Mark Zuckerbergs nettoformue, og hvordan Facebook-gründer bruker sine milliarder

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Facebook-gründer Mark Zuckerberg er en av de rikeste mennene på planeten, og det er ikke vanskelig å se hvorfor.



Hans sosialt nettverk hevder det har 2 milliarder aktive månedlige brukere, og Alexa rangerer det som det tredje mest besøkte nettstedet i verden etter Google og YouTube.



Han ble første gang millionær i 2006 i en alder av 22, og året etter var han en milliardær .



Han kontrollerer fortsatt selskapet han grunnla, men har også blitt en filantrop, og kanaliserer pengene sine til gode formål som sykdomsforebygging og internettilgang i fattige land.

Her er alt du trenger å vite om den sosiale tycoonen...

Hvor mye er han verdt da?

De Forbes listen over milliardærer rangerer ham som den femte rikeste mannen i verden, og anslår formuen hans til 66 milliarder dollar.



i mellomtiden Bloombergs Milliardærindeksen anslår formuen hans til 67 milliarder dollar - og rangerer ham også som verdens syvende rikeste.

2017 Sunday Times Rich List anslår hans verdi til £47,7 milliarder ( milliarder).



Hvordan tjente han formuen sin?

Facebook-sjef Mark Zuckerberg (Bilde: REUTERS)

hårete syklister mississippi mud pie

Mark Zuckerberg ble født i 1984 av tannlege Edward og psykiater Karen. Han var det yngste barnet, etter søsknene Randi, Donna og Arielle.

Oppvokst i Dobbs Ferry, New York, viste teknologistripene hans fra et tidlig stadium, da den ivrige unge koderen brukte sin Atari BASIC-datamaskin til å finne opp en messenger Zucknet bare 12 år gammel.

Derfra bygde han et musikkstrømmeprogram som fikk AOL og Microsoft til å snuse rundt, men det var ikke før han begynte på Harvard i 2002 at livet hans forandret seg for alltid.

Han startet «The Facebook» med noen venner fra studenthallene sine, og droppet senere ut av det andre året for å konsentrere seg om å gjøre det til en suksess.

adam johnson 15 år gammel navngitt

Nettstedet ble lansert i februar 2004, og hadde ved utgangen av året en million brukere. I 2006 var 22 år gamle Zuckerberg millionær.

I 2007 var han teoretisk en milliardær, da Microsoft betalte 240 millioner dollar for en eierandel på 1,6 % i selskapet, og verdsatte det til 15 milliarder dollar.

Men det var ikke før Facebook ble offentlig i mai 2012 og samlet inn 16 milliarder dollar, den største teknologien i historien, at grunnleggeren ble kastet inn på listen over rike milliardærer.

I dag hevder selskapet at det har 2 milliarder månedlige aktive brukere.

Hvordan er den typiske dagen hans?

Til tross for å ha mer penger enn de fleste av oss kan drømme om, har ikke Zuckerberg trukket seg tidlig tilbake til en solfylt øy et sted. Han legger fortsatt ned 60 timers arbeid i uken, og klarer fortsatt å passe inn tid til trening og familielivet.

Snakker med Jerry Seinfeld i 2016 , sa han at han våkner rundt klokken 08.00, og sjekker umiddelbart sine sosiale medier - Facebook, Messenger og WhatsApp.

Han trener også minst tre ganger i uken.

Han fortalte a Spørsmål og svar økt i 2015: Å gjøre noe bra krever energi, og du har bare mye mer energi når du er i form.

Jeg passer på at jeg trener minst tre ganger i uken - vanligvis det første når jeg våkner.

Jeg prøver også å ta hunden min med å løpe når jeg kan, noe som har den ekstra bonusen av å være morsom fordi det egentlig er som å se en mopp løpe.'

Etter det bruker han vanligvis rundt 50 til 60 timer i uken på kontoret på å gjøre 'ekte arbeid'.

Han fortalte CNN : Hvis du regner med tiden jeg er på kontoret, er det nok ikke mer enn 50-60 timer i uken. Men hvis du teller hele tiden jeg er fokusert på oppdraget vårt, er det i grunnen hele livet mitt.

Hva gjør han med alle de pengene?

Inne i Biohub (Bilde: Chan Zuckerberg Initiative)

Zuckerberg og kona Priscilla Chan lanserte Chan Zuckerberg-initiativet i 2015, 'fremme menneskelig potensial og fremme likestilling på områder som helse, utdanning, vitenskapelig forskning og energi'.

Initiativet er et begrenset ansvar, ikke en veldedig organisasjon, noe som betyr at det kan drives for profitt, men er satt til å motta Facebook-aksjer verdt milliarder av dollar i de kommende årene.

Atskilt fra Initiativet er Chan Zuckerberg Biohub - en non-profit forskningsorganisasjon som samler medisinske eksperter fra en rekke californiske universiteter for å undersøke sykdommers natur.

Ryanair streik september 2018

Zuckerberg har pløyd minst 50 millioner dollar inn i prosjektet, som har som mål å 'kurere, forebygge eller håndtere alle sykdommer.'

Det solcelledrevne flyet kalt Aquila

Det solcelledrevne flyet kalt Aquila (Bilde: Youtube/Facebook)

Zuckerberg bruker også en god del penger bygge en massiv drone på størrelse med en Boeing 737.

Med et vingespenn på 138 fot ser Aquila litt ut som en futuristisk stealth-bombefly, men dens oppgave er å bringe internett til fattige land rundt om i verden.

Det solcelledrevne flyet vil kunne fly høyt over vanlige passasjerfly, og holde seg i luften i tre måneder av gangen.

Det er en del av Zuckerbergs plan å bruke droner, satellitter og lasere for å levere internettilgang til alle på planeten.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Han har også donert 3 millioner pund til en organisasjon kalt The Dream, som hjelper udokumenterte unge mennesker i USA til å gå på college.

Andre filantropiske gester inkluderer en donasjon på 670 millioner pund til en fellesskapsstiftelse og sykehus.

Zuckerberg blir ofte sett med en hettegenser i stedet for en elegant dress (Bilde: Getty)

Bortsett fra veldedige donasjoner, er han sjelden sett å blinke med kontanter.

Han har på seg hettegensere og jeans som er Gap-verdige, og kjører angivelig en Volkswagen GTI verdt rundt 20 000 pund.

Men han har sprutet ut 62 millioner pund for 750 hektar med bortgjemt land på Kauai , en Hawaii-øy.

Hans elegante Palo Alto-hjem ble angivelig kjøpt for 30 millioner pund

Og han brukte 6,2 millioner pund på et herskapshus i San Francisco - og utførte arbeid på 600 000 pund på det, inkludert å legge til et drivhus på 37 000 pund.

Diana Dors er Mark Dawson

Hva med familielivet hans?

Mark Zuckerberg annonserte sitt ekteskap på Facebook (Bilde: Facebook)

Zuckerberg giftet seg med Priscilla Chan i mai 2012 i en intim seremoni hjemme hos ham i Palo Alto, i California.

Paret hadde møttes på en fest i 2003 mens de var studenter ved Harvard.

Parets bryllup var en total overraskelse, selv for de som deltok. Gjestene hadde trodd de skulle feire Chans nylige uteksaminering fra medisinsk skole, ifølge People Magazine.

Paret kunngjorde fødselen av deres første barn - en datter kalt Maxima - 1. desember 2015.

Deres andre datter, August, ble født i august 2017.

Vil barna hans arve rikdommen?

Mark Zuckerberg med kona Priscilla Chan og deres to barn (Bilde: Facebook)

Selv om de er født inn i en veldig rik familie, ser det ikke ut til at de to Zuckerberg-barna kommer til å arve mye av farens formue.

Mark og Priscilla har lovet å gi bort størstedelen av rikdommen deres til Chan Zuckerberg-initiativet, for å prøve å 'fremme menneskelig potensiale og fremme likestilling for alle barn i neste generasjon'.

jamie cullum og sophie dahl

I et åpent brev skrevet da Max ble født, skrev de: 'Vi vil gi 99 % av Facebook-aksjene våre – for tiden rundt 45 milliarder dollar – i løpet av livet for å fremme dette oppdraget.

«Vi vet at dette er et lite bidrag sammenlignet med alle ressursene og talentene til de som allerede jobber med disse problemene.

'Men vi ønsker å gjøre det vi kan, og jobbe sammen med mange andre.'

De la til: 'Våre første fokusområder vil være personlig læring, kurere sykdommer, koble mennesker sammen og bygge sterke samfunn.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: