Bankoverføringer endres - nye regler mot svindel må du følge fra 30. juni

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Barclays Banks hjemmeside vises på en dataskjerm

Det vil også beskytte deg hvis du ved et uhell sender penger til feil bankkonto(Bilde: Getty)



Seks store banker er i ferd med å innføre nye sikkerhetstiltak for folk som overfører penger til venner, familie, bedrifter og andre betalingsmottakere.



Barclays, HSBC og Lloyds er blant dem som snart vil utføre navnekontroller når de sender penger til tredjepartskontoer.



Det nye systemet, kjent som bekreftelse på betalingsmottaker, ble først introdusert i oktober 2018 og blir lov 30. juni.

gjør viagra deg større

Det er en del av arbeidet med å redusere bedrageri som koster Storbritannia mer enn 130 milliarder pund i året.

Akkurat nå, for å gjøre en overføring, må du sende over mottakerens kontonummer og sorteringskode. Du kan også sende et navn, selv om banker ikke trenger å bekrefte dette.



Dette smutthullet lar svindlere posere som noen andre for å lure deg til å sende penger til en svindlers konto.

Skilt sitter utenfor grener

Det betyr at du kan sjekke hvem kontantene dine virkelig skal, og stoppe betalingen om nødvendig (Bilde: Bloomberg via Getty Images)



Det betyr også at hvis du gjør en skrivefeil i kontonummeret, kan du enkelt ende opp med å sende penger til feil person.

Fra 30. juni kan du be banken om å utføre en navnekontroll før du sender ut penger.

De vil kunne kontrollere at navnet på kontoen samsvarer med navnet du sender penger til - og hvis det ikke gjør det, vil de varsle deg.

Det betyr at du kan sjekke hvem kontantene dine virkelig skal, og stoppe betalingen om nødvendig.

Juni -reglene vil gjelde for raskere betalinger og CHAPS. Bacs -betalinger, som ofte brukes av arbeidsgivere til å betale ansatte, vil bli lagt til senere på året.

adam lambert kommer strengt tatt dansende

First Direct, Halifax, Lloyds og RBS (inkludert NatWest) har allerede innført tiltakene - mens Nationwide og Santander planlegger å ha det på plass innen 30. juni. TSB sa at det vil følge innen oktober 2020.

Viktigere er at ordningen bare fungerer hvis begge banker du jobber med er registrert. Det gjelder ikke bare for internasjonale betalinger.

Hvordan bekreftelse av betalingsmottaker vil fungere

Svindel koster britisk økonomi mer enn 130 milliarder pund i året (Bilde: Getty Images)

billy joe saunders neste kamp

Når du overfører penger, må du oppgi navnet på betalingsmottaker, deres sorteringskode, kontonummer og en betalingsreferanse som standard. Navnet deres må være nøyaktig slik det står på kortet.

Du må da oppgi kontotypen du betaler - personlig eller virksomhet.

Banken din vil deretter sjekke postene til betalingsmottakers bank for å se om navnet stemmer overens.

Etter at du har skrevet inn navnet, sammen med sorteringskoden og kontonummeret, skjer en av tre ting:

  • Hvis du brukte det riktige kontonavnet, får du bekreftelse på at detaljene stemmer overens, og du kan fortsette med betalingen
  • Hvis du brukte et lignende navn som kontoinnehaveren, får du beskjed om det faktiske navnet på kontoinnehaveren. Du kan oppdatere detaljene og prøve igjen, eller kontakte den tiltenkte mottakeren for å sjekke detaljene
  • Hvis du har angitt feil navn for kontoinnehaveren, vil du bli fortalt at detaljene ikke stemmer overens, og rådes til å kontakte personen eller organisasjonen du prøver å betale

Hvis du foretar en telefonbetaling, får du beskjed om det er en match eller ikke under samtalen. På nettet får du et & apos; ja, match & apos; melding.

Beslutningen om å gå videre eller ikke er fortsatt din uansett hva som skjer - men risikoen blir tydeliggjort hvis du velger å gå videre etter å ha mottatt en kamp uten kamp.

Se Også: