Trenger du briller til lesing? Du kan sette synet ditt i fare

Livsstil

Horoskopet Ditt For I Morgen

Lesebriller kjøpt over disk av tusenvis av briter kan sette synet deres i fare.



I en Sunday NEWSAM-undersøkelse hadde 11 av 12 par sjekkede billige ferdige lesere defekter som kunne forårsake belastning på øynene, tåkesyn og hodepine.



Vi testet briller solgt i high street-butikker – to hver fra Poundland, Poundworld, Tesco, WH Smith, Marks & Spencer og Superdrug.



kjendis storebror vinnere

Optiker Christopher Kerr fant at alle unntatt én hadde feil som kunne forårsake øyeproblemer. Fire par med sterkere resepter ble funnet å ha mer alvorlige feil.

Herr Kerr sa: Av 12 var bare én tilfredsstillende og fire hadde potensielt alvorlige øyebelastningsfeil.

Å finne bare ett perfekt par av 12 er ganske deprimerende. De vil ikke påføre deg langsiktig alvorlig skade, men de kan godt ha potensial til å gi deg anstrengte øyne, hodepine og tåkesyn.



Ved fylte 50 år har de fleste voksne problemer med å lese eller se på TV på grunn av dårligere syn.

Mathew Kerr Optiker fra Croydon

Bekymringer: Mathew Kerr Optiker fra Croydon



Ferdige lesere er et billig alternativ til spesiallagde briller som kan koste godt over 100 pund hos en optiker.

Det er ikke nødvendig med en øyetest, og de kan kjøpes for så lite som £1.

Hvert par som ble testet i vår undersøkelse ble priset mellom £1 og £10,50. De ble sjekket for linsestyrke, justering av linsen og generell effektivitet.

Ett par på £1 fra Poundland hadde en stor bølge over overflaten av venstre linse.

Linsestyrken til andre – inkludert briller fra Poundworld, Tesco og Superdrug – var enten høyere eller lavere enn den var ment å være.

x-faktor narkotikaskandale

Mr Kerr fant ut at det største problemet var med optiske senter av brillene – området i en linse du ser gjennom og som skal være i nivå med pupillene dine.

De fleste hadde optiske sentre i forskjellige høyder eller var ikke justert riktig.

Et bølget bilde ble funnet på begge linsene til ett par solgt av Marks & Spencer, mens briller fra WH Smith hadde mindre defekter med justeringen av optiske sentre.

Det eneste paret som ble funnet å være tilfredsstillende var fra M&S og kostet £7,50.

Produsenter og forhandlere sier at ferdige lesere er beregnet for nærsyn og kun lesing, og kunder bør få regelmessige profesjonelle øyetester for å fastslå deres optiske krav.

Superdrug budsjettbriller

Billig: Superdrug budsjettbriller

Herr Kerr, som driver en praksis i Croydon, Sør-London, sammen med sønnen Matthew, la til: Klare lesere har et sted som et midlertidig hjelpemiddel, men ikke mer.

Den virkelige bekymringen er det faktum at folk omgås en full synsundersøkelse, som for mange mennesker er gratis, mens brillene deres kan godt være subsidierte eller gratis.

Separat forskning for to år siden av College of Optometrists fant at bare halvparten av mer enn 300 klare lesere oppfylte britiske og europeiske standarder.

Talsmann Mike Bowen sa: Vår forskning fremhever viktigheten av å gå til en optometrist for en fullstendig øyeundersøkelse og en skreddersydd resept for å sikre at brillene dine forbedrer synet ditt effektivt.

Poundland sa: Vi ble overrasket over å høre at to par av våre ferdiglagde lesebriller ble funnet å ha mindre defekter og har tatt umiddelbare tiltak med leverandøren vår og er i ferd med å utføre ytterligere testing av brilleutvalget vårt.

meningsmåling laster

Ville du kjøpt billige lesebriller?

500+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

WH Smith sa: Alle brillene vi lagerfører er gjenstand for grundige kvalitetskontroller som utføres av vår leverandør, Foster Grant, som hjelper oss med å undersøke disse funnene.

Superdrug sa: Vi anbefaler alltid kunder å ta en synsprøve før de kjøper. Vi har videresendt dine testresultater til våre leverandører.

Poundworld sa: Vi har ikke mottatt noen klager. Vi undersøker imidlertid for tiden Sunday NEWSAMs funn for å sikre at vi opprettholder det høye kvalitetsnivået vi streber etter å gi.

Marks & Spencer sa: Alle våre ferdige leserbriller samsvarer med BSI British Standards, og vi vil undersøke disse resultatene. Og Tesco sa: Vi vil undersøke disse resultatene.

Tester spesifikasjonene

Poundworld

Poundland budsjett budsjettbriller

Problemer: Poundworld

Linsestyrke +2,5, £1: kraft for svak, justering ute. Linsestyrke +3, £1: kraft for svak, justering ute. Begge parene kan forårsake belastning på øynene, tåkesyn, hodepine.

x-faktor hus

Tesco

Tesco budsjettbriller

Problemer: Tesco budsjettbriller

Linsestyrke +3, £1: kraft for sterk, justering ute. Linsestyrke +3,5, £1: kraften i begge linsene er for sterk. Begge kan forårsake belastning på øynene og tåkesyn.

Marks og Spencer

Marks og spencer budsjettbriller

Bølgete: Marks and Spencer budsjettbriller

hva betyr 124

Linsestyrke +2, £7,50: kraft og justering begge tilfredsstillende. Linsestyrke +3, £9,50: strøm OK, justering ut. Bølget bilde funnet på begge linsene.

WH Smith

WH Smith budsjettbriller

Defekter: WH Smith budsjettbriller

Linsestyrke +1,25, £7,50: strøm OK, justering ut. Linsestyrke +3,5, £10,50: strøm OK, justering ut. Begge hadde defekter som kunne forårsake belastning på øynene.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: