Betaler studenter skatt? Reglene rundt midlertidige sommerjobber - og hvordan du får det hele tilbake hvis du betaler for mye

Avgift

Horoskopet Ditt For I Morgen

Har du sommerjobb? Sørg for å sjekke om du

Har du sommerjobb? Sørg for å sjekke om du har rett til skatterabatt når du er ferdig.(Bilde: Getty)



Det er toppen av sommerferien og tusenvis av studenter opp og ned i landet tar midlertidige jobber for å tidevise dem i løpet av seks ukers pause.



Men Institute of Chartered Accountants i England og Wales (ICAEW) har advart elevene til å være proaktive for å sikre at de ikke betaler for mye på skatten, og sørge for at de får refusjon fra skattemannen hvis de gjør det.



Bør jeg betale skatt?

De fleste studenter vil ikke nyte inntekt over personlig godtgjørelse, men på grunn av PAYE vil det fortsatt bli trukket skatt.

De fleste studenter vil ikke nyte inntekt over personlig godtgjørelse, men på grunn av PAYE vil det fortsatt bli trukket skatt.

Alle i Storbritannia nyter en personlig godtgjørelse, som er beløpet du kan tjene hvert regnskapsår før du må betale skatt av inntekten din. Det har blitt økt flere ganger de siste årene, og står nå på £ 11 500.

De fleste studenter som ganske enkelt har sommerjobb kommer ikke til å tjene den typen penger, så i teorien burde de ikke betale skatt av sommerinntektene.



engel nummer 300 betydning

Men det er ikke akkurat slik skattesystemet vårt fungerer - du betaler inntektsskatt og folketrygd i hver lønnsslipp, med beregningene basert på at du tjener det beløpet hver uke i et helt år - ikke bare sommeren.

Les mer



svart marihøne med gule flekker
Din guide til studentpenger
Studentøkonomien forklart Studielån: Fakta Betaler studenter skatt? Beste studentbankkontoer 2018

La oss si at du har en sommerjobb som betaler £ 300 i uken i en fem ukers periode over sommerferien. Din totale inntekt vil komme til £ 1500 - betydelig under terskelen for personlig godtgjørelse, noe som betyr at du ikke bør betale inntektsskatt av denne inntekten.

Imidlertid vil PAYE -systemet trolig trekke skatt fra lønningspakken din, basert på antagelsen om at du ville tjene 15 600 pund i året hvis du jobbet hele året - et tall høyere enn terskelen for personlig godtgjørelse. Som et resultat må du kreve tilbake skatten du har betalt fra HM Revenue & Customs .

Når det er sagt, er terskelen for trygdeavgifter ganske annerledes - du må betale 12% av alle beløp du tjener over £ 157 i uken.

Caroline Miskin, skattefakultetsleder ved ICAEW, sa: Det er veldig enkelt for studenter å betale for mye. Skattesystemet i Storbritannia kan raskt bli komplisert, spesielt hvis du går på et utdanningsår eller jobber deltid under universitetet. Mens flertallet av deltidsansatte tjener mindre enn den skattefrie personlige godtgjørelsen, kan skattekoden som betyr at du betaler mer enn du burde.

'Det er viktig for studentene å være klar over hvor mye skatt de må betale, og hvordan de skal gå frem for å kreve refusjon hvis de betaler for mye.

Les mer

Hvordan finne en ny jobb
CVen din er feil - det som VIRKELIG betyr noe Hvordan unnslippe en jobb du hater Ordene ALDRI skal brukes på en CV De 50 vanligste intervjuspørsmålene

Hvordan kreve skatterabatt

Først må du sjekke om du får rabatt. Du kan gjøre det med HMRC skattekontroll .

For å kreve rabatt må du fylle ut et P50 -skjema som du finner på denne delen av regjeringens nettsted . Du kan skrive den ut og legge den ut til skattemannen, eller fylle den ut på nettet hvis du har en Government Gateway regnskap.

Dessuten kan du faktisk også kreve tilbake for mye penger i tidligere år.

ville kroatia bli diskvalifisert

Få penger tilbake for TV -lisensen din

Du kan få noen av TV -lisensbetalingen din refundert.

Du kan få noen av TV -lisensbetalingen din refundert.

Før du drar hjem for sommeren, er det verdt å sjekke om du også kan få refusjon for en del av pengene du har betalt for TV -lisensen din.

En TV -lisens koster for tiden £ 147 for et år, og mange velger å betale denne avgiften på en gang. Studenter kan imidlertid søke om refusjon hvis de er på vei hjem og ikke trenger lisensen kjøpt for å dekke dem i løpet av semesteret.

TV -lisensiering vil finne ut nøyaktig hvor mye du har krav på, men som en grov guide er en måneds refusjon verdt rundt £ 12,25 per måned. Gå til TV -lisensområdet for en refusjonsskjema - Du må kanskje fremlegge bevis for å støtte påstanden din, for eksempel bekreftelse av datoene dine.

Du bør ikke betale rådsskatt

Studenthusholdninger er fritatt for rådsskatt.

Studenthusholdninger er fritatt for rådsskatt. (Bilde: Getty)

alan barnes (cricketspiller)

Hvis alle i husstanden din er en heltidsstudent, trenger du ikke å betale rådsskatt. For å regne som en heltidsstudent, må kurset vare minst ett år og innebære minst 21 timers studie per uke.

Hvis du mottar en regning, kan du søke om fritak fra HMRC .

Hvis det er noen i husstanden din som ikke er en heltidsstudent, må du betale rådsskatt, selv om du bør kvalifisere for rabatt.

Se Også: