Tusenvis av Halifax boliglånskunder skyldte kompensasjon for å betale for mye rente - sjekk om du er berørt

Halifax Inc.

Horoskopet Ditt For I Morgen

Noen mennesker har kanskje ikke lagt merke til det fordi de ble overbelastet med så små mengder(Bilde: Getty Images Europe)



Halifax tilbyr tusenvis av boliglånskunder £ 20 oppreisning etter å ha funnet ut at de betalte for stor interesse for feil som går tilbake til åtte år.



Selv om titusenvis av kunder antas å bli påvirket, ble de aller fleste overbelastet med mindre enn £ 10.



gresskar carving ansikt ideer

Noen mennesker har kanskje ikke lagt merke til det fordi de ble overbelastet med så små mengder.

Huseiere som valgte å overbetale boliglånet sitt, betale ukentlig eller foreta engangsbetalinger, har i noen tilfeller betalt marginalt for mye rente, sa långiveren.

Som noen tilfeller går tilbake til 2010, kan noen av de som har blitt rammet siden ha byttet til en annen utlåner.



Halifax har skrevet til kunder som tilbyr £ 20 tilbake per boliglånskonto for å sikre at situasjonen blir løst så raskt som mulig.

MoneySavingExpert.com, som rapporterte detaljer om tabben på nettstedet sitt, sa at den ble kontaktet av en kvinne som først trodde brevet hun mottok var en svindel - men Halifax bekreftet feilen knyttet til boliglånskontoen.



Konsumenthjelpsnettstedet sa at mens Halifax pro-aktivt skriver til de som er berørt, kan tidligere kunder som siden har flyttet og tror de skylder penger, kanskje kontakte banken og oppgi riktig adresse.

kate william babynavn

Steve Nowottny, nyhets- og funksjonredaktør på MoneySavingExpert.com, sa: 'Boliginnehavere vil bli overrasket over at denne typen feil kunne ha ligget uoppdaget i åtte år - men Halifax tar i det minste grep nå for å sikre at de som har tapt blir refundert.

'Nøkkelpunktet her er at du kanskje ikke er klar over at du tapte selv om du gjorde det, for i noen tilfeller belastet banken med bare noen få øre.

hva betyr 819

'Så hold øye med et brev og sjekk fra Halifax - og hvis du regner med å få en og ikke har det, eller hvis du siden har forlatt Halifax og flyttet, må du kontakte banken selv for å sjekke om du er påvirket.'

En talskvinne for Halifax sa: 'Vi har identifisert et lite antall boliglånskunder hvis betalinger ikke ble brukt riktig, noe som betyr at de kan ha betalt litt mer enn de burde i renter.

'Vi har skrevet til berørte kunder om å be om unnskyldning og betale 20 pund for å sikre ingen økonomisk skade.'

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: