Boris Johnsons 12 mest minneverdige øyeblikk i år siden han ble statsminister

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

For et år siden ble Boris Johnson i dag statsminister i Storbritannia.



Den tidligere utenrikssekretæren, som ledet landets Brexit -kampanje under den europeiske folkeavstemningen, overtok etter Theresa May.



May gikk av som statsminister og leder for Tory -partiet 7. juni 2019 og holdt en tårevåt oppsigelsestale utenfor Downing Street nummer 10.



Hun tok avgjørelsen etter at hun tre ganger ikke klarte å få Brexit -avtalen sin gjennom parlamentet og sa at hennes avgang var i 'landets beste', men at hun stod ned med 'dyp anger'.

når har messi bursdag

I sin tale la May til: 'Jeg har gjort alt jeg kan for å overbevise parlamentsmedlemmer om å støtte avtalen. Dessverre har jeg ikke klart det. '

Theresa May gråt da hun trakk seg som leder av landet

Theresa May gråt da hun trakk seg som leder av landet (Bilde: Leon Neal)



Etter en tung lederkampanje ble Boris Jhonson statsminister - men selv hans reise inn i kontoret var ikke uten problemer.

Den nye statsministeren ble høyt bøyd da han holdt sin første tale utenfor nummer 10 etter at Greenpeace -demonstranter gikk sammen om The Mall i et forsøk på å blokkere hans reise Buckingham Palace.



Johnson hevdet at No Deal Brexit ikke ville være en 'katastrofe' og sa at han var 'overbevist' om at en Brexit -avtale kan gjøres - og hevder at 'tvilerne og doomerne kommer til å gjøre det galt igjen'.

'Det britiske folket har fått nok av å vente. Tiden er inne for å handle, sa han. 'Ikke bry deg om backstop - pengene stopper her.'

Ved å love å forlate EU 31. oktober eller ingen avtale - et løfte han ikke kunne holde - sa han: 'De som satser mot Storbritannia kommer til å miste skjortene fordi vi skal gjenopprette tilliten til vårt demokrati.'

Boris Johnson har hatt en minneverdig 12 måneder

Boris Johnson har hatt en minneverdig 12 måneder (Bilde: AFP via Getty Images)

Han lovet å avdekke en plan for sosial omsorg for å 'fikse krisen i sosial omsorg en gang for alle', 'begynne å rekruttere umiddelbart for 20.000 politi og' starte arbeidet denne uken med 20 nye sykehusoppgraderinger ' - skyve NHS -kontanter til fronten linje.

Han takket også EU -borgere for deres 'bidrag' og 'tålmodighet' - og garanterte retten til å bli i Storbritannia. Han la til: 'Etter tre år med ubegrunnet selvtillit er det på tide å endre rekorden.'

I løpet av de 12 månedene siden han tiltrådte, har Boris overvåket Storbritannias utgang fra EU, den ødeleggende koronaviruspandemien, selv blitt rammet av Covid-19 og ønsket sin lille sønn, Wilfred, velkommen med partner Carrie Symonds.

Her er PMs 12 mest kontroversielle øyeblikk fra hans første år som statsminister.

1. Kastet 21 Tories - inkludert Winston Churchills barnebarn - ut av partiet

Boris kastet 21 Tories, inkludert Sir Winston Churchills barnebarn, Sir Nicholas Soames, ut av Tory Party

Boris kastet 21 Tories, inkludert Sir Winsont Churchills barnebarn, Sir Nicholas Soames, ut av Tory Party

En drøy måned etter at han antok at Boris Johnson sto overfor en krise i sitt eget parti om det kontroversielle spørsmålet - Brexit.

Totalt 21 parlamentsmedlemmer prøvde å stoppe en No Deal Brexit ved å gjøre opprør mot lederen.

De hadde blitt truet med ødelagte karrierer og et raskt valg, men nesten to dusin av PMs egne parlamentsmedlemmer stod fast da de støttet å ta kontroll over Commons -agendaen.

De inkluderte husets far Ken Clarke, eks-kansler Philip Hammond og Winston Churchills barnebarn Sir Nicholas Soames.

Før avstemningen lovet Boris Johnson hevn over alle som motsatte seg ham - eller til og med som avsto - ved å trekke pisken og hindre dem i å stille i et raskt valg.

Og han holdt fast ved løftet ved å begå en historisk rensing av 21 parlamentsmedlemmer, inkludert Soames, Hammind og Clarke.

I en følelsesladet tale en dag senere sa Soames til Commons at han ikke ville stille ved neste valg.

Han sa: 'Jeg vil presisere at jeg alltid har trodd at folkeavstemningsresultatet må respekteres, og jeg har faktisk stemt for tilbaketrekningsavtalen ved enhver anledning som den har blitt presentert for huset.

'Det er mer enn jeg kan si for min ærverdige venn, statsministeren, husets leder og andre medlemmer av kabinettet, hvis serielle illojalitet har vært en inspirasjon for så mange av oss.'

I slutten av oktober hadde den harde parlamentarikeren tillatt 10 av parlamentsmedlemmene som hadde fjernet pisken, inkludert Soames, tilbake i partiet.

2. Prorogasjon av at parlamentet blir dømt ulovlig

Lady Hale mente at parlamentets tillatelse var ulovlig i Høyesterett

Lady Hale mente at parlamentets tillatelse var ulovlig i Høyesterett

Fortsatt bare i sin andre kontormåned klarte Boris Johnson å finne seg på den tapende siden i Høyesterett.

PM hadde rådet dronningen 28. august til å forhåndsdefinere parlamentet i fem uker, og det ble suspendert 9. september til 14. oktober.

På den tiden sa Johnson at han ønsket en mulighet til å sette opp nye regninger for å 'øke' utgiftene til prioriteringene hans, inkludert NHS, utdanning og politi.

Men planen hans kuttet også dramatisk ned tiden parlamentsmedlemmer måtte blokkere Johnson til å presse frem med et kaotisk Brexit uten avtale.

24. september opphevet Høyesterett hans 'ekstreme' prorogasjon av parlamentet og bestemte at han brøt loven.

De 11 dommerne sa at nedleggelse av Commons i fem uker før Brexit -fristen hadde en 'ekstrem' effekt på demokratiet.

Høyesterettspresident Lady Hale erklærte at parlamentets tillatelse til parlamentet var 'ulovlig, ugyldig og uten betydning'.

Og hun sa at Commons and Lords -høyttalerne 'kan ta umiddelbare skritt for å gjøre hvert hus i stand til å møtes så snart som mulig'.

Boris Johnson, som talte fra New York, sa at han var 'veldig uenig' i kjennelsen, men var enig i at parlamentet ville 'komme tilbake'.

3. Vant et stort stort valg

Boris Johnson vant et stort valg i desember

Boris Johnson vant et stort valg i desember (Bilde: Jonathan Buckmaster)

Boris Johnson vant et stort flertall da landet gikk til valgurnene i desember.

The Tories rev ned Labour & # 39; s røde vegg & apos; i nord og PM lovet å tilbakebetale velgerne som hadde byttet troskap til Høyre.

Han sa: 'Husk, vi er ikke herrene. Vi er tjenerne nå, og vår jobb er å tjene folket i dette landet og å oppfylle våre prioriteringer. '

Til tross for at han hadde kampanjer med millioner fra velstående givere, lovet statsministeren å være en & apos; Folks regjering & apos; med bedre skoler, sykehus og tryggere gater.

4. Dithering om coronalås, masker og regler

Retningslinjene har vært litt forvirrende - for å si det mildt

Retningslinjene har vært litt forvirrende - for å si det mildt (Bilde: ANDREW PARSONS/EPA-EFE/REX/Shutterstock)

Boris Johnson beordret Storbritannia til å stenge 23. mars - med skoler, puber, teatre, restauranter, frisører og butikker som ikke er viktige.

Folk ble bedt om å bli hjemme, bare forlate når det var absolutt nødvendig for trening eller å kjøpe nødvendigheter som mat og medisiner.

ella og nicola gogglebox

Men i forrige måned hevdet den tidligere regjeringsrådgiveren Neil Ferguson at Storbritannias dødstall for koronavirus kunne ha blitt halvert hvis Storbritannia hadde gått i lås en uke tidligere.

Boris Johnson slo tilbake på kommentarene sine og sa på en pressekonferanse at det ganske enkelt var for tidlig å bedømme oss selv.

Forvirring fulgte i mai da statsministeren avduket sin 'første skisse av et veikart for gjenåpning av samfunnet'.

Han rådet folk som ikke kunne jobbe hjemmefra til å begynne å komme tilbake til arbeidsplassen, lot folk forlate hjemmene sine mer enn en gang om dagen og sole seg i parker og på strender, samt ta en kjøretur.

Fagforeninger og Ap har gitt alvorlig bekymring for sikkerheten til ansatte som får beskjed om å gå tilbake til jobb før sikkerhetstiltak er på plass.

Boris Johnson tok også beslutningen om å endre regjeringens slagord for koronaviruset fra & Stay; Home & apos; til & apos; Stay Alert & apos ;, som ble mye hånet på sosiale medier.

Senere i mai ba han også skolene om å åpne igjen, selv om den store åpningen nå er blitt presset tilbake til september.

Så, tidligere måned, etter dager med dithering, kunngjorde regjeringen at ansiktsbelegg ville være obligatorisk i butikker - selv om ingen virker klare på hvilke butikker og lukkede rom denne regelen gjelder.

5. Da han lovte det ville det ikke være noen Brexit -forlengelse - og så var det

Storbritannia forlot ikke EU før 31. januar

Storbritannia forlot ikke EU før 31. januar (Bilde: Leon Neal)

Tilbake i september lovet Boris Johnson at det ikke ville bli noen forlengelse av Brexit og at Storbritannia ville forlate EU - med eller uten en avtale - 31. oktober.

euro lotteri resultater uk

Som alle vet, er dette ikke helt det som skjedde.

Parlamentsmedlemmer knuste PMs Brexit -plan, og han måtte sende et brev til Brussel og be om forlengelse i oktober - men bestemt på å få den siste latteren, nektet Boris å signere den første.

Deretter sendte han et nytt brev til EU og ba dem om å ignorere det første, og at han ville få Brexit gjort innen utløpet eller døde 31. oktober.

Ikke overraskende skjedde ikke dette heller. Storbritannia forlot etter hvert EU, men ikke før 31. januar i år.

6. & apos; Intimt forhold & apos; med Jennifer Arcuri

Jennifer Arcuri dro på flere handelsreiser med Boris da han var ordfører i London

Jennifer Arcuri dro på flere handelsreiser med Boris da han var ordfører i London (Bilde: Getty)

Jennifer gikk på tre handelsoppdrag Boris Johnson ledet i 2014 og 2015, sammen med flere andre mennesker, mens han var ordfører i London.

Hun eller hennes selskaper ble også tildelt £ 126 000 i offentlige midler i form av tre separate avtaler.

Pengene inkluderte 11 500 pund fra ordførerens reklamebyrå, London & Partners, og et tilskudd på 100 000 pund fra Institutt for kultur, medier og sport til firmaet Hacker House.

En rapport i mai fra Independent Office for Police Conduct (IOPC) fant 'noen bevis på at Johnson og fru Arcuri kan ha vært i et intimt forhold' da hun deltok på tre handelsreiser.

Men vakthunden fant 'det er unødvendig å etterforske Johnson kriminelt for mishandling i offentlig embete'.

På det tidspunktet sa en talsmann for statsministeren: '' Slike plagsomme påstander om upassende embete var usanne og grunnløse. ''

Overvåkningskomiteen i London -forsamlingen bekreftet imidlertid at den separate etterforskningen vil gjenopptas - og både PM og Arcuri kan kalles som vitner.

7. Han støtter Dominic Cummings -turen til Durham og Barnard Castle & apos; eye test & apos;

Dominic Cummings reiste til Durham under koronaviruslåsen

Dominic Cummings reiste til Durham under koronaviruslåsen

The NEWSAM avslørte eksklusivt PMs øverste assistent Dominic Cummings brøt lockdown da både han og kona fryktet at de hadde coronavirus for å kjøre til Durham med sin lille sønn.

Cummings utløste enorm offentlig tilbakeslag etter å ha foretatt en tur på 264 kilometer til Durham med sin kone og sønn mens han var syk med symptomer på koronavirus i mars,

På en bisarr pressekonferanse som ble holdt i Rose Garden i Downing Street, hevdet Cummings at han hadde foretatt reisen for å isolere seg hos foreldrene sine & apos; gård.

Han innrømmet også å ha kjørt 30 miles til et skjønnhetssted med sin kone og sønn, og hevdet at han sjekket om han var skikket før han dro tilbake til London.

Imidlertid nektet sjefen Boris Johnson ikke bare å si opp sin assistent - han forsvarte også handlingene hans.

Statsministeren sa: 'sa at Cummings hadde reist for å' prøve å finne den riktige barneomsorgen. '

Han sa: 'Jeg har hatt omfattende samtaler ansikt til ansikt med Dominic Cummings, og jeg har konkludert med at når jeg reiste for å finne den riktige barnehagen, for øyeblikket da både han og kona var i ferd med å bli ufør av koronavirus-og da han ikke hadde noe alternativ - jeg tror han fulgte instinktene til hver far og hver forelder.

'Og jeg markerer ham ikke for det. Jeg tror at han på alle måter har opptrådt ansvarlig og lovlig og med integritet. '

I etterkant, både Cummings & apos; handlinger og Johnsons forsvar av dem hadde en katastrofal innvirkning på regjeringens popularitetsvurderinger.

8. Gratis skolemåltider U-sving

Marcus Rashford tvang regjeringen til å gjøre en U-turn på gratis skolemåltider

Marcus Rashford tvang regjeringen til å gjøre en U-turn på gratis skolemåltider (Bilde: BBC)

Da regjeringen kunngjorde at den ville slette gratis skolemåltider for landets fattigste barn, tok det en 22 år gammel fotballspiller for å få dem til å ombestemme seg.

England og Manchester United-stjernen Marcus Rashford tok på seg regjeringens makt da han ba regjeringen om å snu på beslutningen om å stanse kupongene på 15 pund for 1,3 millioner barn.

Kampanjen hans la et enormt press på Boris som kunngjorde at regjeringen ville betale et engangsfond på 120 millioner pund for å hjelpe barn i England i løpet av seks ukers sommerskolepause.

Etter sin seier sa Rashford: 'Jeg er bare glad i menneskers liv, og spesielt somre somre, har blitt forandret til det bedre.

Dagen etter å ha reversert regjeringens avgjørelse, hevdet statsministeren at han hadde vært klar over fotballspillerens kampanje.

Det var til tross for at den offisielle talsmannen fra PM ble langspurt av journalister om kampanjen og sa at Johnson ville svare på Marcus Rashfords brev.

Matt Hancock forsvarte PMs unnlatelse av å forstå hva som skjedde til sent.

På spørsmål om Johnson var 'ute av kontakt', sa han til BBC Breakfast: 'Jeg synes ikke det er rimelig i det hele tatt - fordi det er så mange ting som skjer.'

9. Hoppe over COBRA -møter - til tross for den globale pandemien

Boris Johnson deltok ikke på et COBRA -møte om pandemien før 2. mars

Boris Johnson deltok ikke på et COBRA -møte om pandemien før 2. mars (Bilde: JASON ALDEN/POOL/EPA-EFE/Shutterstock)

sam thompson og zara

Det er liten tvil om at koronaviruspandemien er den største krisen Storbritannia - og resten av verden - har møtt på en generasjon.

Det offisielle dødstallet i Storbritannia er nå på mer enn 45 000, men i de første dagene av Covid -19 -pandemien savnet en person spesielt fra regjeringens COBRA -krisemøter - statsministeren.

Boris Johnson savnet fem av de tidlige møtene, som først begynte 24. januar - mer enn tre uker etter at verden først hadde blitt fortalt om koronavirus.

PM kom endelig til sin første COBRA -samling 2. mars, mer enn fem uker etter det første møtet, og da antall saker i Storbritannia allerede var i flere titalls.

En seniorrådgiver i Downing Street skyldte på at ledelsen sviktet i regjeringen - og pekte ut statsministeren - for de 'tapte' ukene og selvtilfredsheten som førte til epidemien.

Det ble sagt at statsministeren likte 'landsbrudd' og 'jobbet ikke i helgene' mens helsesekretær Matt Hancock hadde ansvaret for regjeringens svar.

I begynnelsen av mars ledet statsministeren daglig koronamøter.

10. Brukte nesten 1 million pund på å male et fly med Union Flag

Vespinaen som PM bruker, tankes midt i luften

Vespinaen som PM bruker, tankes midt i luften (Bilde: PA)

Statsministerens A330 Voyager -drivstofffly for tanking har gjennomgått en malingsjobb for å forvandle det fra kamuflert grått til hvitt med unionsflagget på halen.

En kilde sa til Sky News: 'Boris liker ikke at det er grått.'

Men etter at arbeidet var utført, måtte regjeringen berolige folk med at flagget ikke hadde blitt malt opp ned.

PMs offisielle talsmann forklarte at fargene så feil ut, fordi protokollen tilsier at den er malt som på en flaggstang.

Han sa: Så som et resultat, når du ser fra venstre side, vil det være synlig i normal forstand hvis du ser det fra høyre side, blir det invertert. Så den er ordentlig på.

11. Bekjempet coronavirus på intensiv

PM klappet for NHS da han kjempet mot koronaviruset

PM klappet for NHS da han kjempet mot koronaviruset (Bilde: AFP)

Statsministeren ble rammet av koronavirus i april - nær toppen av pandemien i Storbritannia.

Boris hadde berømt innrømmet å ha ristet hendene på Covid-19-pasienter på et besøk på et sykehus i mars.

I begynnelsen av mars sa Storbritannias leder at han hadde ristet hendene på alle på et sykehus der infiserte pasienter ble behandlet den andre natten.

På slutten av måneden ble det avslørt at Boris hadde testet positivt for viruset, men først ble sagt å ha milde symptomer.

Han ble kjørt til sykehus og innen 6. april ble han behandlet på intensiv da hans tilstand ble forverret.

PM ble skrevet ut fra sykehuset senere samme måned og kom tilbake til jobb to uker senere.

12. ønsket sin sønn velkommen

Carrie og Boris ønsket sønnen Wilfred velkommen 29. april

Carrie og Boris ønsket sønnen Wilfred velkommen 29. april

Bare uker etter at han kjempet mot koronaviruset, ble statsministeren far til sønnen Wilfred 29.

Boris var til stede da forloveden Carrie Symonds fødte den lille gutten, og Wilfred ble oppkalt etter medisinerne som hadde reddet farens liv.

hvem er x magikeren

Den nyfødte har blitt oppkalt etter doktor Nick Price og dr. Nick Hart, leger som tok seg av Johnson mens han kom seg etter koronaviruset.

Paret og sønnen deres holdt nylig en Zoom -samtale med jordmødrene som leverte ham

Paret og sønnen deres holdt nylig en Zoom -samtale med jordmødrene som leverte ham (Bilde: Downing Street)

Et innlegg på fru Symonds Instagram -side lød: 'Vi presenterer Wilfred Lawrie Nicholas Johnson født 29.04.20 kl.

'Wilfred etter Boris & apos; farfar. Lawrie etter bestefaren min. Nicholas etter Dr. Nick Price og Dr. Nick Hart - de to legene som reddet Boris & apos; livet forrige måned.

'Tusen takk til det utrolige NHS -fødselsteamet ved UCLH som passet så godt på oss. Jeg kunne ikke vært lykkeligere. Hjertet mitt er fullt. '

Paret delte et bedårende bilde av deres lille sønn da de snakket med jordmødrene i NHS som hjalp til med å levere Wilfred fra No10 på Zoom forrige helg.

Boris har hevdet å være en 'pen hender på pappa' og beskrev sønnen som 'en helt fantastisk gutt'.

Se Også: