Sjokkerende video avslører hvor enkelt politiet kan laste ned telefondataene dine UTEN en arrestordre

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

En sjokkerende video har avslørt maskinen det politiet kan bruke til å laste ned telefondataene dine - og de trenger ikke engang en garanterer å gjøre det.



I løpet av minutter etter å ha koblet til en telefon, lar maskinen offiserer trekke ut en enorm mengde personlige data.



Dette inkluderer plasseringsdata, samtaler på krypterte apper, anropslogger, e-poster, tekstmeldinger, passord og internettsøk, samt slettede data.



Klippet ble delt på BBCs Victoria Derbyshire midt oppfordringer fra Privacy International om å hindre politiet i å få tilgang til dataene dine uten en garanti.

En sjokkerende video har avslørt maskinen som britisk politi kan bruke til å laste ned telefondataene dine (Bilde: BBC/Victoria Derbyshire)

hunder forbudt i Storbritannia

For tiden bruker minst 26 politistyrker i England og Wales teknologien, og den prøves i Skottland, ifølge Privacy International.



Men til tross for denne utbredte bruken, har det ikke vært noen offentlig kunngjøring om utrullingen.

For å få tak i dataene kontaktet Privacy International 47 politistyrker – og overraskende nok sa bare åtte at de hadde sin egen lokale veiledning om bruk av denne teknologien.



Millie Graham-Wood, en advokat ved Privacy International, snakket til BBC, advarte om at det ikke var «ingen grense for mengden data» som politiet kunne trekke ut.

Maskinen kan få tilgang til plasseringsdata, samtaler på krypterte apper, anropslogger, e-poster, tekstmeldinger, passord og internettsøk, samt slettede data (Bilde: BBC/Victoria Derbyshire)

Hun la til: Det mest bekymringsfulle er at dette kan skje ved arrestasjon, selv når siktelser aldri blir kjøpt.

18:18 betydning

Til tross for bekymringene, a Hjemmekontor En talsperson sa til BBC at det var viktig for politifolk å ha «de nødvendige krefter til å takle kriminalitet».

De la til: Gjeldende lovgivning tillater tilgang til data når det er rimelig grunn til å tro at de inneholder bevis i forhold til en lovbrudd, og først da i samsvar med forpliktelser om databeskyttelse og menneskerettigheter.

'Regjeringen er tydelig på at bruken av alle politimyndigheter må være nødvendig, forholdsmessig og lovlig.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: