun var en enslig mor som sliter.



Men suksessen med Harry Potter and the Philosopher's Stone var så fenomenal at det ikke var lenge før hun ble den ultimate filler til rikdom.



Til tross for at hun ble avvist av 12 forlag før hun endelig sikret seg en avtale, har JK Rowlings debutroman nå solgt enorme 120 millioner eksemplarer.

tony blair nettoformue

Hun er nå en vanlig figur på Storbritannias mest rike lister, selv om hun har gitt titalls millioner pund til veldedighet.

Og siden hun slet med å få endene til å møtes, klarte den bestselgende forfatteren å kjøpe sitt eget flotte herskapshus på 2,25 millioner pund, hvor hun ville skrive flere av bøkene i den magiske serien.



Huset ligger i et av Edinbrghs fineste områder

Huset ligger i et av Edinbrghs fineste områder

JK Rowling bodde i den utrolige perioden med sin mann, Dr Neil Murray, og tre barn i et av Edinburghs fineste nabolag.



Det var til og med et skriverom i eiendommens fantastiske hage - sikkert en inspirasjon mens hun fullførte Harry Potter -serien.

Da boligen ble markedsført i 2009, solgte den den bare seks uker og ble sett mer enn 16 000 ganger på eiendomsmeglerens nettsted.

Det kom til og med med et eget hageskriverom

Det kom til og med med et eget hageskriverom

Det to-etasjes, frittliggende byhuset er bygd over to etasjer med et kontorbygg i hagen, der JK kunne ha jobbet.

Eiendomsmegleren, Rettie, insisterte på at det hadde blitt gjort for å 'komplementere beholdt viktorianske funksjoner' mens det ble ombygd.

Hagen beskrives som 'diskret anlagt og inngjerdet hage', som også har et solfylt sommerhus - perfekt for å slippe bort strålende kvelder i varmt vær.

Salongen har store vinduer for å slippe inn så mye sol som mulig

Salongen har store vinduer for å slippe inn så mye sol som mulig

Det er en dobbel garasje og flere uthus.

James Whitson, direktør i Rettie, sa: 'Dette var et ikonisk hus i Edinburgh, og det var et privilegium å få betrodd salget.

'Det faktum at vi sikret oss en kjøper så raskt, viser at selv i de mest utfordrende økonomiske miljøene er vi godt rustet til å ivareta behovene til våre kunder i den høyere enden av markedet.

Det er et koselig familiens spisebord for JK, mannen hennes og tre barn

Det er et koselig familiens spisebord for JK, mannen hennes og tre barn

'Utover dette illustrerer det også at det er mangel på kvalitetsforsyning i Edinburgh, og at når en eiendom er riktig priset, med en førsteklasses beliggenhet, vil den tiltrekke seg betydelig interesse og i de fleste tilfeller en kjøper.'

numerologi nummer 1212 betydning

Den 54 år gamle rakes i enorme mengder fra ikke bare serien hennes av Harry Potter-bøker, som har skapt en svært vellykket filmfranchise, fornøyelsesparker, leker, spill og mange andre varer.

Hun er også hjernen bak en annen suksessrik filmserie, Fantastic Beasts-filmene, og har et utsolgt West End-skuespill, The Cursed Child.

Det er også et sommerhus i hagen

Det er også et sommerhus i hagen

I tillegg til de mange trollbaserte verden-spin-offene, har JK Rowling vist seg som en av landets mest populære krimforfattere.

Hun skrev som Robert Galbraith og hadde utgitt fire romaner i Cormoran Strike -serien, med planer om en femtedel på trappene.

Hennes verdi har nå blitt estimert til en gigantisk £ 795million, oppover £ 45million de siste 12 månedene, ifølge Sunday Times Rich List.

Det er en inngjerdet hage

Det er en inngjerdet hage

bruno alves harry kane

Under koronaviruskrisen donerte JK Rowling en massiv 1 million pund til hjemløse veldedige kriser og tilflukt, som hjelper mennesker som håndterer misbruk i hjemmet.

Hun kunngjorde den enorme gaven 2. mai, samme dag som jubileumets fiktive slaget ved Hogwarts.

Helt tilbake i 2000 lanserte forfatteren, som har solgt mer enn 500 millioner bøker over hele verden, den første av sine veldedige stiftelser.

Den store kjøkkenkroken er perfekt for familiens måltider

Den store kjøkkenkroken er perfekt for familiens måltider

Volant Charitable Trust bruker sitt årlige budsjett på 5,1 millioner pund for å bekjempe fattigdom og sosial ulikhet, i tillegg til å gi penger til å hjelpe ungdommer fra enslige foreldrehjem og betaler også for forskning på multippel sklerose.

jack og dani elsker øya

JK Rowlings mor hadde sykdommen og døde bare 45 år gammel.

Harry Potter -skaperen er også presidenten i Pepperkaker, en stol som hjelper en forelderfamilie.

Periodeeiendommen var pusset opp

Periodeeiendommen var pusset opp

I 2005 grunnla JK Rowling, sammen med politikeren Emma Nicholson, den veldedige gruppen Lumos, som jobber for å fremme slutten på institusjonalismen til barn rundt om i verden.

Så langt har det hjulpet mer enn 17 000 barn og unge.

I 2013 donerte godhjertet JK alle inntektene fra The Tales of Beedle the Bard til veldedigheten - enorme 19 millioner pund

Multippel sklerose er en annen årsak som ligger ekstremt nær forfatterens hjerte etter morens hjerteskjærende tidlige død av tilstanden i 1990.

Hun var en av de største giverne til det nye Center for Regenerative Medicine og Edinburgh University i 2006 og har siden gitt anlegget, som har fått nytt navn til Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic, ytterligere 25 millioner pund.

Se Også: