Hvorfor fredag ​​13. regnes som uheldig - skremmende overtro forklart

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvorfor er fredag ​​13. så uheldig?



Fredag ​​den 13. har endelig kommet i november 2020, og mange vil forvente uflaks for dem på dette tidspunktet - spesielt etter måten resten av året har gått - men hvor kommer overtro fra?



Frykt for tallet 13 antas å ha begynt i middelalderen, som følge av frykt for antall individer som var tilstede skjærtorsdag i historien om den siste kveldsmaten og korsfestelsen av Jesus Kristus i den kristne bibelen.



Det antas av mange at den forræderiske disippelen Judas Iskariot var den trettende gjesten som satte seg ned for Jesus & apos; siste måltid.

Noen skrifter mente også at fredagsdagen i seg selv var uheldig, noe som gjorde at den ble parret med tallet 13 for å være dobbelt plagsom.

The Last Supper - etter freskoen av Leonardo da Vinci, 15. april 1452 - 2. mai 1519 (Bilde: Hulton Archive)



chelsea vs arsenal hvilken kanal

En teoretisk historisk årsak til frykten er at det var fredag ​​13. oktober 1307 at den franske kong Philip IV arresterte hundrevis av medlemmer av tempelridderne og påkalte overnaturlig vrede (som nedtegnet i forskjellige skjønnlitteratur inkludert The Iron King av Maurice Druon i 1955).

Imidlertid har andre pekt på romanen Friday the Thirteenth fra 1907 av Thomas W. Lawson for økende overtro rundt datoen, da historien ser en megler bruke bekymringene for datoen for å starte panikk på Wall Street.



Så det ser ikke ut til å være noe entydig svar på frykten for datoen, men ikke stress for mye med det. Eller burde du ?!

Er du redd for fredag ​​13. Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Se Også: