'Zombie' Angelina Jolie lignet fengsel etter å ha delt skumle Instagram -bilder

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

En iransk kvinne som fikk seg til å ligne en 'zombie' Angelina Jolie og la ut skumle bilder på nettet som en 'vits' har blitt fengslet i ti år.



Fatemeh Khishvand, ble en Instagram -stjerne da hun lurte folk til å tro at hun hadde forandret ansiktet hennes kirurgisk for å få det til å se skremmende ut, men hennes krumspring gjorde sinne til regimet i Teheran.



19-åringen, som gikk under navnet Sahar Tabar og samlet nesten 500 000 følgere, ble arrestert i oktober 2019 blant et angrep på kjendiser på sosiale medier.



6 nasjoner odds 2018

Hun ble siktet for korrupsjon av unge mennesker og respektløshet for Den islamske republikk, og i april ba hun om å bli løslatt og sa at hun hadde smittet koronavirus mens hun ble holdt i et notorisk dystert fengsel.

Fatemeh Khishvand ble en Instagram -stjerne takket være bilder som dette

Imidlertid ble hun nektet kausjon selv om andre fanger har blitt løslatt etter lignende bekymringer.



Advokaten hennes bekreftet at hun har blitt dømt til 10 års fengsel, en periode som ble kalt 'urettferdig' da det utløste forargelse på nettet.

Fatemeh brukte sminke og Photoshop for å oppnå utseendet.



Hun hadde tidligere oppfordret den Oscar-vinnende Jolie, 45, til å kjempe for løslatelse og bønnfalt: Den islamske republikk har en historie med å plage kvinner.

19-åringen ble arrestert i 2019 blant et angrep på kjendiser på sosiale medier (Bilde: IRIB TV/AFP via Getty Images)

'Vi må stå sammen om denne kjønnsapartheid.

Den iranske journalisten Masih Alinejad, som snakket med Fatemahs advokat etter straffeutmålingen, twitret: '10 års fengsel for iransk Instagramer som brukte sminke og Photoshop til å bli en zombie Angelina Jolie.

'Sahar Tabar er bare 19. Vitsen hennes landet henne i fengsel.

m6 krasj i går bilder

«Moren hennes gråter hver dag for å få den uskyldige datteren frigjort.

Fatemah ble en Instagram -stjerne i 2017 da hun la ut bildene

'Kjære Angelina Jolie! vi trenger stemmen din her. Hjelp oss.'

De første anklagene inkluderte blasfemi, oppfordring til vold, inntekt ved hjelp av upassende midler og oppmuntring av ungdom til korrupsjon.

Aktivister hadde tidligere sagt at hun hadde mange års fengsel for å ha deltatt i fredelig ytringsfrihet på sin personlige Instagram -konto.

Fatemeh brukte sminke og Photoshop for å oppnå utseendet

Fatemah ble en Instagram -stjerne i 2017 da hun la ut bildene.

hvorfor hater isis vesten

Hun hevdet at hun hadde gjennomgått 50 operasjoner for å ligne Jolie.

Instagram -brukere kalte henne en 'zombie' på grunn av hennes hule kinn, vendt nese og stramt utseende.

Fatemah hadde oppfordret den Oscar-vinnende Jolie, 45, til å kjempe for løslatelse (Bilde: PA)

Hun innrømmet senere at hun hadde oppnådd utseendet gjennom bruk av sminke og digital redigering, og delte deretter bilder av hennes faktiske utseende.

Men hun ble arrestert og iransk statlig TV viste sin 'tilståelse' i oktober 2019.

Kritikere har anklaget Iran for å ha brukt midler som tortur for å tvinge fremtredende fanger til å tilstå forbrytelser de er anklaget for.

Tenåringen la ut sosiale medier -bilder som en & apos; spøk & apos; (Bilde: Sahar Tabar/Instagram)

Den statlige TV -rapporten hevdet at Fatemah var et offer med en unormal personlighet og mental tilstand som søkte vulgaritet på Instagram.

Medisinske journaler påsto at hun var psykisk syk og hadde besøkt psykiatriske sykehus.

Teherans veiledningsdomstol, som håndterer påståtte kulturelle forbrytelser og sosial og moralsk korrupsjon, hadde beordret myndighetene til å arrestere henne.

Jacqueline hvor mannen var utro

Fatemah er dømt til ti års fengsel for sine aktiviteter på sosiale medier (Bilde: Internett ukjent)

Iran Human Rights Monitor har beskrevet Shahre-rey, fengselet der Khishvand ble arrestert, som 'det farligste og verste fengselet for kvinner' i landet 'på grunn av dets umenneskelige medisinske og psykologiske forhold'.

Det sto at fengselet, også kjent som Qarchak, ligger på en tidligere industriell hønsegård i en ørken øst for Teheran, og faller langt under FNs regler for behandling av fanger.

Innsatte har klaget på motbydelige forhold som smittsomme sykdommer, urinbeisede gulv, utilstrekkelige og skitne toaletter, forurenset mat, stygg lukt og mangel på ventilasjon.

Den kan holde rundt 2000 fanger.

Se Også: