Bilister advarte da MoT -testreglene endres neste uke og £ 2500 bøter er tilbake

Biler

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sjåfører risikerer å få bot igjen fra neste uke(Bilde: Getty)



Etter flere måneder med å ikke måtte tenke på det, kan bilister bli pålagt bøter på opptil 2500 pund hvis de er sent ute med å få en moT.



kim kardashian/strand

Alle biler, varebiler og motorsykler som vanligvis ville ha krevd en MoT -test, har blitt unntatt fra å trenge en siden 30. mars.



Men med tiltak som nå letter over hele Storbritannia, vil den årlige sikkerhetskontrollen igjen bli obligatorisk i England, Skottland og Wales, Det melder Manchester Evening News .

Det betyr at fra og med lørdag 1. august kan kjøring med utløpt MoT resultere i at du blir trukket over og bøtelagt og muligens utestengt.

Paul Loughlin, advokat og spesialist i bilrett ved Stephensons Solicitors LLP, sa: 'Med lempelse av begrensninger i sperring kan det være en overveldende trang til å hoppe i bilene våre og reise hvor som helst annet enn å være koblet hjemme.



'Imidlertid kan denne følelsen av haster komme tilbake til å bite, spesielt hvis du viser deg å kjøre uten gyldig MoT eller kjøre et farlig kjøretøy.

Testsentre er åpne igjen (Bilde: Getty Images/iStockphoto)



'Regjeringens beslutning om å gjeninnføre obligatorisk testing fra 1. august 2020 betyr at hvis du har forfallsdato på eller etter den datoen, må du bestille bilen din for å bli testet som vanlig.

'Hvis du ikke gjør det, kan det føre til en bot på opptil 1000 pund, og hvis bilen din er funnet å være farlig, kan det bety bøter på opptil 2500 pund, tre poeng på lisensen eller til og med et mulig kjøreforbud.

- Det er så mye som skjer for øyeblikket at det kan være lett å prioritere andre områder. Kostnaden for passivitet kan imidlertid være så mye større, ikke bare økonomisk, men også med hensyn til din sikkerhet og for passasjerene. '

Slik fungerer forlengelsen på 6 måneder

Hva du skal se etter (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Utløpsdatoen for kjøretøyet ditt forlenges automatisk med 6 måneder hvis den er kvalifisert. Dette vil bli gjort omtrent en uke før det skal utløpe.

Dette betyr at:

falske svarte enke uk edderkopper
  • kjøretøyet ditt vil fortsatt ha et gyldig MoT -sertifikat i ytterligere 6 måneder
  • du kan fortsatt belaste bilen din - du må kanskje vente med å gjøre dette til senere i måneden hvis både MoT og kjøretøyavgift går tom denne måneden
  • forsikringen din vil fortsatt være gyldig
  • bilens bilag vil bli oppdatert slik at politiet kan se at du har en gyldig MoT

Les mer

Sparer penger på MoTs
Hvorfor biler feiler MoTs avslørt De billigste stedene for bilen din MoT Dine alternativer hvis bilen din svikter Sjåfører risikerer en bot på 1000 pund for sene MoT -er

Du burde sjekk utløpsdatoen er forlenget tre dager før MoT opprinnelig skulle utløpe.

Send e -post hvis utløpsdatoen ikke er forlenget 3 dager før den skulle utløpe covid19mot@dvsa.gov.uk

DVSA sa at du ikke vil få et nytt papir MoT -sertifikat med den nye utløpsdatoen på.

Se Også: