Beste studentbankkontoer for jernbanekort, renter og mer sjenerøse fordeler: Hvordan velge den rette for deg

Studenter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ung mann som bruker en bærbar datamaskin i et universitetsbibliotek

Den riktige kontoen kan gjøre livet ditt mye enklere på uni(Bilde: Getty)



De som går videre til høyere utdanning i høst, vil bli møtt med mange beslutninger om økonomien, hvorav den ene innebærer å bestemme hvem de skal banke med.



Å spille kortene dine riktig kan bety at du får billigere reiser hjem, gratis tilgang til TV -programmer og en sjenerøs kassekreditt for å se deg gjennom graden din.



støvler online shopping uk

Men med så mange insentiver og fordeler - hvordan velge hvilken du skal gå for?

Her er vår guide for å hjelpe deg med å gjøre det riktige valget.

Det handler ikke bare om freebies

Jernbanekort er hyggelige, men penger er hyggeligere (Bilde: PA)



Nok en gang prøver bankene å lokke studenter inn med et bredt spekter av 'fordeler', inkludert jernbanekort, busskort og rabattkort.

Det er imidlertid viktig å ikke la seg påvirke av disse uten å sjekke alle funksjonene som tilbys.



Andrew Hagger, finansekspert fra Moneycomms, forklarer: De store bankene er alle opptatt av å vinne skikken din.

'Du blir sett på som morgendagens inntekter - så de vil prøve å lokke deg med alle slags godbiter for å få deg til å registrere deg for studentbankkontoen sin.

Men for de fleste studenter vil det være den største økonomiske fordelen å kunne låne så mye som mulig rentefrit.

Tenk deg godt om før du registrerer deg for kredittkort

Studenter med kontanter kan finne disse fristende - men har du virkelig råd til det? (Bilde: Getty)

På samme måte vil mange banker piske studentkredittkort for å vinne deg.

Det er et fristende trekk for å låse opp noen av de beste kassekredittrentene, du trenger en kredittscore i toppklasse - som et kredittkort kan hjelpe deg med.

Problemet er imidlertid at et kredittkort kan få ødeleggende konsekvenser hvis du ikke har råd til å betale tilbake gjelden hver måned.

'En god kredittvurdering vil gi studentene en bedre sjanse til å bli akseptert for en sjenerøs rentefri grense, så det er verdt å forske litt på hvordan du kan forbedre kredittpoengene,' forklarer Rachel Springall på Moneyfacts .

'For å bekjempe dette kan studenter ta ut et studentkredittkort for å bygge opp sitt økonomiske fotavtrykk, men de må være forsiktige med hvordan de bruker det. En ting å unngå når du bruker et kredittkort, er imidlertid når du tar ut penger da det er mye dyrere enn å kjøpe.

I motsetning til en rentefri kassekreditt på en studentkonto, må studentkredittkort brukes mer sparsomt. Det kan se ut som gratis penger, men gjeld bør betales tilbake og i tide for å unngå rentekostnader eller sanksjoner, ellers kan sistnevnte skade kredittpoengene deres.

'Hvis studentene ikke er forsiktige, kan de ende opp med å lære en dårlig leksjon i å låne penger, noe som vil dempe sjansene for fremtidig lån, for eksempel å få boliglån.'

Hvis du vurderer et kredittkort og har spørsmål å stille, ikke vær redd for å oppdra dem - du kan snakke med foreldre, familiemedlemmer eller ansatte ved universitetet selv.

Du kan kanskje besøke en bank på campus for ytterligere råd. Forklar din økonomiske situasjon - til syvende og sist er konklusjonen: Har du råd til å betale den tilbake i sin helhet hver måned?

Hvis du er ute etter et kredittkort for å bygge opp poengsummen din i kassekreditt, kan det være bedre å gå for en konto som gir deg kassekreditt uansett. Se nedenfor for detaljer om dette.

Beste studentbankkontoer for kassekreditt

Livet borte fra hjemmet er tøft - men en kassekreditt kan beskytte deg hvis du midlertidig går tom for penger (Bilde: GETTY)

Kostnaden for å studere kan være en belastning, så det å ha en anstendig kassekreditt som sikkerhetsnett er viktig for mange studenter, spesielt de som bor hjemmefra.

Hvis du er bekymret for å dyppe i det røde, er det verdt å finne en konto som tilbyr en god rentefri ordnet kassekreditt.

jacob rees-mogg barn

Hva er et & arrangert kassekreditt & apos ;? Dette er en avtale mellom deg selv og utlåner som lar deg låne penger opp til en forhåndsavtalt grense.

For eksempel, hvis du lykkes med å søke om en ordnet kassekreditt på £ 250 og deretter bare hadde £ 50 av dine egne penger på din nåværende konto, ville den ordnede kassekreditten tillate deg å betale opptil £ 300. For studenter er denne luksusen ofte gebyrfri, men om du blir godtatt kan også være gjenstand for kredittpoeng. Hva er en kreditt score? Finn ut her.

Dette er regnskapet akkurat nå med de største arrangerte kassekredittilbudene i ingen spesiell rekkefølge.

  1. HSBC student bankkonto : En garantert rentefri kassekreditt på £ 1000 når du åpner kontoen din. Du kan be om en økning på opptil £ 2000 i år to og £ 3000 i år 3.

  2. Santander 123 studenters nåværende konto : Totalt opptil £ 1500 i tre år, og £ 2000 hvis du fortsetter i et femte år. Du må betale £ 500 per periode (som mest sannsynlig vil bli dekket av studentfinansiering.

  3. Lloyds studentkonto : Med denne Lloyds-kontoen kan du søke om en gebyrfri planlagt kassekreditt på opptil £ 1500 i år ett til tre, og opptil £ 2000 i årene fire til seks.

  4. Landsdekkende FlexStudent -konto : I det første året kan du ha en kassekreditt på opptil £ 1000. Den maksimale tilgjengelige grensen øker hvert år (opptil maksimalt £ 3000 innen år tre).

  5. Halifax student nåværende konto : En gebyrfri planlagt kassekreditt på opptil £ 1500 for kursets lengde pluss et ekstra år etter at du har uteksaminert, opptil maksimalt seks år.

  6. Barclays Student Additions -konto : Studenter kan søke om innledende kassekreditt på £ 500 når de åpner kontoen sin, som går opp til £ 1000 i år ett, £ 2000 i år to og £ 3000 i år tre og utover.

  7. Natwest studentkonto : Du kan søke om en kassekreditt på opptil £ 500 i din første periode på uni, og opptil £ 2000 etter det underlagt kredittpoengene dine.

  8. TSB : Planlagt kassekreditt på opptil £ 1 510, som starter med £ 500 de første seks månedene. Du kan deretter søke om å øke den til £ 1010 i månedene syv til ni og fra måned ti opp til £ 1.510.

Når du sammenligner tilbud, vær oppmerksom på at noen gir 'garanterte' beløp, mens andre tilbyr 'opptil' beløp.

Hvis kontoen sier & apos; opp til & apos; du vil bare få det beløpet hvis du har en god kredittrekord, forklarer Martin Lewis fra Moneysavingexpert.com. 'Alle kontoer krever at du består en kredittsjekk.'

Med Halifax, for eksempel, tilbys studentene kassekredittgrenser på 'opptil' £ 1500. Beløpet du faktisk får avgjøres imidlertid fra sak til sak.

Uansett hva du gjør, må du passe på at du ikke går over grensen for kassekreditt, da du da kan bli påført store kostnader for å dyppe i det røde uten tillatelse.

Beste studentbankkontoer for freebies

Et gratis Amazon -gavekort er ett alternativ

Selv om hovedfokuset ditt bør være på den lengste garanterte 0% kassekreditten, er den eneste gangen denne regelen ikke gjelder, hvis freebien som tilbys er mer verdifull.

Her er hva som tilbys i år (i ingen bestemt rekkefølge):

  1. Santander 123 studentkonto : Et gratis 4-årig 16-25 Railcard som kan spare deg for 1/3 av togreiser i Storbritannia.
    Hvor mye er det verdt? Du kan faktisk ikke kjøpe et fireårig jernbanekort på forhånd, men du kan kjøpe et tre år ett og ett år etter det, noe som vil koste deg 100 pund totalt.

  2. Natwest studentkonto : Du får tre alternativer på NatWest: et 1-årig Amazon Prime Student-medlemskap og et gavekort på Amazon.co.uk på £ 10; ELLER et National Express Coachcard med 1/3 rabattpriser i 4 år, pluss 15% rabatt på reiser til arrangementer og festivaler; ELLER 50% rabatt på mat eller 2 for 1 måltider på tusenvis av britiske restauranter med smakekort. Pluss besparelser på kinoer, hoteller og mer
    Hvor mye er det verdt? Amazon -tilbudet er verdt £ 49; Coach -kortet er verdt £ 42,50 (en treårig bil + en ekstra), rabattene avhenger av om du går; kostnadskort for medlemskort £ 1 for 90 dager for øyeblikket , men har en fornyelseskostnad på £ 34,99 - NatWest er gyldig i 4 år.

    siste kjendis sladder uk
  3. HSBC studentkonto : Få et gavekort på Amazon.co.uk på £ 80 pluss et års Amazon Prime Student.
    Hvor mye er det verdt? Til sammen er disse fordelene verdt £ 119.

Les mer

Din guide til studentpenger
Studentøkonomien forklart Studielån: Fakta Betaler studenter skatt? Beste studentbankkontoer 2018

Beste studenter står for kredittrente

Få banker tilbyr nå generøse renter på kontoer i kreditt, men det er noen få som er verdt en titt (i ingen spesiell rekkefølge):

  1. Santander betaler 3% på saldo fra £ 300 til maksimalt £ 2000.

  2. Landsdekkende betaler 1% på saldo opp til £ 1000.

  3. TSB betaler 5% på saldo opp til £ 500.

  4. Halifax betaler 0,1% av eventuelle renter.

Gjør din forskning

Du får bare én sjanse på en studentkonto, så velg med omhu

Før du tar noen beslutning, er det viktig å gjøre undersøkelser og sammenligne de forskjellige funksjonene som tilbys av de forskjellige kontoene.

Når du har tatt din beslutning, trenger du ikke å holde deg til den leverandøren. Du bør sjekke hvert år om det er en ny konto som passer deg bedre.

Hvis det er det, må du være forberedt på å bytte. For å finne ut mer om bytte, se vår guide her.

Du kan åpne en konto online eller besøke en lokal filial for å sette opp en. Uansett hva du velger, må du ha følgende dokumenter tilgjengelig:

  • Flere former for bilde -ID: for eksempel pass eller førerkort

  • Adresse bevis: for eksempel en ny strømregning eller kontoutskrift

  • Bevis på studentstatus: et akseptbrev fra ditt universitet, eller UCAS -tilbudsbrev.

Se Også: