Boligmeglergebyrer forklart: Provisjon og kostnader å passe på

Boliglån

Horoskopet Ditt For I Morgen

Generiske hender med penger

Det er ikke noe som heter gratis boliglån(Bilde: South Wales Echo)



Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker, vi kan motta en provisjon for alle salg vi genererer fra den. Lære mer



En kvalifisert boliglånsrådgiver - også kjent som boliglånsmegler - kan hjelpe deg med å finne et boliglån med lave renter som passer din økonomi og veilede deg gjennom papirene.



usman v masvidal uk tid

Og i en tid hvor långivere strammer inn reglene, kan en god boliglånsrådgiver også hjelpe deg med å hoppe gjennom bøylene. I noen tilfeller vil de finne boliglån for deg som du ikke kan søke om direkte.

Men uansett hvor god boliglånsrådgiveren din er, gjør de det ikke gratis. De kan hjelpe deg med å spare penger på lengre sikt, men det er viktig at du vet hva du betaler dem.

Du kan søke etter boliglånsrådgivere i katalogen Objektiv . Det har vi også tips for å sammenligne dem her .



Hvordan betales en boliglånsmegler?

Sørg for at du viser hvor mange timer du blir belastet for

I gjennomsnitt betaler du £ 500 for at en megler ordner boliglånet ditt. Men forskjellige firmaer tar betalt på forskjellige måter:



  • Fast avgift. Din rådgiver vil godta å ordne boliglånet ditt for et fast beløp. Dette bør avtales skriftlig, slik at det ikke er rom for tvist.

  • Timelønn. Noen rådgivere tar betalt per time. Sørg for at rådgiveren gir deg et anslag på hvor lang tid arbeidet vil ta.

  • Kommisjon. Hvis en boliglånsrådgiver er 'gebyrfri', kan de motta betaling i form av provisjon fra utlåner. Sørg for å spørre om det i starten, slik at du ikke kan bli villedet.

  • Prosentdel. Noen rådgivere vil belaste deg en prosentandel av boliglånet ditt. For eksempel, hvis du godtar 1% gebyr for et boliglån på 300 000 pund, vil gebyret være 3 000 pund. Noen rådgivere begrenser gebyrene til en viss prosentandel.

  • En kombinasjon. Noen rådgivere vil kreve gebyrer, men får fortsatt provisjon. Andre vil kreve gebyrer, men godtar å sette dem på en prosentandel av boliglånet.

Les mer

Boliger
Boligmeglerråd Ingen innskudd? Ikke noe problem. Første hus kl 19 Slik fungerer delt eierskap

Du bør kunne finne informasjon om betaling fra boliglånsmeglerens vilkår og betingelser. Du bør også motta et dokument i begynnelsen som forklarer de viktigste faktaene og kostnadene.

Andre avgifter

Når du tar boliglån, må du også betale gebyrer til utlåner. Disse varierer, men kan omfatte arrangement-, bestillings- og verdivurderingsgebyrer. Råd om penger har en nyttig guide om hele spekteret her .

Må jeg betale alle disse boliglånsgebyrene på forhånd?

Kan du redusere månedlige utbetalinger på hjemmet ditt?

Du vil ha mer penger å bruke på lengre sikt hvis du betaler gebyrene på forhånd (Bilde: PA)

Du kan kanskje legge til noen av disse gebyrene på boliglånet. Dette kan spare deg for å betale alt på en gang - men det har en stor ulempe. Du vil da betale renter på gebyrene OG din opprinnelige gjeld.

Du kan kutte ned på gebyrene ved å ta et langsiktig boliglån, for eksempel en fem- eller tiårig løsning. Du kan lese mer om fordeler og ulemper med å fikse her.

Se Også: