Harry Potter -stuntmannen David Holmes snakker om øyeblikket da han ble lam i en skrekkfilmulykke

Virkelige Livshistorier

Horoskopet Ditt For I Morgen

Med pålitelig tryllestav i hånden, pilende gjennom luften eller sloss på en kosteska, begeistret Harry Potter kinopublikum da han kjempet mot den onde Lord Voldemort.



Men gjennom den store blockbuster -fantasyfilmen, da trollmannen trakk av seg de farlige rømmingene, var det ikke stjernen Daniel Radcliffe bak de runde brillene.



Det var hans stuntdobbel David Holmes som tok risikoen.



Det er inntil filmen til den siste boken, Harry Potter and the Deathly Hallows, da David rammet en fryktelig ulykke på settet da et stunt gikk veldig galt.

Ved å øve på en flygende scene - anerkjent som en av de farligste i bransjen - ble han kastet inn i en vegg, brakk nakken og lot ham bli lam for livet.

bjørn grylls stukket av bie

Men når han snakker for første gang om traumet, avslører han hvordan hans første bekymring ikke var for seg selv.



Min første tanke var: ‘Ikke ring mamma og pappa, jeg vil ikke bekymre dem’, sier David.

Katastrofe rammet Warner Bros Studios i Leavesden, Herts, i januar 2009 da han smalt i en vegg etter å ha blitt trukket bakover i fart av en høystyrkestråd.



Rykkstuntet er designet for å gjenskape virkningene av en eksplosjon.

David Holmes og Daniel Radcliffe

På sett: David Holmes, venstre, snakker med Daniel Radcliffe

David, som nå sitter i rullestol, sier: Jeg traff veggen og landet deretter på kollisjonsmatten under. Stuntkoordinatoren min tok tak i hånden min og sa: 'Klem fingrene mine'. Jeg kunne bevege armen min for å ta tak i hånden hans, men jeg klarte ikke å klemme fingrene hans.

Jeg så inn i øynene hans, og det var da jeg innså at det som skjedde var stort.

Jeg husker at jeg gled inn og ut av bevisstheten på grunn av smertene. Jeg hadde brutt et bein før, så da jeg kjente den merkelige følelsen over hele kroppen fra fingertuppene helt ned til tærne, visste jeg at jeg virkelig hadde gjort noen skader.

David ble kjørt til det lokale Watford General Hospital, men ble overført til Royal National Orthopedic Hospital i Stanmore, Nordvest -London, hvor leger fortalte ham at han ville bli lam fra brystet og ned, med bare begrenset bevegelse i armer og hender.

David, nå 30, sier: Mine første tanker handlet ikke om å ikke kunne gå igjen. Det var alt det andre, som å ikke kunne danse igjen eller ha sex.

Han tilbrakte seks måneder i RNOH, og da musklene nesten var bortkastet, klarte han ikke å sitte opp i flere uker.

Han sier: Så snart de satte meg opp og jeg tok hodet mitt inn i skuldrene mine var det bare fryktelig. Tålmodigheten du må lære er utrolig.

Jeg har gått fra å kunne stå på hendene i en halv time om gangen, og så kan jeg plutselig ikke sette meg opp i sengen.

sokneprest i landsbyen dibley

På den første fysio -timen setter de deg opp, legger en skumpute bak deg, og du sliter bare med å finne balansen. Jeg tenkte, 'herregud, jeg kan ikke engang sitte oppreist'.

Mens han var på RNOH, fikk David besøk av Radcliffe, 24, og Tom Felton, 26, som spilte Draco Malfoy.

David holmes

Lammet: David Holmes, en stuntdobbel for stjernen Daniel Radcliffe (Bilde: PA)

Radcliffe arrangerte senere en veldedighetsauksjon og middag for å samle inn penger til Davids medisinske regninger, og paret er fremdeles i nærheten.

Daniel sa: Jeg har et forhold som går mange, mange år tilbake med Dave.

Og jeg ville hate at folk bare skulle se meg og Dave og gå, 'å, det er Daniel Radcliffe med en person i rullestol' - fordi jeg aldri, selv for et øyeblikk, ville at de skulle anta at Dave var noe annet enn en utrolig viktig person i livet mitt.

David, fra Leigh-on-Sea, Essex, startet sin stuntkarriere som en konkurransedyktig gymnast fra han var seks år gammel. Som 14-åring ble han bedt om å være kroppsdobbel for en ung skuespiller som spilte Will Robinson i sci-fi-filmen Lost in Space i 1998, med William Hurt og Matt Le Blanc i hovedrollen.

Det var der det begynte, sier David, som trente i gymnastikk, trampolining, høydykking, kickboksing, ridning og svømming.

Harry Potter og dødstalismanene

Eksplosjonsscene: Harry Potter og dødsregaliene (Bilde: Warner Bros Entertainment)

Han ble oppdaget som en potensiell Radcliffe-dobbel av stuntkoordinator Greg Powell, som han møtte like før serien startet og ble bedt om å gjøre en kostesemetest.

Jeg befant meg i dette fantastiske studioet festet på baksiden av en lastebil, ble tauet ned av rullebanen og dro føttene langs gulvet foran Chris Columbus, regissøren.

Så det var slik jeg fikk jobben min.

hva betyr 327

David dukket opp i alle Harry Potter -filmene fra The Philosopher's Stone i 2001 til ulykken i 2009.

Han sier: Det var en fantastisk opplevelse. Jeg elsket det, og Dan var en absolutt glede å jobbe med. Rollelisten og mannskapet var som en andre familie, og jeg har kontakt med mange av dem den dag i dag.

David vet at skadene han pådro seg har forandret livet hans for alltid.

Men han er fast bestemt på ikke å la funksjonshemmingen definere ham.

Han sier: Jeg tok kontroll over situasjonen ganske tidlig. Jeg ville fortelle legen min hvor jeg trodde jeg var - mine eksakte ord var at 'jeg tror jeg er helt ødelagt'.

Det var vanskelig for foreldrene mine å høre, men det var viktig for meg å ha den kontrollen. Jeg ville ta feil, men det var jeg ikke.

Det var definitivt en følelse av tragedie for meg, men også en følelse av ren besluttsomhet for å slå den og bedre den.

Å ha en positiv mental innstilling betyr alt. Jeg tror også at hvis du er positiv til funksjonshemmingen din, kan det hjelpe deg å leve med det.

Noen ganger får jeg tilbakeblikk fra ulykken-jeg lever det igjen noen ganger når jeg sovner-men det er noe jeg har lært å leve med og klare.

Seks år senere får David sitt adrenalinkick i en spesialmodifisert bil rundt racerbaner i hastigheter på opptil 150 km / t.

Han bruker et 'push-pull' håndkontrollsystem for å akselerere og bremse.

(Bilde: PA / Warner Bros Entertainment)

Han har også lansert et nytt produksjonsselskap, Ripple Productions, med to venner som også er tetrapelgiske.

Trioen ga nylig ut en serie podcaster for å hjelpe mennesker som har fått lignende skader.

David sier: Jeg har ikke latt min ulykke påvirke livssynet mitt, og jeg er fremdeles veldig bestemt og positiv.

Jeg har heller ikke latt det holde meg tilbake i livet, og jeg liker fremdeles banedager med å kjøre bilen min, reise på ferie med vennene mine og gleder meg nå til å starte en ny karriere.

David har også blitt appellambassadør for RNOH, Storbritannias største spesialiserte ortopediske sykehus der han fullførte sin slitsomme fysio. Han hjelper dem med å samle inn 15 millioner pund for å kjøpe ekstra fasiliteter og utstyr.

David sier: Hver åttende time får noen i Storbritannia beskjed om at de aldri vil gå igjen. Uten steder som RNOH ville ting sett mye dårligere ut for disse menneskene. Støtten de ga meg var utrolig.

Alle på sykehuset tok godt vare på meg, og jeg møtte noen fantastiske ansatte og pasienter langs veien til bedring.

Det er et massivt prosjekt, men når det er fullført vil det virkelig forandre liv.

Så hvis noen der ute har noen få kroner, kan du gå til RNOHs nettsted og donere alt du kan for denne fantastiske saken.

kates nye babynavn

*Alle som ønsker å donere til Royal National Orthopedic Hospital bør besøke: www.rnohcharity.org og for å høre Davids podcaster gå til: www.rippleproductions.co.uk/

Se Også: