Mike Ashley swoops for DW Sports eiendeler for å redde jobber i bust fitness kjeden

Mike Ashley

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sports Direct -eier Mike Ashley utvider sitt imperium(Bilde: PA)



Mike Ashleys Frasers Group har kjøpt DW Sports -eiendeler for 37 millioner pund, i et trekk som vil ha 'en rekke' jobber hos bystefirmaet.



Frasers Group, som inkluderer Sports Direct og House of Fraser, sa at den har kjøpt 'visse av eiendelene', men ikke DW -firmanavnet fra administratorer - og vil bruke opptil 6,9 millioner pund avhengig av hvordan leietakere reagerer.



'Frasers Group ser frem til å løfte trenings- og treningsressursene som er anskaffet i henhold til transaksjonen under konsernets eksisterende ikoniske Everlast -merke, og er også glad for å ha reddet en rekke jobber,' sa firmaet i en markedsoppdatering.

DW Sports kollapset i administrasjon 3. august og satte 1700 ansatte i fare for permittering.

Tiltaket følger en rekke avtaler Ashley har gjort for high street, inkludert Jack Wills og House of Fraser de siste årene.



DW Sports, som eies av Wigan Athletic -eier Dave Whelan, driver 73 treningssentre og 75 utsalgssteder over hele Storbritannia.

Michael Murray, høydesjef i Frasers Group sa: Vi har vært åpne om vår høydestrategi for hele gruppen og våre ambisjoner om å bli Storbritannias leder innen sport og fitness.



'Dette kjøpet utfyller vår eksisterende trenings- og treningsportefølje perfekt og gir Frasers Group muligheten til å akselerere veksten av vårt Everlast Fitness -merke på førsteklasses steder i Storbritannia.

- I en tid med stor usikkerhet er vi stolte over å ha sikret fremtiden til hundrevis av jobber og ser frem til å jobbe med våre nye kolleger for å levere strategien vår.

DW Sports ble grunnlagt av tidligere Wigan Athletic -eier Dave Whelan i 2009 (Bilde: Burton Mail)

Sjefer beskyldte et 'utfordrende' kvartal, da det advarte om dusinvis av nedleggelser med umiddelbar virkning.

Nedleggingssalget har nå startet på de 50 gjenværende butikkene.

Fitness First, som er et søsterselskap til DW, vil imidlertid fortsette å operere som et eget selskap, og dets 43 klubber vil være upåvirket av administrasjonen.

DW Sports har startet nedleggelsen av salget (Bilde: Burton Mail)

Konsernsjef Martin Long sa: 'Som en konsekvens av Covid-19, befant vi oss i en posisjon der vi fikk mandat fra regjeringen til å stenge både butikkporteføljen og treningskjeden i sin helhet i en lang periode. et høyt fastkostnadsgrunnlag og null inntekt.

'Som mange andre detaljhandelsvirksomheter har konsekvensene av dette ekstremt utfordrende driftsmarkedet skapt uunngåelige lønnsomhetsproblemer for DW Sports.

'Beslutningen om å utnevne administratorer har ikke blitt tatt lett på, men vil gi oss den beste sjansen til å beskytte levedyktige deler av virksomheten, bringe dem tilbake til lønnsomhet og sikre så mange jobber som mulig.

'Det er en vanskelig modell for enhver virksomhet å klare seg gjennom uten langsiktig skade, og med den begrensede støtten vi har fått.

'Etter å ha brukt alle andre tilgjengelige alternativer for virksomheten, tror vi fast på at denne prosessen kan være en plattform for å omstrukturere virksomheten og bevare mange av våre treningssentre for våre medlemmer, og også beskytte det maksimale antallet jobber som er mulig for teammedlemmene våre.'

Se Også: