Advarsler om edle falske enker edderkoppbitt ettersom tallene øker over Storbritannia

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

En falsk enke edderkopp hviler på trelister

En falsk enke edderkopp hviler på trelameller(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



Edderkoppbitt fra edle falske enker kan være så alvorlig at det krever sykehusbehandling, har en ny studie avslørt.



Og det kommer midt i en plutselig økning i antallet nylig i Storbritannia.



Trusselen fra den edle falske enkeedderkoppen har blitt diskutert blant edderkopper og helsepersonell i mange år.

Den nye studien, publisert i det internasjonale medisinske tidsskriftet Clinical Toxicology, hevder at noen bittofre opplever symptomer som er veldig like de sanne svarte enkeedderkoppene, og noen alvorlige tilfeller krever sykehusinnleggelse.

Den edle falske enke -edderkoppen Steatoda nobilis stammer fra Madeira og Kanariøyene og har nå potensial til å bli en av verdens mest invasive edderkopparter, Gloucestershire Live rapporterer .



Den ble først dokumentert i Storbritannia for over 140 år siden, men de siste tiårene har arten plutselig økt i antall og utvidet rekkevidden og tettheten betydelig.

En edderkopp

Antallet deres har steget nylig



hva er en riptide

Årsakene bak denne plutselige utvidelsen er ikke klare.

Forskere har utelukket klimaendringer som sannsynlig årsak, men har antydet at en ny genetisk mutasjon i arten kan ha gjort edle falske enker mer tilpasningsdyktige til nye miljøer.

I tillegg har arten tjent på en stadig økende globalisert økonomi, som har haiket i containere og kasser over hele verden.

Menneskelig bevegelse har i stor grad bidratt til å spre denne arten over hele Europa, Nord -Afrika, Vest -Asia og deler av Nord- og Sør -Amerika.

I deler av Irland og Storbritannia har det blitt en av de vanligste edderkoppartene som finnes i og rundt urbane habitater.

Med økningen i falske enke edderkopper rundt i hjemmene, blir bitt mer utbredt, og forskere begynner nå å innse den fulle medisinske betydningen av disse edderkoppene.

stortingsvalget 2018 odds

Envenomasjonssymptomer kan være både lokaliserte og systemiske, alt fra mild til svekkende smerte og mild til intens hevelse.

Noen ofre har opplevd skjelvinger, redusert eller forhøyet blodtrykk, kvalme og nedsatt mobilitet.

I sjeldne tilfeller har ofrene utviklet mindre sår på bittstedet eller måtte behandles for alvorlige bakterielle infeksjoner.

Et team av forskere fra NUI Galway etablerte en DNA -database for å la klinikere som behandler tilfeller bekrefte artens identitet ved hjelp av genetisk analyse.

Dr. Michel Dugon, leder for venom systems lab ved NUI Galway og seniorforfatter av studien, sa: I tillegg til deres medisinsk signifikante gift er edle falske enker ekstremt tilpasningsdyktige og konkurransedyktige i naturen.

For to tiår siden var denne arten nesten ukjent i Irland, Storbritannia eller på kontinentaleuropa.

Vi har fortsatt mye å lære om dens genetikk, opprinnelse, oppførsel og utvikling. En ting er imidlertid sikkert, denne arten er kommet for å bli, og vi må lære å leve med den.

Dr. John Dunbar, postdoktor ved laboratoriet ved NUI Galway og hovedforfatter av studien, sa: Vi har bare utarbeidet envenomasjonssaker der vi hadde en klar identifisering av edderkoppen som er ansvarlig for bitt.

Vi måtte stole på DNA -ekstraksjon og genetisk profilering for å bekrefte noen tilfeller.

Vi oppfordrer folk til å ta et fotografi av edderkoppen umiddelbart etter å ha blitt bitt.

Vår siste studie bekrefter uten tvil at edle falske enker kan forårsake alvorlige misforståelser.

Denne arten øker rekkevidden og populasjonstettheten som utvilsomt vil føre til en økning i bitt.

Selv om de fleste tilfeller vil ha et mildt utfall, må vi fortsette å nøye overvåke bitt av den edle falske enken for å forstå det potensielle spekteret av symptomer og for å behandle alvorlige tilfeller når de oppstår.

x factor rugbyspillere

Se Også: