Hvordan bytte energileverandør og låse inn en billigere avtale for hjemmet ditt

Energiregninger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mer enn 102 faste energiavtaler kommer til å avsluttes 30. april, og husholdningene på disse tariffene vil bli rammet av en gjennomsnittlig regningstigning på £ 221.



Det er ifølge autoskiftetjenesten Look After My Bills som har advart nå at det er på tide å ta affære i forkant av toppet.



Regjeringens takstnivå for energipriser ble hevet 1. april fra 1 137 pund til 1 254 pund - og siden har en rekke leverandører satt opp standardtariffer for å matche det nye maksimumet.



Den største turen kommer fra Shell Energy - med en økning på 43% når du bytter fra den billigste tariffen til standard SVT - en økning på 377 pund.

Lily Green, på Look After My Bills sa: 'Dette er lojalitetsstraffen på sitt verste.'

'Om bare en uke vil folk gå fra en billig tariff til leverandørens verste avtale.'



'Gitt det store antallet leverandører som har hevet standardprisene denne måneden, har forskjellen du betaler sjelden vært mer uttalt.'

Her er hva du trenger å vite for å finne en bedre avtale.



som stiller til mitt kommunevalg

Hva skjer når en avtale slutter?

Når en fast tariffavtale er over, vil energileverandører ofte automatisk flytte kundene til en standard variabel rente, eller standardtariff, noe som betyr at de berørte kan se regningene stige med mer enn £ 300 i gjennomsnitt, med lite varsel fra leverandøren.

Mange av avtalene som slutter inkluderer avgangsgebyrer, men kundene er ikke ofte klar over at markedsregulering lar deg bytte leverandør når du kommer til innen seks uker etter tariffens sluttdato uten å bli belastet et gebyr.

Som et resultat kan folk shoppe rundt i dag og finne en konkurransedyktig tariff.

For alle som ønsker å rengjøre økonomien vår, rull ned for hvordan bytte energileverandør .

Slik bytter du energileverandør

For å gjøre dette trenger du:

    ✔ Postnummeret ditt

    ✔ Din nåværende gass- og strømleverandør, og navnet på tariffen din

    ✔ Hvor mye bruker du i kilowattimer (kWh) på gass og elektrisitet. Du finner dette på dine nylige regninger eller den årlige energideklarasjonen som sendes av leverandøren din.

    ✔ Bankopplysningene dine, hvis du bestemmer deg for å bytte og ønsker å betale med direkte belastning.

    Sjekk om du må betale noen avgangsavgifter

    Ta kontakt med leverandøren din for å finne ut hvor lang tid som er igjen på din nåværende plan. Hvis du ønsker å bytte tidlig, må du kanskje betale en avgangsavgift.

    I henhold til Ofgem's regler kan du forlate straffen uten at du har 42 dager eller mindre til planen din utløper.

    Vær oppmerksom på at hvis du er i gjeld til en leverandør, kan du kanskje ikke flytte før alle utestående betalinger er klarert.

    På samme måte kan du bli nektet å bytte hvis du har en forskuddsmåler og skylder mer enn £ 500 for energi.

    Hvordan finne en billigere energiavtale

    Sammenligningsnettsteder er flotte - men ikke alle leverandører er registrert på dem

    Når du har fjernet alt det ovennevnte, er det på tide å begynne å shoppe.

    Energiregulator Ofgem har en liste over godkjente og uavhengige sammenligningsnettsteder som kan hjelpe deg med å administrere søket ditt på en upartisk måte.

    Sammenlign minst to nettsteder for å få et inntrykk av tariffene og et grovt estimat av priser. Husk at ikke alle sammenligningsnettsteder sammenligner de samme leverandørene (det er det samme som bilforsikring ) så kjøp tilbud fra så mange nettsteder og leverandører som mulig.

    Her er Ofgemes foreslåtte sammenligningssider (Citizens Advice har også en praktisk guide til hvordan du sammenligner priser her ), du kan bruke denne virtuelle notisblokken å notere alle oppgitte priser:

    Energibytte jargongbuster

    • & apos; Rettet & apos; eller & apos; capped & apos; - De billigste planene er de som er begrenset i løpet av kontrakten, for eksempel 18 måneder.

    • & apos; Standard & apos; eller & apos; variabel & apos; - Disse tariffene er mer fleksible ettersom de er kontraktsfrie. Du vil heller ikke betale noe for å bytte til en annen leverandør.

    • Tid for bruk -Tidspunktet for brukertariffer har en på-topp og en lav-hastighet for elektrisitet. Fritiden faller vanligvis mellom 22.00 og 08.30. Høyeste takst er mye høyere enn andre tariffer, så velg denne hvis du planlegger å bruke energien mer over natten enn i løpet av dagen.

    • Grønn - Et godt alternativ hvis du vil redusere miljøpåvirkningen av energibruken din. Energileverandøren matcher noe av eller all energien du får ved å kjøpe fornybar energi som vind eller vannkraft.

    Jeg har funnet en avtale - hva skal jeg gjøre nå?

    Det er på tide å gjøre leksene dine (Bilde: Bildekilde)

    Når du har funnet den beste avtalen og tariffen for husstanden din, er det på tide å sikre den ved å kontakte leverandøren og gi dem beskjed.

    Ring dem og gi dem grønt lys. De starter deretter omstillingsprosessen med en 14 -dagers avkjølingstid - du kan avbryte når som helst i løpet av denne tiden.

    Din nye leverandør vil be om en oppdatert måleravlesning. De vil deretter levere dette til din tidligere leverandør for den endelige regningen (som skal komme innen seks uker). Hvis du har kreditt, vil du sannsynligvis motta en sjekk i innlegget i stedet.

    Hvis du får Rabatt på varme hjem (se nedenfor for hvordan du søker om dette). Sørg for at din nye leverandør også tilbyr ordningen.

    Hvis du har en smart måler , må du sjekke at den nye leverandøren din støtter smarte målere før du bytter.

    katy price hestetrener

    Energitakster forklart

    Gassring
    • Tariffer med dobbelt drivstoff: Leverandører tilbyr disse planene for kunder som ønsker å motta både gass og strøm fra samme leverandør. Dual Fuel -planer tilbyr vanligvis rabatter eller insentiver.

    • Fastpris-energitariffer: En fastrentetariff betyr at beløpet du betaler per bruksenhet vil bli fastsatt for en bestemt tidsperiode. Denne typen tariffer er veldig populær i perioder hvor prisene stiger, men vil ikke være en så attraktiv avtale når prisene faller.

    • Standardtariffer: Standardtariffen du ruller på på slutten av planen. Alle leverandører tilbyr en standardtariff, noe som i hovedsak betyr at det ikke er noen 'frills' som rabatter eller faste/begrensede prisperioder. Standardtariffer er vanligvis leverandørenes dyreste takst.

    • Off-peak strømtariffer: Økonomi 10 er når du betaler normale priser mesteparten av tiden, men billigere priser (ofte halvparten av prisen) under andre & offos & apos; ganger. Et godt alternativ hvis du bruker mest energi om natten.

    • Sporertariffer: Tariffer som 'sporer' under en spesifisert pris, vanligvis leverandørenes standardpriser. For eksempel kan en leverandør si at de vil 'spore 5% under våre standardpriser'. Disse typer tariffer 'sporer' vanligvis i et bestemt tidsrom og har tilknyttede avgangsgebyrer.

    Hvor lang tid tar det å bytte energileverandør

    I 2015 bestemte regjeringen at energibytte ikke skulle ta mer enn 21 dager å fullføre (de fleste overganger vil vare 17 dager). Dette betyr at når 14 -dagers avkjølingstid er fullført, bør du være i gang innen tre dager.

    I påvente av dette vil din nye leverandør sende deg en velkomstpakke med detaljer som overgangsdato og første fakturadato.

    Hvis du har byttet både gass og elektrisitet, kan de flyttes på forskjellige tidspunkter, men tjenesten din bør fortsette uten avbrudd.

    Hvis din gamle leverandør skylder deg penger fordi kontoen din er i kreditt, bør de deretter refundere deg - men hold godt øye med kontoen din for å sikre at de gjør det.

    Slik sparer du enda mer på energiregningene dine

    Tusenvis av husstander kan være kvalifisert for ekstra hjelp til å støtte regningsbetalinger

    Hvis du krever en behovsprøvd fordel, for eksempel Universal Credit eller Jobseekers Allowance, kan du kvalifisere for en engangsrabatt på £ 140 på energien din i de kaldere månedene. Dette er kjent som Rabatt på varme hjem , et initiativ for å støtte de som er mest utsatt for drivstofffattigdom.

    Rabatten er tilgjengelig for eldre briter som er omsorgspersoner, funksjonshemmede, fortsatt betaler ned boliglånet sitt eller har boligkostnader og som har inntekt på mindre enn £ 155,60 i uken (eller £ 237,55 et par).

    Det betales ikke som et kontant beløp, men heller gjennom en reduksjon i energiregningene.

    The & apos; Big Six & apos; leverandører gir alle rabatter under Warm Home Discount -ordningen. Disse inkluderer British Gas, Scottish Power, SSE, E.on, EDF Energy og npower. Bedrifter er forpliktet til å delta når de har 250 000 eller flere kunder.

    Hvis du ble født 5. august 1953 eller tidligere og ikke kvalifiserer for rabatt på varme hjem, kan du kanskje kreve mellom £ 100 og £ 300 for å betale mot varmeregningene dine. Dette er kjent som en 'Vinterdrivstoffbetaling' .

    Hvis du er kvalifisert, men ikke får betalt automatisk, må du komme med et krav . Du har krav på deg frem til 31. mars hvert år for vinteren 2018.

    De Betaling ved kaldt vær er også tilgjengelig for eldre som hevder visse fordeler for perioder med spesielt lave temperaturer.

    Hvor ofte kan jeg bytte?

    Det anbefales å sammenligne priser minst en gang i året (Bilde: PA)

    Du kan bytte leverandør hver 28. dag hvis du vil, men vær forsiktig med å se etter avbestillingsgebyrer. Hvis du har en smart måler, husk at ikke alle er universelle, noe som betyr at du må bytte til en ny enhet hver gang.

    benedict cumberbatch kjæreste 2014

    uSwitch anbefaler å sjekke energiregningene dine en eller to ganger i året for å være sikker på at du har den beste avtalen. Du kan også registrere deg for en tjeneste som sjekker (og bytter) for deg, for eksempel Flipper - selv om dette kommer til en liten avgift.

    Hvis du har en tidsbegrenset plan, med en fast tariff til en gitt dato, er det også verdt å notere sluttdatoen, slik at du kan bytte rundt en måned før.

      Tips for å spare penger for å holde varmen

      En eldre mann holder kontanter i hendene
      1. Ikke blokker radiatorer: Unngå å sette sofaen foran radiatoren, da den vil absorbere mye varme, slik at den ikke kan varme opp resten av huset.

      2. Forsegl dørene dine : Slått trekk-eksklusive skum eller gummitape rundt dørene dine og andre sprekker der trekket kommer inn. Du kan kjøpe det på Wickes , B&Q og Hjemmebase for rundt £ 5.

      3. Lag en rissokk: Du kan kjøpe bamser fylt med ris og lavendel som du varmer i mikrobølgeovnen i et minutt eller så som et alternativ til varmtvannsflaske.

        Det er en ganske effektiv måte å få varme inn i noe - absolutt mer energieffektivt enn å koke en vannkoker full av vann. Men i stedet for å bruke 20 pund på en kjøpt butikk, fyll en sokk med ris og lavendel, bind enden og du har din egen håndvarmer.

      4. Lukk gardinene : Å holde dem lukket er en smart - og enkel - måte å holde varmen låst inne. Vurder å investere i termiske gardiner for rommene du bruker mest.

        De er ikke så dyre, og hvis du ikke vil bytte ut nåværende gardiner, kan du bare kjøpe termofôret og feste det til dine eksisterende gardiner. Dette alene kan redusere varmetapet med opptil 25%.

      5. Ta opp varmt: Det sier seg selv, men jo flere lag du har på, jo varmere vil du føle deg.

      6. Luft ut radiatoren din: & apos; Blødende radiatorer & apos; er når du slipper ut luft som har blitt fanget inne. Lukket luft får radiatorene til å ha kalde flekker, noe som reduserer effektiviteten av dem. Du kan blø ut radiatorene selv.

        Følg disse trinnene for å gjøre dette - 1) Slå på varmen 2) Når radiatorene dine er varme, gå og sjekk hver enkelt for å se om alle deler av radiatoren varmes opp 3) Slå av sentralvarmen.

        Fest radiatornøkkelen (du kan kjøpe en på din lokale maskinvarebutikk) til den firkantede biten i midten av radiatorventilen. Vri radiatornøkkelen sakte mot klokken-hvis gass slipper ut, hører du en susende lyd. Når det ikke er mer gass, kommer det ut væske og ventilen må lukkes raskt.

      7. Skru ned termostaten: Slår den ned med 1 grad kan kutte varmeregningene dine med opptil 10 prosent og spare deg for rundt £ 85 i året ifølge Energy-uk.org.

      Les mer

      Få et bedre tilbud på energi
      Beste automatiske energibytte tjenester Grunn for energipris forklart Raske triks som kan spare deg for £ 342 Storbritannias verste energiselskap

      Se Også: