Mothercare skal selge Early Learning Center, men det beholder 6 millioner pund lager

Mor Omsorg

Horoskopet Ditt For I Morgen

Early Learning Center (ELC) drives i 80 Mothercare -butikker i Storbritannia(Bilde: NEWSAM.co.uk)



Mothercare har avslørt at den har solgt armen til Early Learning Center for 13,5 millioner pund.



Babykjeden, som kunngjorde planer om å stenge dusinvis av butikker i fjor, sa at leketøykjeden vil bli overtatt av The Entertainer.



bruce jenner er en kjendis i USA 2003

Sjefer sa imidlertid at Mothercare vil beholde eierskapet til omtrent 6 millioner pund lager fra barna & apos; kjede, som vil bli solgt til kunder i løpet av de neste månedene.

I en uttalelse heter det at mens Mothercare har tilstedeværelse i leketøymarkedet gjennom Early Learning Center (ELC), har det ikke penger til å fortsette å investere i og tjene penger på spesialistmerket & apos ;.

Den la til at Mothercare 'mangler skalaen' for å levere et produktsortiment som matcher dagens markedskonkurranse - hovedsakelig ledet av firmaets beslutning om å trekke varer for eldre aldersgrupper i 2017.



Den urolige forhandleren ble tvunget til å inngå en redningsavtale med kreditorer som en del av omstilling og refinansiering i fjor (Bilde: Stoke Sentinel)

Early Learning Center - som i stor grad fungerer som konsesjoner i Mothercare -butikker - vil fortsette å være tilgjengelig i filialer og online.



Det drives i 80 Mothercare -butikker i Storbritannia, 400 butikker internasjonalt via franchisepartnere og online.

Oppkjøpet inkluderer også ELCs portefølje av leketøymerker, for eksempel Happyland.

Mark Newton-Jones, administrerende direktør i Mothercare sa: 'Vi har gjort betydelige fremskritt de siste månedene da vi fortsetter vår strategiske transformasjon for å levere en bærekraftig og lønnsom fremtid for Mothercare.

'Denne avhendingen av Early Learning Center gir et ytterligere skritt mot å eliminere vår bankgjeld, og våre nye konsesjonsordninger med The Entertainer vil gi kundene våre et enda sterkere tilbud av leker, både i butikker og online. Vi ser frem til å jobbe med teamet på The Entertainer i årene som kommer.

joe tate for å komme tilbake

'Vi vil oppdatere ytterligere for våre årsresultater i mai.'

Early Learning Center ble grunnlagt i 1974, opprinnelig som en postordrevirksomhet som tilbyr leker og bøker med pedagogisk innhold.

Early Learning Center ble grunnlagt i 1974 som en postordrevirksomhet som spesialiserer seg på pedagogisk innhold (Bilde: UIG via Getty Images)

I året til 24. mars 2018 genererte det inntekter på £ 73,9 millioner og tjente 1,1 millioner pund.

The Entertainer ble grunnlagt i 1981 i Amersham, Buckinghamshire, av ektemann og hustru team, Gary og Catherine Grant, med en visjon om å gjøre den til 'Den best elskede lekehandelen-ett barn, ett samfunn om gangen'.

I dag er det fortsatt den største familieeide kjeden med lekebutikker i Storbritannia med totalt 163 butikker - den opererte også online som TheToyShop.com.

menn med lange negler

Gary Grant, grunnlegger av The Entertainer, sa: Vi er glade for å legge ELC til The Entertainer -familien. Den har en rik historie som et høyt elsket britisk merke, som støtter foreldre og besteforeldre med barnas tidlige læring, utvikling og lek.

'Vi vil prøve å gi produkttilbudet nytt liv, samtidig som vi opprettholder det høye kvalitetsnivået som ELC er kjent for. Ved å kombinere vår erfaring med erfaringene til ELCs lidenskapelige og dyktige partnere rundt om i verden, ser vi frem til å forsterke merkevaren i generasjoner framover.

Når det gjelder salget, sa Mothercare at trekket vil hjelpe det med å betale ned rundt 17,5 millioner pund gjeld i løpet av det neste året, mens det også har inngått en armlengdes konsesjonsavtale med The Entertainer for levering av leker til butikker og online.

Mothercares virksomhet i Storbritannia har vært ulønnsom i mer enn et tiår, noe som tvang selskapet til å redusere kostnadene og utarbeide en overlevelsesplan i juli i fjor.

I januar advarte den om en 'utfordrende periode' etter at selv digitalt salg hos forhandleren falt 16,3%.

Det skyldte på lavere iPad -salg ledet av butikkens nedleggelsesprogram, samt et mindre 'leketilbud' & apos; med mindre rabatter.

når har alishas baby termin 2019

Ved utgangen av mars 2019 vil antallet kjedebutikker ha falt fra 137 i mai 2018 til 79. Selskapet sa også at det hadde som mål å være gjeldfri innen utgangen av dette året.

Les mer

High street nedleggelser
Flere House of Fraser -butikker stenger Asda -arbeidere ba om å signere nye kontrakter William Hill stenger 700 spillbutikker M&S kan stenge enda flere butikker

Se Også: