Hvor mye er Jemima Puddle-Duck 50p verdt, og er den 'sjelden'? Spørsmål besvart

Royal Mint

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den første Beatrix Potter -samlingen ble utgitt i 2016 av Royal Mint(Bilde: Royal Mint)



I 2016 lanserte Royal Mint en ny Beatrix Potter 50p -serie - og samlere har siden betalt godt over pålydende for dem.



Den originale Peter Rabbit og Jemima Puddle-Duck-utgavene har handlet for mer enn £ 100 på eBay, spesielt de i farger.



De ble først utgitt for fire år siden for å markere 150 -årsjubileet for Beatrix Potter - med tusenvis i sirkulasjon gjennom Lake District hvor hun bodde og skrev noen av sine mest kjente bøker.

Men med et dusin forskjellige design i omløp, hva er det som gjør Jemima Puddle-Duck så spesiell og hvor mye er den verdt?

gary rhodes hodeskade

& apos; The Tale of Jemima Puddle-Duck ’har en tam and, ved navn Jemima, hvis karakter er omtalt på 50p-mynten.



I 2016 ble tre versjoner av den utgitt av Royal Mint - den sølvfargede 50p, den strålende usirkulerte 50p og opplaget 50p.

(Bilde: ROYAL MINT)



Strålende, usirkulerte mynter blir spesielt slått og håndtert av The Royal Mint for å sikre den uberørte overflaten som samlere verdsetter.

hva skjedde med maplin

Sirkulasjonens 50p -mynter er myntene du finner i endringen din - og ofte er det de med lavest utbytte (minst i omløp) som er mest verdt.

Da Den kongelige mynten offentliggjorde mynttallene for 2016 Beatrix Potter 50p-mynter, var det som umiddelbart fanget oppmerksomheten til samlere, den minimale mengden Jemima Puddle-Duck-mynter som var slått i forhold til resten av serien.

Bare 2,1 millioner ble sluppet i omløp, det er mindre enn 20% av Peter -kaninen og halvparten av mengden ekornnøtt som har den nest laveste utbyttet.

åndelig betydning av 1117

Som et resultat ble det en & apos; samleobjekt.

Les mer

Verdifulle penger - hva du skal se etter
24 mest etterlyste 1 mynt Mest verdifulle £ 5 -sedler Den nye £ 10 -lappen Sjeldne £ 2 mynter

Så hvor mye er det verdt?

På eBay har disse myntene vært kjent for å bytte hender for over £ 100 - men det er de fargerike utgavene som selger mest.

Standardversjonene i sirkulasjon handler for rundt £ 5 - selv om dette ikke betyr at de ikke vil være verdt mer i årene som kommer.

Philip Mussell, direktør for Coin News, sier at det er & apos; feilen & apos; mynter som ofte er mest verdt, siden disse har ekstremt lave myntetall.

De Olympic Swimmer 50p er det beste eksempelet på dette .

taylor swift joe alwyn

I 2010 og 2011, 29 nye 50p -design ble sluppet i omløp for å markere OL i 2012.

Dette inkluderte en svømmermynt fra OL med bølgende linjer over svømmerens ansikt, men bare 600 ble noen gang produsert før designet ble endret for å vise utøverens fulle ansikt.

Som et resultat ble de & apos; verdifulle & apos; - med en heldig selger handlet nylig sin for £ 10.000 på eBay .

'En mynts verdi kan stige når en feil gjøres av Royal Mint, for eksempel en 20p uten dato, eller en 2p -mynt fra 1983 ved et uhell trykt med den gamle ordlyden New Pence. Feil kan samles opp, forklarer Mussell.

'Andre samleobjekter er redesign eller utgivelser i begrenset opplag. For eksempel ble en olympisk 50p med en svømmer nylig utgitt på nytt.

hvorfor har menn ingefærskjegg

'Den første pregingen hadde en svømmer med bølger som skjulte ansiktet hennes, men designeren ville ikke det, så de fjernet ansiktet hennes og gjorde det klart for bølgete linjer. Tror du at du kan ha en sjelden mynt i endringen din?

Du kan se våre guider på sjeldne 50p -mynter og annen spesielle trossamfunn, her .

Se Også: