Martin Lewis avslører hvorfor forhåndsbetalte energimålere er en rip-off og hvordan du kan redusere regningene dine

Spare Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nøkkel meter

Mange kunder på forhåndsbetalte målere betaler en fattigdomspremie, sier Martin(Bilde: Alamy)



Du betaler massivt over oddsen hvis du har en forhåndsbetalt energimåler på nettet eller med nøkkel eller kort. Og det er en nasjonal skam.



I årevis har vi hørt bull fra energiselskaper og politikere om forbedringer. Likevel er mange av samfunnets fattigste fortsatt tvunget til å betale disse tariffene og betale en fattigdomspremie.



Selv om det langt fra er ideelt, lar to billige reparasjoner i det minste mange spare en del.

Noen med vanlig bruk betaler i gjennomsnitt 1140 pund i året med et stort firma. Den nye billigste tariffen fra iSupply er £ 1020 for samme bruk, og prisen er fast i et år, så prisen kan ikke stige innenfor den.

For å låse en pris lenger, kan du fikse med EDF til oktober 2017 til £ 1040. Med begge må du fylle på gass via kort og strøm via nøkkel.



som eier dw sports

Siden prisen varierer avhengig av hvor du bor og hva du bruker, kan du besøke en ofgem.gov.uk godkjent sammenligningsside for å sjekke om det er billigst.

Enda bedre, gå via min cheapenergyclub.co.uk for å gjøre dette, og switchers får også £ 30 dual-fuel cashback, noe som øker den vanlige besparelsen til £ 150.



Og hvis du tenker at du ikke kan gjøre dette fordi du leier - tar du feil.

safran laget i chelsea

Hvis du betaler energiregningen direkte, har du lov til å bytte takst - men ikke målertypen. Selv om du er i energigjeld, kan du bytte så lenge det ikke er mer enn £ 500.

Langt større besparelser, bokstavelig talt 100 pund mer, er mulige hvis du får bytte til en fakturert måler.

Full informasjon om det på mse.me/ditchprepaymeter . Selv da er det imidlertid spørsmål ...

Spørsmål: Bør jeg få montert en britisk gass smartmåler? Vil det forårsake problemer hvis jeg vil bytte leverandør? Sharon

Martin sier: British Gas har rullet smarte målere ut til mange av kundene. Disse viser deg nøyaktig hva du bruker og sender måleravlesninger automatisk til energileverandøren din, slik at du ikke trenger det.

Å ha en forhindrer ikke at du dropper leverandøren, men du kan miste smartmålerfunksjonaliteten hvis du gjør det.

Jeg har en snikende mistanke om at det er en grunn til at den ruller ut raskere enn andre selskaper - før teknologien er kompatibel med andre.

Så det er som et ekstra insentiv for å holde deg fra å bytte fra den gamle monopolleverandøren British Gas - Storbritannias største leverandør.

Men jeg kan bare være kynisk.

Les mer: Martin Lewis sier å få et lån er som å gå på trekningen - gjør deg attraktiv

Minst beskattende måte for boliglånefri mamma å holde sønnen bosatt

Spørsmål: Jeg har en investeringseiendom som går mot slutten av boliglånet. Sønnen min og partneren hans bor der og betaler husleie. Jeg vil at han skal forbli der og beholde stedet i mitt navn, men jeg har blitt fortalt at han fortsatt må betale markedsleie eller kjøpe den til markedsverdi.

Det ser ut til at jeg ikke kan gi det til ham eller signere det. Jeg føler at det kommer til å ligge på skuldrene mine resten av livet med regnskapet. Hva burde jeg gjøre? Elizabeth

Martin sier: Du kan gjøre det du liker med huset. Det eneste problemet er skattekonsekvensene (takk til onkel Tony fra regnskapsførere Tesciuba Ltd for at du dobbeltsjekk dette). Dine alternativer er:

  • Du beholder huset til du dør og han bor der uten husleie.

Ikke noe problem og ingen kontoer nødvendig - du kan bare ikke få skattelettelser på reparasjoner.

Av arveavgiftsmessige årsaker vil det fortsatt være arveavgift hvis du dør, fordi du eier huset, hvis du er velstående nok.

arsenal vs atletico madrid billetter
  • Du gir huset til sønnen din nå.

Igjen, ikke noe problem, og du kan gi det til ham for ingenting hvis du vil. Du betaler gevinstskatt på fortjeneste du har gjort basert på markedskursen på tidspunktet for overføringen - ikke hva han betaler for den.

Overskuddet er det det er verdt nå, minus det det var verdt da du kjøpte det. De første 11 100 pund er skattefrie, over det du betaler 18% hvis du er en grunnleggende skattyter eller 28% hvis du er høyere. Hvis du lever mer enn syv år etter at du har gitt det bort, er det fritatt for arveavgift.

Sørg for at Mr og Mrs ikke går glipp av det

Spørsmål: Jeg søkte om ekteskapsfradrag i mars. De sendte meg skattekoder 2015/16 og 2016/17 med overføringen av godtgjørelsen på. Har jeg krav på rabatt for siste skatteår? Hvordan søker jeg i så fall? Elisabeth

Martin sier: Ekteskapsskattefradraget startet i april 2015 og er tilgjengelig for alle ektepar og sivile partnere som er under 81 år, hvor den ene ikke er skattyter og den andre betaler med 20% grunnrente.

Den ikke-skattepliktige kan deretter flytte 1100 pund av skattefri godtgjørelse til skattebetaleren-så de har nå 1 100 pund ekstra skattefri inntekt til en verdi av 220 pund. Se mse.me/marriagetax for fullstendige detaljer.

Da du søkte nær slutten av forrige skatteår, ble skattekoden endret for å spre de ekstra kontantene over de to siste månedene. Årets godtgjørelse er fordelt på hele skatteåret. Så sjekk lønnsslippene dine for å se om hjemmet ditt økte i mars, og snakk med firmaets lønnsavdeling hvis ikke.

For de som søker nå, hvis du også var kvalifisert i fjor, kan du i ettertid søke om det (så kommer det totalt £ 432). Søk på nettet på gov.uk/marriage-allowance, eller ring 0300 200 3300, så bør du få en sjekk på fjorårets beløp.

Har du et spørsmål til Martin Lewis?

Send e -post til SundayNEWSAM@moneysavingexpert.com eller tweet @MartinSLewis med hashtaggen #SunNEWSAM.

charlie brooks er gravid igjen

For mer råd om å spare penger besøk moneysavingexpert.com

Se Også: