Ryanair streik 2018 oppdateringer: flyselskapet avlyser 150 flyvninger på fredag ​​i forkant av kabinansatte streik, men vil ikke tilby kundene kompensasjon

Ryanair

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: PA)



Ryanair har avslørt at det har blitt tvunget til å avlyse 150 flyvninger som finner sted denne fredagen (28. september) i forkant av streik av kabinansatte som skal finne sted over hele Europa.



Black Friday tilbud 2018

Flyselskapet har sagt at alle berørte kunder mottok e-post og tekster i morges for å informere dem om kanselleringen.



Det hadde opprinnelig sagt at 190 flyreiser ville bli kansellert, men dette ble redusert til 150, som flyselskapet hevder utgjør bare åtte prosent av 2400 rutefly - men dette vil uten tvil ikke gi trøst til de tusenvis av ferierende hvis reiseplaner har vært kastet i uorden.

Flyselskapet står nå overfor streik fra kabinpersonalet i Spania, Belgia, Holland, Portugal, Italia og Tyskland etter at det ikke klarte å komme til enighet under forhandlinger med fagforeninger.

Det hevder å ha kontaktet disse fagforeningene for å prøve å forhandle frem lignende avtaler som de forhandler med pilot og/eller kabinbesetning i Irland, Storbritannia, Italia og Tyskland.



Et Ryanair -passasjerfly lander på rullebanen på Luton flyplass (Bilde: Getty)

Det er verdt å merke seg at det ikke bare er Ryanair -kabinpersonalet som streiker, ettersom fagforeningene representerer en rekke flyselskaper.



Ryanairs Kenny Jacobs sa: 'Vi beklager oppriktig overfor kundene som ble berørt av disse unødvendige streikene på fredag, som vi har gjort vårt ytterste for å unngå, gitt at vi allerede har tilbudt disse fagforeningene anerkjennelsesavtaler, kollektive arbeidsavtaler og et skifte til lokale kontrakter. /lov i 2019.

Disse gjentatte unødvendige streikene skader Ryanairs virksomhet og vår kundetillit i en tid da oljeprisen stiger sterkt, og hvis de fortsetter, er det uunngåelig at vi må se på vår kapasitetsvekst igjen i vinter og sommeren 2019.

'Vi håper disse fagforeningene vil se sunn fornuft og jobbe med oss ​​for å fullføre avtaler til fordel for våre piloter og kabinpersonalet i løpet av de kommende ukene uten å forstyrre våre kunder eller flyreiser ytterligere.

'Når vi med hell kan gjøre avtaler med fagforeninger i Irland, Storbritannia, Tyskland og Italia, hvorfor gjør noen fagforeninger i Belgia, Holland og Spania ikke lignende avtaler?'

lee ryan duncan james forhold

Her er alt du trenger å vite om streikene ...

Når er streiken?

Industriaksjonen vil finne sted fredag ​​28. september 2018.

Hvem deltar?

Medlemmer av kabinpersonalet fra åtte fagforeninger vil streike over Spania, Belgia, Holland, Portugal, Italia og Tyskland. Det er verdt å merke seg at ikke alle i kabinpersonalet er Ryanair, men at noen av deres ansatte er medlemmer av de streikende fagforeningene og derfor blir med på walk outs.

(Bilde: AFP)

Hvorfor er de slående?

Hovedproblemet ser ut til å være rundt arbeidsloven, med fagforeninger som ber om kontrakter for ansatte som faller inn under deres eget land & apos; arbeidslover. For øyeblikket er de ansatt i likhet med irske kontrakter, noe som betyr at de ikke nødvendigvis faller inn under deres lokale lover.

Imidlertid sier Ryanair at de 'allerede har tilbudt fagforeningene anerkjennelsesavtaler, kollektive arbeidsavtaler og et skifte til lokale kontrakter/lov i 2019' - og igjen er det ikke bare Ryanair -ansatte som streiker, men generalforeningene som representerer ansatte på tvers av en rekke flyselskaper.

Hvordan vet jeg om flyet mitt påvirket?

Det er ikke en endelig Ryanair-avbestilling av flyreiser, men flyselskapet sier at det har kontaktet alle kunder som har blitt påvirket, via e-post eller tekstmelding. Hvis du skal fly på fredag ​​og ikke har blitt kontaktet, bør flyet fortsatt gå. Hvis du er usikker, kan du dobbeltsjekke ved å kontakte Ryanairs hjelpesenter .

Har jeg krav på kompensasjon hvis flyet mitt blir kansellert?

Ryanair har sagt at det ikke vil tilby kompensasjon til berørte kunder - men flyselskapet sier at det har tilbudt berørte kunder muligheten for refusjon eller gratis overføring til et annet fly.

I en uttalelse sa flyselskapet: 'I henhold til EU261 -lovgivningen betales ingen kompensasjon til kundene når forsinkelsen/kanselleringen (streiken) er utenfor flyselskapets kontroll. Hvis disse angrepene, av et lite mindretall av Ryanair -mannskapet, var innenfor Ryanairs kontroll, ville det ikke være noen streiker og ingen kanselleringer.

2016 2 pund mynt

'De siste årene der det var over 15 dager med pilot- og kabinbesetningsangrep i Tyskland, var ikke Lufthansa pålagt å betale EU261 -kompensasjon. På samme måte bør den britiske CAA også forklare hvorfor den ikke tok noen EU261 -tiltak mot BA under fjorårets kabinbesetningsstreik. '

Men hvis du har blitt påvirket og tror at du har krav på kompensasjon, kan du fortsatt sende inn et krav hos Ryanair selv, selv om de har sagt at de ikke vil betale.

Hvis du ikke er fornøyd med Ryanairs svar, kan du velge å ta kravet ditt til alternativ tvisteløsningstjeneste - finn ut mer om Luftfartstilsynets nettsted .

Du kan også finne ut mer om dine rettigheter til kompensasjon i NEWSAM Money's flyforsinkelses- og kanselleringsguide.

Se Også: