Aldri bli fanget av et logglån igjen - de nye reglene for å beskytte brukte bilkjøpere

Lån

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nye regler forhindrer at bilen blir tatt tilbake for andres gjeld(Bilde: Birmingham Mail)



Det er en merkelig finurlighet av Storbritannias gjeldsindustri som betyr at biler kan kjøpes og selges mens de fremdeles er i hakk til noen andre.



Loggbokslån lar folk låne penger mot bilen sin. Men hvis gjelden ikke er betalt, er det bilen som er tatt tilbake - uansett hvem som eier den på det tidspunktet.



Men det er nye planer for å avslutte dette problemet for godt.

The Goods Mortgage Bill, kunngjort i Queen & apos; s Speech, lover å tilby en mer rettferdig avtale både for folk som tar opp loggbokslån og folk som kjøper bil av dem.

Les mer



Alt du trenger å vite om lån
Enkle måter å øke kredittpoengene dine Hvordan sjekke om du kvalifiserer Sannheten om annonserte priser Hjelp til mennesker som sliter

Hvordan de nye reglene vil fungere

Den nye loven ville erstatte salgsloven for viktoriansk tid, men likevel la folk bruke eksisterende varer (for eksempel en bil) som sikkerhet for et lån.

arsenal v liverpool tv

Låntakere ville forsterket beskyttelsen ved å tvinge långivere til å få en rettskjennelse før de tok beslag på varer hvis de allerede hadde betalt ned på lånet - i tillegg til sjansen til å utfordre gjenerobringen.



Skjult lånehelvete: Ikke bli fanget ut når du kjøper en bruktbil

Du vil også få lov til å avslutte låneavtalen tidlig ved å overlevere bilen din - eller hva lånet var sikret - til utlåner.

Det vil også bli innført beskyttelse for mennesker som uskyldig kjøper varer med lån knyttet til dem og gjør det tydeligere at låntakere som bevisst selger varer med et logglån vedlagt, kan begå svindel.

Hva du kan gjøre nå

Hvis du er bekymret for at bilen din blir tatt tilbake nå, er det trinn du kan ta.

For det første en HPI -sjekk vil fortelle deg om det er noen utestående finansiering på bilen din.

Hvis du er så uheldig å ta bilen din som følge av andres gjeld, kan du prøve følgende:

  • Prøv å få den tilbake og ta pengene tilbake fra selgeren. Dette kan imidlertid være en kostbar og tidkrevende prosess og garanteres ikke å lykkes.

    emma fra venner nå
  • Hvis du vil få bilen tilbake, kan du betale ned på det utestående lånet og deretter ta personen som solgte deg bilen til retten for å prøve å få pengene tilbake.

  • Hvis du bare vil få pengene tilbake, kan du ta personen som solgte bilen for retten.

  • Få alltid uavhengig råd før du bestemmer deg for å ta noen til retten.

Se Også: