'Jeg har 2300 kr i Thomas Cook -kuponger - kan jeg få refusjon?' Dine rettigheter

Thomas Cook Kollapser

Horoskopet Ditt For I Morgen

Her er hva dagens nyheter betyr for gavekortholdere



Thomas Cook har kollapset etter et års lang kamp for å selge flyarmen og bygge seg opp igjen som en hotellgigant.



Selskapet falt i likvidasjon tidlig på mandag morgen, etter å ha unnlatt å sikre seg ytterligere 200 millioner pund som det trengte for å holde seg flytende.



'Thomas Cook UK Plc og tilknyttede britiske enheter har meldt seg inn i obligatorisk likvidasjon og er nå under kontroll av den offisielle mottakeren,' forklarer Thomas Cook -nettstedet nå.

'Den britiske virksomheten har sluttet å handle med umiddelbar virkning, og alle fremtidige flyreiser og ferier blir kansellert.'

Peter Fankhauser, administrerende direktør i Thomas Cook, la til: 'Vi har jobbet uttømmende de siste dagene for å løse de utestående spørsmålene om en avtale for å sikre Thomas Cooks fremtid for sine ansatte, kunder og leverandører.



Selv om en avtale stort sett var blitt avtalt, utgjorde en tilleggsordning som ble forespurt i løpet av de siste dagene med forhandlinger en utfordring som til slutt viste seg å være uoverstigelig.

kjendis storebror finalen 2014

'Det er et spørsmål om dyp beklagelse for meg og resten av styret at vi ikke lyktes. Jeg vil beklage overfor våre millioner av kunder og tusenvis av ansatte, leverandører og partnere som har støttet oss i mange år. '



Selskapet har nå bedt om at dets ordinære aksjer suspenderes og at handelen på London Stock Exchange opphører med umiddelbar virkning.

Men hva betyr dette for de med gavekort som ennå ikke skal brukes?

Thomas Cook -kuponger - får jeg pengene mine tilbake?

Reisebyrå

Alle gavekort er nå ugyldige (Bilde: Getty)

Les mer

Thomas Cook går i hjel
Omtrent 15 000 briter reddet så langt Minner fra siste flyreiser på eBay Bryllupsfest på 45 strandet på flyplassen Hva det betyr for deg og ferien

Speilleser Guy Cooper sier at han har blitt ødelagt etter å ha oppdaget at 2300 pund i Thomas Cook -kuponger nå er verdiløse.

59-åringen, som fyller 60 år tirsdag, sa at han våknet til nyheten i morges, etter at han allerede fryktet det verste.

'Jeg har spart dem i fem år,' sa Guy til NEWSAM Money.

Han samlet kupongene gjennom sin arbeidsgiver, som tilbød dem som en del av et større belønningsopplegg.

'Jeg hadde planlagt å bestille en ferie for en gang i livet til New York eller Vegas med min kone Elaine for neste år,' sa Guy.

'Det skulle være en del av min pensjonistfeiring.'

Imidlertid frykter Guy nå at han har mistet alt. Hvis du er i en lignende situasjon, er det viktig å vite at gavekort ikke lenger er gyldige.

Imidlertid har du rettigheter.

Selv om det er ekstremt usannsynlig at du vil kunne kreve pengene tilbake som refusjon, er det en sjanse for at alle som kjøpte kortet, i dette tilfellet Guy's arbeidsgiver, vil kunne få de opprinnelige kostnadene tilbake fra kredittkortutsteder eller bank.

Hvis de betalte inn penger , er det lite sannsynlig at noen penger kommer tilbake.

Hvis de betalte etter Paypal , de kan åpne en sak for refusjon med tjenesten online.

Hvis de betalte etter kredittkort , de kan være i stand til å gjøre krav i henhold til § 75 i forbrukerkredittloven.

Hvis dette gjelder deg, må du kontakte kortleverandøren og fortelle dem at du vil gjøre et krav 75.

jack holmes sønn av ruth langsford

Prisen på varene eller tjenesten må være større enn £ 100 - så det bør ikke være noe problem med Thomas Cook -krav.

Hvis de betalte etter direkte belastning , de kan være i stand til å kreve i henhold til 'tilbakeførselsordningen'.

Dette ligner på et avsnitt 75 -krav, men er en frivillig ordning som alle debetkortleverandørene har registrert seg for.

Det er en tidsbegrensning for krav om tilbakeføring - vanligvis 120 dager fra transaksjonsbehandlingsdatoen, eller fra da du forventet å motta varene/tjenesten hvis den ble levert.

På en egen note, hvis du bestilte ferien med et gavekort, vil ferien din være Atol -beskyttet, noe som betyr at du kvalifiserer for refusjon.

For de med et Thomas Cook Cash Passport forhåndsbetalt Lyk -kort, er pengene dine trygge.

Disse kortene er utstedt av Wirecard Card Solutions Ltd og drives separat fra Thomas Cook. Wirecard er regulert av Financial Conduct Authority.

Se Også: