Gamle bilavgiftsplater selges for hundrevis av pund - her kan du se om din er verdt en mynt også

Ebay

Horoskopet Ditt For I Morgen

Støv det av: Er din gamle bilavgiftsskive verdt hundrevis?(Bilde: Universal Images Group Editorial)



Det er mer enn tre år siden DVLA avskaffet avgiftsplater for papirbiler, men det viste seg nå at noen få heldige kunne være verdt titalls hundrevis av pund.



Det er til tross for at de er verdiløse på veien - etter å ha blitt avskaffet i oktober 2014.



Entusiastiske samlere, også kjent som 'velologer' har betalt enorme summer for dem siden 1920 -tallet - men selv de nyere har blitt beskrevet som ettertraktede.

store hvithaier uk

Den dyreste papirskiven som noensinne er solgt ble utgitt i 1921 og hentet 1 087,80 pund, ifølge britishtaxdiscs.co.uk . Den forrige rekorden for en plate på samme alder var £ 810.

Nyere plater har imidlertid byttet hender for opp til £ 300 på eBay.



Dette samling for eksempel fra mars 1966 til 1969, nylig solgt for £ 343 på auksjonsnettstedet etter å ha samlet 42 bud på nettet. En annen, datert 2003 , solgt for £ 171,38.

En håndfull plater fra en samling på 27 som solgte for mer enn £ 343 på eBay i mars (Bilde: Ebay)



uk storebror 2014

I mellomtiden er dette Svært sjelden stemplet i Devon 'plate fra 1923 solgt for totalt 355 pund fordi den fortsatt var i sleevage (papiret som omgir platen ved første kjøp).

'Skatteplater er svært samleobjekter og markedet for utgåtte skatteplater vokser', forklarte Rachel Todd ved British Tax Discs, et firma som replikerer plater for entusiaster.

'Det er litt som frimerkeinnsamling ved at de sjeldnere mer uvanlige selvfølgelig er mer verdt enn de som er allment tilgjengelige, og de med feil/feil er mer samleobjekter.'

Hvordan fortelle om bildisken din er verdt hundrevis

Samlere er ute etter sjeldne plater som er i god stand - så hold øynene skrelle (Bilde: SUNDAY MAIL)

Totalt er det utstedt 1,7 milliarder skatteplater siden 1921, men det er bare de som er publisert i visse perioder eller med små feil som nå er verdt store penger.

michael hutchence paula yates

Det er noen måter å kontrollere verdien av skatteplaten din - en av dem er å kontrollere papiret den er skrevet ut på. Her er noen flere måter å finne ut om din er verdt å holde på.

Sjekk papiret det er skrevet ut på

I en begrenset periode måtte sjåfører kutte ut skatteplatene selv (Bilde: britiske skatteplater)

I august 2014 gikk DVLA tom for perforert papir - det spesielle materialet som ble brukt til å skrive ut skatteskiver på. Det betydde at de neste to månedene, til de stoppet produksjonen helt, ville motta ikke-perforerte skatteplater, som de måtte kutte ut selv.

I dag er disse & apos; limited edition & apos; plater regnes som sjeldne, og eksperter regner med at de vil tjene mest verdi på lang sikt.

Stavefeil og trykkfeil

I stedet for å huske dem, trykte det et svart rektangel over '3' (Bilde: britiske skatteplater)

Hvis du er så heldig å ha en plate med en utskriftsfeil, kan du sitte på en overraskelsesformue.

Det er fordi samlere er ute etter dem - enda mer at nå vil det aldri bli skrevet ut mer. Faktisk, jo bedre tilstanden er, desto høyere er verdien, ettersom disse & mint tilstanden & apos; de er som gullstøv.

For å gi deg noen eksempler, i 1954, trykte regjeringen på nytt skatteplater med nye design - men trykket '1953' på dem ved en feiltakelse.

I stedet for å huske dem for å rette opp feilen, bestemte den seg for å overskrive noen med 1954 i stedet, noe som gjorde dem svært samleobjekter, ifølge britiske skatteskiver.

I året før de ble trukket tilbake, sendte DVLA også automatisk ut plater datert '30. mars' i motsetning til slutten av måneden den 31.

kjendis storebror 2016 hus

'Til og med dagens som dette blir veldig interessante for folk,' forklarte Stephen Challis ved British Tax Discs.

En annen viktig periode for skatteskiven var 2003. Dette var det første året papirsertifikatet kom med strekkode - og samlere anser dette som ganske spesielt.

rikeste kvinne i Storbritannia

I mellomtiden kan tidlige versjoner av trekantede skattesertifikater, som ble brukt til kjøretøyer utstyrt med nummerplater, også være verdt mye. Ett eksempel fra 1931 er for tiden oppført på Ebay for 1.000 pund.

Den første og siste

Finalen: Brevet ble sendt ut til kundene med deres endelige skatteplater som ville utløpe i september 2015 (Bilde: britiske skatteplater)

Samlere har også en tendens til å bli begeistret for de første og siste elementene som er laget, så hvis din eldste eller siste skatteplate sitter inaktiv et sted, kan det være lurt å grave den ut.

'Spesielt måtte de første platene som ble produsert i 1921 leveres inn når de hadde gått ut i bytte mot en ny, så det er svært få av disse i omløp, noe som øker deres samleevne,' forklarte Rachel.

'Andre mer uvanlige plater inkluderer spesielle variasjoner for kjøretøyer som ble brukt under krigsinnsatsen ettersom de hadde trykt War Service på dem.'

De siste få er enda mer ettertraktet ifølge eksperter.

'I 2014 ble året skatteplater avviklet, de siste parene (utløp september 2015) ble ganske enkelt skrevet ut som en del av et fornyelsesbrev fra DVLA, i stedet for å produseres som en egen plate,' la Rachel til.

Uavhengig av år, er skatteplater som har sleevet intakt (papiret som omgir platen) også mer samlingsbare, ifølge skatteeksperten.

Se Også: