Sjelden 50p -mynt selger for £ 10.000 på eBay - og det er hundrevis flere i omløp

Royal Mint

Horoskopet Ditt For I Morgen

Et utrolig ettertraktet olympisk femti pence-stykke har byttet hender for mer enn £ 10.000, 10 dager etter at det ble oppført på eBay av eieren.



Mynten, som kom i omløp for ni år siden for å markere OL i London 2012, ble plassert online i mai med et startbud på bare £ 10.



Det tok raskt fart 68 bud - tar det totale beløpet til £ 10,101, i en enorm jackpot for eieren.



boris johnson fotballag

'Jeg forstår ikke så mye om mynter,' skrev selgeren, 'men jeg tror denne mynten er ekte. Ikke by hvis du ikke føler deg trygg. '

I 2010 og 2011, 29 nye 50p -design ble sluppet i omløp for å markere OL i 2012.

når neste helligdag

Dette inkluderte en svømmermynt fra OL med bølgende linjer over svømmerens ansikt, men bare 600 ble noen gang produsert før designet ble endret for å vise utøverens fulle ansikt.



Gutt og jente legger mynt i sparegris

Mynten er en av 600 som ble utgitt for å markere OL i London 2012 (Bilde: Getty)

Six-hundred er en liten, liten mengde i myntsamlingens verden. For å sette dette i kontekst, er det rundt 6,7 millioner Battle of Hastings 50p mynter i omløp og 2 179 000 olympiske triatlon 50p -mynter der ute akkurat nå.



Og det er det som gjør det så verdifullt.

Eksperter på myntspesialister ChangeChecker spår at disse myntene kan være verdt mellom 1.000 og 1.500 pund, men det meste vi har sett en selge for var 600 pund i august i fjor.

verdens største sjokoladeplate

Selgeren fant den på stranden ved hjelp av en metalldetektor og sa at de trodde at mynten faktisk var en av de sjeldne utgavene.

Hvis du har en hjemme, kan du se om vannledningene krysser svømmerens ansikt - hvis de gjør det, kan du gå videre til en vinner.

Selvfølgelig er en mynt bare verdt det noen vil betale for den, så det er ingen garanti for at din vil selge for så mye.

Coin Hunter har et nytt verktøy som avslører hvor mye din sjeldne 50p -mynt egentlig er verdt på eBay.

Det er ikke den eneste myntsporeren som er tilgjengelig - ChangeChecker.org lanserte et lignende eBay -ligatabell denne gangen i fjor.

er 66 et dårlig tall

Har du oppdaget en sjelden mynt i ekstravekslingen? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk.

Alternativt kan du se våre guider på sjeldne 50p -mynter og annen spesielle trossamfunn, her .

Se Også: