Barclays 'rett' til ikke å betale ut etter at par taper 700.000 pund i bankesvindel

Barclays

Horoskopet Ditt For I Morgen

Svindleren manipulerte paret i den grad de tillot ham å lytte til samtalene i deres bankkontor [arkivbilde](Bilde: AFP via Getty Images)



En kvinne som ble lurt til å overlevere 700 000 pund under dekke av at hun hjalp til med en etterforskning av svindel, har mistet hver eneste krone - banken hennes har ikke ansvar for å betale ut.



Fiona Philipp brukte sin Barclays bankkonto til å overføre to summer - en på 400 000 pund og 300 000 pund - til kontoer i De forente arabiske emirater i 2018.



Hun og mannen trodde de hjalp til med en alvorlig etterforskning av svindel som ble drevet av byvakten, Financial Conduct Authority (FCA).

brad pitt og charlize theron

Paret ble imidlertid svindlet, og i en kjennelse i dag sa en dommer at Barclays ikke er ansvarlig for å kompensere for tap.

Banken sa at kunden hadde foretatt betalingene villig, og la til at ytterligere sikringskontroller ikke ville ha forhindret svindelen.



Svindelen startet da Philipps ektemann, en lege, mottok en telefon fra en mann som hevdet å jobbe for FCA.

Han hevdet banken hans, HSBC, og et investeringsselskap han hadde sparepenger i, var utrygge og risikerte svindel.



boardmasters 2017 line up

For å holde pengene trygge sa forbryteren at de måtte overføres til 'sikre kontoer' før etterforskningen hans kunne fullføres.

Barclays Banks hjemmeside vises på en dataskjerm

Svindelen startet da Philipps ektemann mottok en telefon fra en mann som hevdet å jobbe for den britiske finansregulatoren (Bilde: Getty)

Dr. Philipp, en pensjonert konsulent, sa at det var som å 'bli presset inn i en veldig ubehagelig last, uten å vite hvem man skulle stole på'.

gary davies partner jj

Paret besøkte Barclays filialer i Gloucestershire og Bristol i mars 2018 i et forsøk på å betale 400 000 pund inn i de 'trygge kontoene'.

Fru Philipp, en pensjonert musikklærer, sendte kopier av passet og førerkortet til svindleren på e -post og besøkte Barclays dagen etter dagen. Westbury-on-Trym filial for å foreta en ny betaling på 300 000 pund.

Han manipulerte paret i den grad de tillot ham å lytte til møter de hadde i banken på en åpen linje på mannens mobiltelefon, heter det i en høyesterettsdom.

I mars 2018 besøkte en offiser fra Avon og Somerset Police paret tre ganger for å advare dem om at de var ofre for svindel etter å ha mottatt etterretning fra andre politistyrker.

Men bare på det tredje møtet godtok de at de ble bedratt.

På det tidspunktet forberedte paret seg på å behandle ytterligere 250 000 pund til den 'sikre kontoen'.

Overføringen mislyktes etter at Barclays blokkerte ytterligere utgifter.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

jukset jay z beyonce

Den skriftlige dommen fra High Court ble offentliggjort mandag og avgjorde til fordel for Barclays Bank plc.

I den sa dommer Russen QC at han følte 'akutt sympati' for paret som hadde 'blitt offer for uredligheten' til svindleren, men la til 'det ville ikke være rettferdig, rettferdig eller rimelig å pålegge banken ansvar'.

Retten hørte at kvinnens avsløring av sikkerhetsdetaljer til svindlerne 'involverte klare brudd' på bankens vilkår og betingelser.

Alexia Knight, for Barclays, sa at det var tvilsomt at svindelen ville ha blitt stoppet hvis banken hadde stilt flere 'beskyttelsesspørsmål'.

Se Også: