Å få et 2 -årig boliglån er nå en dum idé - hva du bør gjøre i stedet

Boliglån

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hadde jeg tenkt på dette før(Bilde: Getty)



Når det gjelder boliglån, har to års rettelser historisk sett vært det mest populære produktet i fastrentestabilen, ettersom de er billigere enn lengre avtaler-noe som betyr lavere månedlige boliglånsbetalinger.



Mark Harris fra megler, SPF Private Clients, sa: Toårige avtaler appellerer også da de gir visshet for en periode uten å låse låntakeren inn i heftige gebyrer for tidlig tilbakebetaling for lenge.



Siden du kanskje har antatt at plumping for en toårig avtale var svaret, kan det komme som en overraskelse å oppdage at en avtale av denne lengden kanskje ikke er det beste alternativet akkurat nå.

Det er derfor.

Svært liten forskjell i priser mellom en toårig og en femårig løsning

For øyeblikket er forskjellen i priser mellom toårsrettelser og femårsrettelser ikke så stor i det hele tatt.



For eksempel, med opptil 60%utlånsverdi (LTV), tilbyr Barclays en toårig fix på 1,33%, mens HSBC tilbyr en femårs fix på 1,74%, ifølge megler, Anderson Harris. Dette er en forskjell på bare 0,41%.

Og med 80% LTV tilbyr HSBC en toårig løsning på 1,39%. Den samme långiveren tilbyr også en femårig løsning som bare er litt dyrere på 1,94%-en forskjell på bare 0,55%.



Alle disse tilbudene koster £ 999.

Les mer

Renter
Hvorfor endrer Bank of England renter Hvordan beskytte deg mot renteoppganger Rentesetterne Storbritannias rentestigninger forklart

Så hvordan stabler matematikken seg?

En låntaker med et boliglån på 200 000 pund som krever et 60% LTV-lån på 25 års sikt, ville betale 784 pund i måneden på en toårig løsning med Barclays på 1,33%, ifølge Adrian Anderson fra megler, Anderson Harris.

Hvis de tok ut en femårig løsning i stedet-HSBC-avtalen på 1,74%-ville de betale 823 pund per måned, sa Anderson. Det er bare en forskjell på £ 39 i måneden for ytterligere tre års sikkerhet og beskyttelse mot prisstigninger.

Men det handler ikke bare om månedlige priser - selv om ingenting endret seg i det hele tatt i løpet av de neste 5 årene, ville du fortsatt ha det bedre generelt med en 5 -årig avtale. Hvorfor? Gebyrene.

Men å ta et nytt boliglån etter to år, og deretter igjen etter 4 år, betyr 1 998 ekstra i produktgebyrer alene i løpet av perioden.

Kast inn meglerhonorarer, verdsettelsesgebyrer, advokatarbeid og alt annet, og du snakker om nesten identiske kostnader - bare med ekstra innsats for å belåne igjen og legge til risiko for at renter kan stige.

David Hollingworth fra megler London & Country la til: Selv om to års rettelser fortsatt vil tilby de aller laveste [rater] må låntakere vurdere fordelen med å låse seg inn lenger, gitt hvor konkurransedyktige mellomlange til lengre siktrettinger er akkurat nå.

'Vi ser sikkert at flere låntakere velger å reparere i fem år, ettersom de bestemmer seg for å beskytte boliglånet lenger til meget konkurransedyktige priser.

Les mer

Hva du trenger å vite om boliglån
Beste nye boliglånsavtaler Family Deposit Mortgage forklart Slik finner du de beste boliglånsrådene Hvordan remortgage

En femårig løsning kan være et bedre alternativ på sikt

Du må også tenke på om en langsiktig avtale vil vise seg som et bedre alternativ på lengre sikt.

Hollingworth sa: Å inngå en toårig avtale kan bety at låntakere kommer ut av fastrenteperioden til et miljø med høyere rente. Det kan bety at du betaler en høyere rente for resten av femårsperioden de kunne ha vært låst inne for.

Rachel Springall fra Moneyfacts var enige om at tiden tikker på hvor lenge tilbydere kan opprettholde så lave boliglånsrenter.

Hun sa: Hvis vi står overfor to eller tre rentestigninger i løpet av det neste året, vil låntakere som nettopp har låst seg fast i en toårig løsning, føle seg litt deflatert ved ikke å velge en femårig løsning.

Du trenger ikke å betale bytte så ofte med en femårig løsning

Hvis du velger en toårig løsning i stedet for en femårig avtale, vil du også måtte remortgage etter bare to år-eller stå overfor å betale utlånerens høyere standard variable rate (SVR).

Anderson sa: Det kan være en kostnad for remortgaging - et annet ordningsgebyr, muligens et verdsettelsesgebyr, og kanskje et meglergebyr - avhengig av hvilket produkt låntakeren velger.

Med en femårig løsning vil du ikke møte disse gebyrene og omveltningene igjen før i 2023.

Å måtte bytte boliglån annethvert år kan begynne å bli kostbart - og litt stress, sa Springall.

Juridiske kostnader og produktgebyrer kan snart stige - og spesielt hvis du ikke har klart å finne en avtale som gir besparelser på forhåndskostnader.

Fem års reparasjon gir større sjelefred

På samme tid, med så mye pågående økonomisk usikkerhet, kan en femårig løsning virke stadig mer tiltalende, ettersom den gir trygghet i det litt lengre.

Hollingworth sa: Med et oppadgående press på boliglånsrentene - ikke bare som et resultat av potensielle renteoppganger, men også slutten på terminfinansieringsordningen som fører til en økning i finansieringskostnader for långivere - er det ikke sikkert at sjansen til å fikse på nåværende nivå blir sett igjen .

'Med usikkerhet når Brexit-forhandlingene fortsetter-og inflasjonen forblir over målet og allerede presser opp husholdningskostnadene-kan en langsiktig avtale bare være det sikkerhetsdekket som noen låntakere trenger.

Ishaan Malhi fra online boliglånsmegler, Trussle, la til: Lånekostnadene forventes å stige ettersom visse banktilskudd forsvinner og renten stiger.

chantelle houghton vekttap

'I et slikt miljø vil låsing til en konkurransedyktig femårig fast avtale holde tilbakebetalingen stabil de neste årene mens landet kommer til en stadig mer usikker økonomisk fremtid.

Handle raskt for å sikre en billig femårig løsning

Hvis du tenker på å få tak i en konkurransedyktig femårig løsning, må du handle snarere enn senere, ettersom markedene forventer at det kan komme ytterligere to økninger i grunnrenten i år.

Hollingworth sa: Det begynner allerede å gå gjennom boliglånsrentene og store långivere - inkludert Halifax og Nationwide - har økt noen av sine faste renter den siste uken.

'Det er ikke for sent for låntakere å dra fordel av de fortsatt konkurransedyktige prisene som tilbys - men hvis du tenker på å fikse prisene dine for å redusere kostnadene og beskytte mot fremtidige rentestigninger, må du iverksette tiltak.

Les mer

Boliger
Boligmeglerråd Ingen innskudd? Ikke noe problem. Første hus kl 19 Slik fungerer delt eierskap

Bør du vurdere å fikse i mer enn fem år?

Hvis du liker ideen om langsiktig sjelefred, kan du bli fristet av en avtale som løser boliglånet ditt enda lenger-og potensielt så lenge som 10 år.

Ifølge London & Country kan du for øyeblikket få en 10-års fix på 2,39% med opptil 60% LTV med TSB. Med opptil 90% LTV kan du få en 10-års fix på 3,25% med Coventry Building Society.

TSB -avtalene kommer med et gebyr på £ 995, og Coventry -avtalen kommer med et gebyr på £ 999. Begge tilbyr gratis verdivurdering og juridisk arbeid for de som remorterer.

Men selv om det er mulig å låse renten din i opptil ti år, vil de fleste avtaler av denne varigheten binde deg inn - så du må tenke nøye gjennom hvordan det vil påvirke fleksibiliteten i fremtiden.

Hollingworth la til: Hvis du er sikker på at det ikke er behov for å endre prisen, kan en 10-års løsning gi deg langsiktig sikkerhet. Imidlertid vil mange låntakere fortsatt velge den økte fleksibiliteten som tilbys av en mer forutsigbar femårsperiode.

Gjør det riktig for deg

Alle omstendigheter er forskjellige, med riktig boliglån for deg, avhengig av alt fra hvor mye du låner, hvor gammel du er, sparingen din, jobben din, kredittvurderingen din, livsstillinger, banken du er med og mer.

Det gjør at du velger det riktige produktet langt mer enn bare å klikke på et best -buy -bord og velge avtalen med den laveste prisen.

Hvis du er sikker på å jobbe med tallene selv, er det greit. Hvis ikke, kan det å gå til en megler gjøre livet enklere.

Du kan finn en i nærheten av deg å snakke personlig, gå til et nasjonalt byrå eller til og med bruke en rent online tjeneste som Trussle eller Vane , avhengig av hva du synes er best.

Våre full guide for å velge riktig boliglånsmegler for deg kan leses her .

Se Også: