Politiets ANPR -spionkameraer fotograferer nå 30 millioner britiske bilister hver dag

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

ANPR -kamera automatisert nummerplate -gjenkjenningskamera som ble brukt av politiet

Politiverktøy: Men sivile frihetsgrupper er bekymret for den økende bruken av ANPR -kameraer



Antall bilister som ble snappet av et politinettverk av hemmelige veikameraer har nådd rekordmange 30 millioner hver dag - et tall som nesten har doblet seg de siste tre årene.



Bilder av biler og deres sjåfører blir tatt med en hastighet på 350 hvert sekund før de mates inn i en superdatamaskin som kan spore bevegelsen til et kjøretøy og koble det til den registrerte eieren.



israel adesanya kamp tid

Politiet sier at kameraet til automatisk gjenkjenning av nummerplater er uvurderlig for å forhindre og løse alvorlig kriminalitet og terrorangrep.

Bevis fra kameraene brukes ofte i straffesaker og av politiet som en del av etterforskningen av forbrytelser.

Den kan også brukes til å finne jukser for bilavgifter og sjåfører uten forsikring.



Imidlertid hevder sivile frihetskampanjer at ANPR -systemet er påtrengende og at det er lite effektivt operativt tilsyn eller kontroll av bruk av kameraer.

Siste tall fra hjemmekontoret avslører at systemet i fjor logget totalt 11 milliarder leser fra et nettverk av 7 858 kameraer - mange av dem er umerket og er plassert på motorveier og A og B veier.



Det største nettverket av kameraer - 1.291 totalt - drives av Metropolitian Police, etterfulgt av West Midlands med 426, Merseyside med 397, Hertfordshire med 256 og South Yorkshire med 246.

Enda mindre, mer landlige politistyrker som Surrey (207), Lincolnshire (119), Suffolk (126) og Gloucestershire (84) har et betydelig antall kameraer.

Hver gang et kjøretøy passerer, tar et kamera et bilde av nummerplaten og en annen på forsiden av bilen for å fange ansiktet til sjåføren.

ANPR -kamera & apos; leser & apos; etter år

Kilde: Home Office

Med rundt 35 millioner kjøretøyer registrert i Storbritannia, betyr det at hver bil i gjennomsnitt blir fanget på databasen rundt seks ganger hver uke.

Nettverket drives av individuelle politistyrker og forsvarsdepartementet, men postene lagres i en nasjonal database som brukes av detektiver og etterretningstjenester for å spore kriminelle.

Det sies at opplysningene skal lagres i opptil to år, selv om det ikke er tegn på at et kjøretøy eller en sjåfør er involvert i noen feil.

I 2014 talte regjeringens egen overvåkingskommissær Tony Porter bekymring for systemet.

Han sa: Jeg tror det må være veldig klar veiledning til offiserer om måten ANPR brukes på, og når det er blitt brukt, må man sikre at data blir fjernet eller i det minste oppdateres for dette.

ANPR -kamera

Påtrengende? Et ANPR -kamera (Bilde: EDWARD MOSS)

Det er en veldig reell risiko for at hvis usystemer ikke overholdes, kan uskyldige medlemmer av offentligheten bli utsatt for fare for personvernet.

beste integrerte kjøleskap med fryser 2018

Jeg kan se verdien av å forstå hvor mange ANPR -kameraer det er. Det er andre bekymringer som har blitt uttrykt ... den store datainnsamlingen av informasjon og oppbevaringsperioden for denne informasjonen.

Daniel Nesbitt, forskningssjef for kampanjegruppen Big Brother Watch for borgerlige rettigheter, sa at disse kameraene kan være veldig påtrengende.

'Sjåfører får sporet sine reiser hver gang de kjører med et ANPR -kamera og automatisk finner nummerplaten sin i en database, uavhengig av om kjøretøyet er mistenkt for å ha blitt brukt i en kriminell handling eller ikke.

Det ville være mindre påtrengende hvis bare detaljene om biler som matcher oppføringer på en liste over kjente mistenkte kjøretøyer ble beholdt, og uskyldige kjøretøyer ble slettet. Det er rett og slett ikke riktig for politiet å beholde detaljene om hvert kjøretøys bevegelser i årevis.

Se Også: