Natwest lanserer nytt debetkort for fingeravtrykk for å trykke og gå for varer over £ 30

Natwest

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det nye 'biometriske fingeravtrykk -debetkortet' skal demonstreres under lanseringen på NatWest,(Bilde: Jonathan Brady/PA)



NatWest lanserer Storbritannias første fingeravtrykk -debetkort for å forhindre at svindlere kan tjene penger.



Og det betyr en slutt på å måtte huske PIN-numre ved kassen, ettersom fingeravtrykkgjenkjenning vil bekrefte regninger over £ 30, slik at kjøpere også kan trykke og gå for dyrere varer.



Et pilotprogram som ble lansert i dag, vil se 200 NatWest -kunder teste James Bond -stilteknologien mens banken øker kontaktløse kortkrig.

Hvis det lykkes, vil det gå landsomfattende og NatWest jobber med Mastercard og Visa for å sikre at dets høyteknologiske kort vil bli akseptert på alle steder.

jessica love island ex on the beach

Teknologien er utviklet av det nederlandske selskapet Gemalto som sa at en elektronisk kopi av kundens fingeravtrykk er lagret i et hjørne av debetkortet og ikke blir sendt til banken eller en tredjepart.



Det fungerer når kunden plasserer fingeren på den riktige delen av kortet og deretter vinker det til betalingsterminalen ved kassen.

charlie drummond storebror

For øyeblikket er kontaktløse kort bare autorisert til å dekke kostnaden for shopping opptil £ 30 - etter det er en PIN -kode nødvendig for betaling.



Det nye & apos; biometriske fingeravtrykkdebetkortet & apos; kan brukes til varer over £ 30 (Bilde: Jonathan Brady/PA)

Det revolusjonerende systemet vil forhindre skurkene i å bruke stjålne kort, ettersom de bare vil fungere hvis brukerens fingeravtrykk samsvarer med dataene som er lagret på kortet.

NatWest sa at det jobbet med hvordan de kan gjøre det lettere for kunder å kopiere fingeravtrykket sitt på kortene sine uten å måtte gå til den lokale avdelingen.

For mens kunder på prøveperioden har en annonse for å komme inn for å få tatt fingeravtrykk, sier sjefer at de jobber med måter å fange dem eksternt på.

David Crawford, bankens leder for enkle betalinger, sa: Vi bruker den nyeste teknologien i vår virksomhet for å gjøre banken enklere for våre kunder, og biometriske fingeravtrykkskort er en av de mange teknologiene vi utforsker videre.

Dette er den største utviklingen innen kortteknologi de siste årene, og vi gleder oss til å prøve tjenesten.

åndelig betydning av 45

I fjor brukte Brits mer enn 6 milliarder pund på kontaktløse kort til tross for grensen på 30 pund.

En undersøkelse av Gemalto fant at mens yngre voksne i alderen 18 til 34 år gammel ønsket ideen om et fingeravtrykkskort som lot dem bruke mer enn 30 pund på en gang, fire av ti bekymret for at det ikke fungerte og en tredjedel var bekymret for at fingeravtrykket deres kan bli kompromittert.

Howard Berg, administrerende direktør i Gemalto i Storbritannia sa: Å bruke et fingeravtrykk i stedet for en PIN -kode for å godkjenne transaksjoner har mange fordeler, først og fremst forbedret sikkerhet og større bekvemmelighet.

Kortinnehavere kan betale raskt og enkelt med et enkelt trykk, og de trenger ikke lenger bekymre seg for grensen for kontaktløse betalingstransaksjoner.

Se Også: