Tidligere Radio 1 'plakatgutt' Gary Davies 'vender tilbake til rampelyset - takket være vekkelsen på 1980 -tallet

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Med sitt blanke barn, hårete bryst og swoony hasselblå øyne var DJ Gary Davies Radio 1s 1980 -talls plakatgutt.



Millioner stilte til sitt legendariske lunsjprogram for å lytte til de siste treffene, sukk til The Sloppy Bit og gjett hva Willy spilte på plonkeren.



betydningen av nummer 108

Og med hans unge, gratis og enkle slagord er det ikke rart at kvinnelige fans elsket The Bit In The Middle of Whoo, Gary Davies på ray-dee-oh.



Deretter, etter et tiår på toppen av pop -presentatørlisten, ble Gary plutselig sparket i BBCs rensing av ukjente og aldrende DJ -er fra 1993 i 1993.

Gary Davies tok fatt på en karriere innen musikk etter å ha forlatt airwaves

Gary Davies ble plutselig sparket fra BBC i 1993 (Bilde: NEWSAMpix)



Gary Davies i Top of the Pops i 1983 (Bilde: BBC)

Forferdet over hele opplevelsen sluttet han å presentere og opprettet et vellykket musikkselskap.



Men nå er han tilbake i rillen takket være bølgen av nostalgi fra 1980 -tallet som raser over nasjonen.

I fjor kom Gary tilbake til Beeb for å presentere Radio 2’s Sounds of the 80s, og han står for tiden inne for Ken Bruce på morgenprogrammet, som tiltrekker seg rekord 8,5 millioner lyttere.

I november vil han også bli med sin gode kamerat Mark Goodyear på en annen nostalgi-fest-som er vert for Now That's What I Call the 80s! Live tur.

Gary, 61, sier: Det er veldig morsomt, for da jeg forlot Radio 1 i 1993, ble 80 -tallet sett på som virkelig skummelt.

Men musikken har virkelig stått tidstesten og krysser så mange generasjoner. Og jeg ante ikke at jeg fremdeles ble holdt i en slik hengivenhet av lytterne.

BBC Radio 1 -programleder Gary Davies, og så på modellen Helles øyne på London Hippodrome i 1988 (Bilde: Getty)

Jeg er overrasket og utrolig smigret over at folk fortsatt husker meg.

For pop-plukkere i 40- og 50-årene er Whoo Gary Davies like ikonisk som neon Lycra, stort hår og skulderputer.

Han spilte lydsporet for tenårene og 20-årene, kunngjorde Topp 40 i sitt tirsdagsshow og var også den best elskede 80-årene av Top of the Pops og Radio 1 Roadshow. Så hvordan ble DJ-pin-upen?

Vel, jeg har aldri sett meg selv sånn, sier han skjemmende. Da jeg begynte i Radio 1 i 1982 spurte sjefen: ‘Hvem er du? Hva gjør deg annerledes-hva vil lytterne vite? »Mike Reid, DLT og Steve Wright hadde alle sine egne identiteter og gimmicks i luften.

Så jeg sa 'Jeg er en enslig gutt fra Manchester som nettopp har fått drømmejobben. Jeg er 5ft 10, med mørkt brunt hår, hasselblå øyne og jeg er uten tilknytning. Og da, fordi bandet Sunfire hadde denne plata som heter Young, Free and Single, brukte jeg det også. Så utviklet ting seg og det ble en slags slagord.

Det var det samme med 'Whoo Gary Davies on your radio' -jingelen. Den kom fra en sang av Kane Gang kalt Small Town Creed. Band ville lage jingles fra sangene sine for å få oss til å spille dem. Når Kane -gjengen gjorde det, for meg, tok det virkelig fatt.

Gary hadde startet DJ-ing i sin fetterklubb i Manchester og brukte to år på å sende demobånd til radiostasjoner før han landet radio 1-sporet. Snart ble han satt foran TV -kameraene - og var livredd.

Gary Davies og Steve Wright (Bilde: Getty)

De ville introdusere de nye Radio 1 -DJ -ene på Top of the Tops, og jeg gjorde min første i desember 1982, sier han.

aaron ramsey nytt hår

Det var meg, Pat Sharpe og Janice Long med Peter Powell som vert - og jeg ble forstenet. Jeg fikk en av de kule Radio 1 bomberjakkene, men den var altfor liten for meg.

Jeg var super ubehagelig og ristet som et blad. Jeg gjorde det igjen i februar og var fremdeles som en kanin i frontlysene, jeg var så redd.

Administrerende direktør sa til sjefen min: 'Han er ikke veldig god, jeg tror ikke jeg kommer til å bruke ham igjen'. Men de gjorde det, og jeg fikk tak i det. På 80 -tallet presenterte jeg det mer enn noen andre.

Gary ble også en favoritt på de legendariske Radio 1 Roadshows, og turnerte skianlegg rundt i Storbritannia hver sommer.

Disse Roadshows var utrolige, sier han. Tenk deg opptil 40 000 mennesker på en strand som alle ser på deg. Det var strålende - så gøy. Det er det nærmeste en DJ kommer til å være rockestjerne.

Så, i 1993, tok radiokarrieren en brå slutt. Han sier: Jeg ville aldri dra, jeg ble sparket. Men når du blir med på Radio 1 innser du at du ikke kan være der for alltid. Det er en ungdoms stasjon med et ungt publikum. Jo nærmere du kommer 40 du vet at dagene dine er tallrike, som en fotballspiller.

Da var det ikke den riktige stasjonen å gå videre til fordi gapet mellom Radio 1 og Radio 2 var stort. Ingenting kom til å sammenligne seg med Radio 1, og jeg hadde denne enorme frykten for å havne 10 år senere på en liten, gammel stasjon som ble behandlet som søppel som noen få av mine tidligere kolleger var. Så jeg bestemte meg for å gå ut av radioen og starte et musikkfirma, noe jeg ikke angret på.

Davies med sin tidligere kone Lisa Tchenguiz (Bilde: Rex -funksjoner)

Han satte opp Good Groove, som tok flere år og alle Garys besparelser for å komme av gårde. Hans første hit var å selge sangen Black Coffee til All Saints, og han jobbet videre med Kylie og James Morrison før han signerte Corinne Bailey Rae.

På 90 -tallet giftet Gary seg med den iranske arvingen Lisa Tchenguiz. De hadde ingen barn og ble skilt i 2001, men forble på gode vilkår. Gary bor nå i London med sin fantastiske partner på 10 år, JJ, som, sier han ganske enkelt, gjør meg veldig glad.

For to år siden ble han invitert til å delta i Radio 2s Sounds of the 80s Dancethon for Comic Relief. Han sier: Simon Mayo ringte meg og sa ‘Oi, hva har du gjort i 25 år? Kom inn og ta en prat. '

Da Sara Cox ikke kunne vise 80 -årene, ba de meg om å dekke. Jeg hadde ikke gjort et live radioprogram på over 25 år. Det var nervepirrende, men så gøy. Så ba de meg om å dekke Steve Wright, og da timeplanene endret seg, fikk jeg Sounds of the 80s.

Gary smiler. Du vet, i det sekund jeg begynte å gjøre det igjen tenkte jeg ‘I LOVE this’ og skjønte at jeg hadde savnet det.

Garys kjærlighet og kunnskap om 80-tallsmusikk er det perfekte valget for å være vert for Now Live-showet-et spin-off fra samlingsalbumserien som nå er i sin 103. utgave.

Et liveband og et lag med sangere vil dekke 80 -tallsklassikere som Relax, Purple Rain, Gold, It's Raining Men, Come on Eileen - og The Time Of My Life. Det er det Whoo Gary Davies tydelig har nå han er tilbake på ray-dee-oh ...

Jeg har fått denne fornyede energien og kjærligheten til radio, sier han. Jeg går på lufta hver gang og tenker 'jeg er så heldig.'

* Now That's What I Call the 80s Live starter 15. november. Billetter tilgjengelig fra raymondgubbay.co.uk

Se Også: