Inside story of Soccer Saturday shake-up after Sky Sports axed three høyt elskede pundits

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er et TV -program så vellykket at det har blitt praktisk talt en institusjon.



I årenes løp har Soccer Saturday sin popularitet vokst og vokst til å bli fotballjuggernauten den er i dag med sin kultfølelse.



Helgene ville knapt vært de samme uten at Jeff Stelling og co slipper høye skrik og rasende mothaker på skjermene våre.



Og til tross for sin imponerende levetid, har glansdagene uten tvil vært på topp de siste årene.

Det var til Sky Sports tok sjokkbeslutningen om å bruke øksen på tre av sine best elskede pundits.

Sky Sports gjennomgikk sitt utvalg av pundits som en del av en enorm shake-up

Sky Sports gjennomgikk sitt utvalg av pundits som en del av en enorm shake-up



Phil Thompson, Charlie Nicholas og Matt Le Tissier fikk alle støvelen tilbake i august etter mer enn femti år & apos; service mellom dem.

Her er historien om hvordan alt foregikk.



Tid for forandring

Matt Le Tissier ble sjokkert over Sky's beslutning om å la ham gå

Matt Le Tissier ble sjokkert over Sky's beslutning om å la ham gå (Bilde: Getty Images)


Det var ikke første gang Sky Sports valgte å revidere serien til fotball lørdag, men utbruddet av koronaviruspandemien - kombinert med et økende press for å diversifisere - førte dem til å iverksette raske kostnadsbesparende tiltak.

tatoveringsfiksere hvorfor dro lou

'Thommo ringte meg først på en tirsdag morgen,' fortalte programleder Stelling til Vergen .

- Han sa at fotballsjefen hadde bedt om et møte ved lunsjtid og et møte med Charlie en time senere.

Thompson hadde kanskje en formening om hva møtet hans kan handle om.

Tross alt hadde den daværende 66-åringen sett sine tidligere medmennesker som Rodney Marsh feide til side for å gi plass til den nye serien tidligere, og hadde allerede vært i diskusjoner 18 måneder før om å bli byttet ut.

'De ønsket å gjøre det følsomt i stedet for en dag du er borte,' avslørte Thompson Posten . 'De sa til vi finner noen som er bedre, kan det fortsette.'

Dessverre var utgangen litt mer brå.

Stelling fortsatte: 'Like før middag ringte telefonen min og det var Tiss. Jeg sa: «Hei Tiss, hvordan går det?» Han sa: «Jeg hadde det bra til jeg ble sparket. & Apos;

'Det var et skikkelig sjokk. Matt er mye yngre enn de andre gutta, og jeg ble veldig overrasket. Men så snart Matt fortalte meg at han hadde blitt sparket, visste jeg hva som kom.

I en uttalelse fra Sky stod det: 'Vi endrer noen deler av fotballdekningen vår - Matt, Charlie og Phil har gjort en god jobb for oss gjennom årene, og de vil forlate oss med vår oppriktige takk og de aller beste ønsker.'

Snakker til Speilfotball på vegne av Karcher , innrømmet den stadig populære korrespondenten Chris Kamara: 'Jeg fant ut det samme fra pressen som alle andre. Jeg forventet det ikke, men avgjørelser ble tatt. '

Stelling la til: Det traff Matt hardest fordi det var helt ut av det blå.

Få kunne argumentere med Sky for å ville gå i en annen retning, men det var fortsatt en dristig strategi, og en som fikk mye reaksjon.

Slutt på en æra

Phil Thompson avslørte at utgangen hans ble brakt rundt 18 måneder tidligere

Phil Thompson avslørte at utgangen hans ble brakt rundt 18 måneder tidligere (Bilde: Getty Images)


Til tross for skuffelsen tok de tre ekspertene avgjørelsen med god nåde.

'Jeg har hatt flotte 22 år med @SkySports,' skrev Thompson på Twitter. 'Likte hvert minutt med noen fantastiske mennesker på showet og bak kulissene som gjorde det til det ikoniske showet det er i dag.'

747 engel nummer kjærlighet

Paul Merson, 52, var den eneste eksperten som ble holdt på showet, men Thompson følte at både Le Tissier og Nicholas ikke burde ha blitt sluppet løs.

'Det var tre deler av en midtbane,' sa Thompson. 'De andre kunne ha fortsatt.'

Nicholas, 58, har holdt seg ganske tett på hele opplevelsen, mens Le Tissier, 51, takket ansatte for støtten og sa: 'Likte tiden min på Sky Sports, tid til å se frem til livets neste utfordring.'

Naturligvis var Stelling spesielt sløyd.

'En av mine tristeste dager noensinne på Sky Sports med avreise av tre av mine beste kamerater,' twitret han. 'De har vært en del av et lag som for meg var det beste.'

Kamara sa: 'Du føler alltid det samme når noen av vennene dine blir flyttet ut, men de godtok det.

'Det kunne så lett ha vært meg, og jeg ville ha akseptert situasjonen på samme måte som de har gjort.'

Nedfallet på sosiale medier var imidlertid ikke så glatt.

Tilbakeslag

Micah Richards ble målrettet av online troll blant rykter om at han skulle slutte seg til showet

Micah Richards ble målrettet av online troll blant rykter om at han skulle slutte seg til showet (Bilde: Getty Images)


Snakk snakket snart til hvem som skulle erstatte trioen med fanfavoritter, noe som førte til et tilbakeslag av fans som slo & pc blitt gal & apos ;.

Etter at spekulasjoner kastet Micah Richards og Alex Scott inn i rampelyset som to av de ryktede frontløperne, ble begge ekspertene målrettet av online troll som sendte dem avskyelige overgrep.

'Jeg så at jeg var på trend i forhold til et strålende og institusjonelt Sky Sports TV -show som jeg aldri har vært på,' skrev Richards.

'Den underliggende insinuasjonen av tweets som umiddelbart forbinder mine og Alex Scotts navn gir noen ubehagelige sannheter.'

Ian Wright - en gjenganger på BBCs fotballdekning - lanserte en verbal tirade som forsvarte paret.

'Rasismen går gjennom taket i dag,' sa Wright.

Bryr du deg like mye om lokalområdet ditt som om favorittfotballaget ditt?

Annonsørinnhold fra Kontor for nasjonal statistikk

Det er nesten tid for folketelling 2021 - en undersøkelse av befolkningen i England og Wales som skjer hvert tiende år og gir oss et klart bilde av samfunnet vi lever i.

Å vite om fellesskapets behov hjelper deg med å planlegge og finansiere offentlige tjenester i ditt område. Det betyr at informasjonen du gir i folketellingen informerer ting som påvirker oss alle, som skoler, helse, fritidsfasiliteter og idrettsbaner.

Det gir også et øyeblikksbilde av hvordan vi lever, for fremtidige generasjoner å se tilbake på. Sørg for å fullføre din på eller før folketellingen: 21. mars 2021. Se etter informasjon i innlegget om kort tid, og finn ut mer på folketelling.gov.uk .

'Noen svar meg dette: hva har Micah Richards, Alex Scott, Sol Campbell, Clinton Morrison eller en annen svart ekspert å gjøre med Sky's beslutning om å bli kvitt disse gutta, alt fordi tre middelaldrende hvite gutter har fått sekk?

'Hva har disse gutta gjort? Fordi en svart person eller kvinne kan få muligheten til å gjøre denne jobben? Hvorfor er folk opprørt?

'Matt Le Tissier, Charlie Nicholas, Phil Thompson, de har hatt et utrolig løp, det har vært et flott show. Dette skjer for alle i bransjen.

'Dette er Sky' s beslutning om å utvikle showet. '

Som ting var, var verken Richards eller Scott en del av Sky's planer for Soccer Saturday, mens showets mannskap ikke var de eneste som stod overfor kutt.

Scott Minto, som ofte presenterte EFL, Carabao Cup og spansk fotballkamp, ​​ble også sparket og etterlot et annet medlem av Sky 's arbeidsstyrke med tanke på sin egen fremtid.

Stelling tenker på resignasjon

Programleder Jeff Stelling innrømmet at han veide opp å slutte med showet

Programleder Jeff Stelling innrømmet at han veide opp å slutte med showet (Bilde: Sky Sports)


Stelling avslørte at han hadde samtaler med Sky's Football Head, Gary Hughes, om retningen showet gikk, da han var bekymret for å presse ut et 'redusert produkt'.

Ved å bruke en lignende midtbaneanalogi som Thompson, innrømmet showets anker at han var usikker på at han ønsket å starte på nytt med en ny oppstilling.

Han twitret noen dager etter den første kunngjøringen: 'Så langt har det ikke vært noen diskusjoner, ingen beslutninger tatt. Bare jeg vet hva jeg tenker, men det er viktig å lytte til alle argumenter. '

Men den avdøde trioen sa snart sitt.

aldi åpningstider påsken 2019

'Så jeg tenkte på [trekke] meg, men alle tre oppfordret meg til ikke å gjøre noe dumt,' sa Stelling.

Både Thompson og Nicholas sendte til og med meldinger til Stelling i forkant av hans første show på lufta for å ønske ham lykke til og fortelle ham at de stilte inn.

65-åringen innrømmet at det å fortsette å forsørge familien økonomisk spilte en rolle i beslutningen hans, og når showet var tilbake, kunne han ikke annet enn å glede seg over det.

Han la til: 'Det er starten på en ny reise, og vi må bare se hvor det tar oss.'

Går videre

Troy Deeney er blant en rekke nye ansikter som skal vises på programmet

Troy Deeney er blant en rekke nye ansikter som skal vises på programmet (Bilde: SkySports)


I sin nye look-shake-up introduserte Sky en rekke nye ansikter for å bli med Paul Merson på ekspertpanelet, men de har ennå ikke spikret en permanent line-up.

Tim Sherwood, Tony Pulis, Glen Johnson, Clinton Morrison, Adebayo Akinfenwa, Robbie Fowler, Troy Deeney og Joleon Lescott har alle dukket opp, blant andre, samt tidligere gjengangere Sue Smith og Alan McInally.

Stelling innrømmet at han var 'bekymret' for at det nye teamet kunne gjenskape den samme buzzen, og avslørte at Merson følte at den avdøde trioen hadde 'brakt det beste ut av ham'.

'Forhåpentligvis får de det båndet igjen snart. Det er bare kjemi. Det hjelper med å bygge opp programmet, 'sa Kamara. 'Disse tingene tar tid når du har forandring, og forhåpentligvis når det høyder som med alle de kjente ansiktene.'

I mellomtiden har Thompson, Nicholas og Le Tissier nylig jobbet med et show kalt & quot; Pundits & quot ;, i samarbeid med Paddy Power, men har ennå ikke kommet tilbake på beste sendetid-TV i Storbritannia.

Når han reflekterte over tiden hans på fotball lørdag, sa Thompson: 'Det tok sitt eget liv. Jeg tror folk kan forholde seg til oss.

Jeg sier ikke at alle elsket oss alle. Du måtte bare gå på sosiale medier for å se det.

'Men vi visste hva vi var, og det var det største.'

*Chris Kamara snakket med NEWSAM Football på vegne av globale rengjøringseksperter Kärcher, som har lansert neste generasjon høytrykksvasker for 2021. Den nye serien kan kjøpes fra www.karcher.co.uk

Se Også: