Trenger jeg en smart måler? Fordeler og ulemper med de nye energisparende gadgetene - og hva de betyr for husstanden din

Energiregninger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Regjeringen regner med at smarte målere vil hjelpe oss med å spare penger på energiregningene våre

Regjeringen regner med at smarte målere vil hjelpe oss med å spare penger på energiregningene våre



Regjeringen presser energileverandører til å øke installasjonen av energismarte målere; mens rundt syv millioner er montert så langt, forventes det i 2020 at rundt 26 millioner hjem vil bli utstyrt med ett.



Dronningens tale inkluderte til og med bekreftelse på at det vil være en dedikert Smart Meter Bill i dette parlamentet.



Men hva er de? Og vil de virkelig bety lavere energiregninger?

Hvordan fungerer en smart måler?

For øyeblikket er energiregningene avhengige av måleravlesninger, ofte levert av oss kundene. Det er ikke akkurat det mest strenge, nøyaktige systemet, siden leverandøren uten måleravlesninger i hovedsak vil gjette hvor mye energi du bruker og hva de bør belaste deg.

Smarte målere bør fjerne den usikkerheten, automatisk ta avlesninger daglig og deretter sende dem til leverandøren din. Du vil da bare få tilsendt nøyaktige regninger, og fra 2020 er tanken at leverandører vil kunne tilby deg tariffer basert på din faktiske bruk.



Du vil også kunne gjøre praktisk bruk av den smarte måleren via den 'interne displayen' som viser hvor mye gass og strøm du har brukt den siste timen, uken og måneden, samt hvor mye du har brukt på energibruken din.

meningsmåling

Har du en smart måler?

4000+ STEMMER SÅ LANGT

JaIkke

Noen smarte målere lar deg også sette spesifikke mål for å redusere energiforbruket.



Håpet er at smarte målere vil bety lavere - eller i det minste mer nøyaktig - fakturering, samt gi husholdningene den informasjonen de trenger om energibruken sin for å ta skritt for å redusere hvor mye de bruker.

De Institutt for næringsliv, energi og industriell strategi (BEIS) regner med at innen 2030 vil smarte målere spare gjennomsnittlig husholdning for rundt 43 pund i året på energiregningene.

Les mer

Få et bedre tilbud på energi
Beste automatiske energibytte tjenester Grunn for energipris forklart Raske triks som kan spare deg for £ 342 Storbritannias verste energiselskap

Installere en smart måler

Leverandører er for tiden opptatt med å kontakte husholdninger over hele Storbritannia for å prøve å arrangere smarte målerinstallasjoner. En ingeniør vil bli sendt ut for å sette opp smartmåleren i hjemmet ditt; de vil vanligvis bli funnet der dine nåværende gass- og elektrisitetsmålere er satt opp, men hvis de må plasseres et annet sted, må ingeniøren først få din tillatelse.

Må jeg ha en montert?

Selv om leverandøren din er veldig ivrig etter å få installert en smart måler, er du ikke forpliktet til å gjøre det.

Noen kan tilby deg det når du bytte til ny energileverandør - men du har rett til å si nei.

Smarte målere påvirker allerede regningene våre

Noen leverandører skyldte på smarte målere da de økte regningene i år

Noen leverandører skyldte på smarte målere da de økte regningene i år

Å montere en smart måler koster selvsagt penger, og selv om det ikke er noen forhåndskostnader for å få en installert, blir installasjonskostnaden 'absorbert' i dine fremtidige regninger.

Imidlertid har kostnadene knyttet til utrulling av smarte målere allerede en innvirkning på regningene til millioner av husholdninger, enten de har en eller ikke. En rekke energileverandører nevnte spesielt smarte målere når de kunngjorde prisstigninger i år, med Scottish Power sa at de utgjorde 10 pund av den gjennomsnittlige prisstigningen på 86 pund sett av kundene.

Problemene med smarte målere

Noen er bekymret for hvor sikre smarte målere egentlig er (Bilde: Getty Images Europe)

Det er en rekke bekymringer rundt smarte målere.

Til å begynne med er det forståelig frykt for hvor sikker informasjonen er.

Smart Energy GB , organet som overvåker smartmålerindustrien, påpeker at dataene som tas av en smartmåler er sterkt beskyttet av lov, og at huseiere har kontroll over det, inkludert retten til å bestemme hvor ofte informasjon sendes til leverandøren din, om de kan dele den med andre organisasjoner (som prissammenligningssider) og om de kan bruke avlesningene dine til salgs- og markedsføringsformål.

giles og mary-døtre

Men som med alle 'smarte' teknologier, er det bekymringer rundt om smarte målere potensielt kan bli hacket. I fjor beskrev Netanel Rubin, medstifter av sikkerhetsfirmaet Vaultra, smarte målere som farlig usikre, og advarte om at det ikke er nok sikkerhetsfunksjoner på plass.

Så er det det faktum at rundt 250 000 smarte målere som er installert faktisk ikke fungerer i ‘smartmodus’, og i hovedsak replikerer tjenesten som tilbys av tradisjonelle energimålere, ifølge BEIS. Dette er 'tekniske problemer', men ideen om å måtte betale mer og potensielt ikke høste noen fordeler er ikke overbevisende for de fleste av oss.

Senk energiregningen

Millioner av husholdninger kan gå glipp av ordninger for å spare penger hvert år.

I tillegg til Cold Weather Payments 2018, bør du vite om:

Se Også: