Bør du kjøpe en 'e-sykkel'? Hvordan en motor og en batteripakke kan forvandle pendlingen din for alltid

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Jeg er på ingen måte noen sykkelekspert; la oss få det klart med en gang. Jeg kan ikke nevne de beste sykkelmerkene, og jeg har bare noen gang sett rundt en halvtime av Tour de France.



Men jeg hopper på en tohjuling de fleste dagene for å pendle til kontoret. Ganske mye bare fordi det er billigere og - hvis London-trafikken er dårlig - raskere.



Så da muligheten dukket opp for å prøve ut en elsykkel, hørtes det ut som en god idé: alle fordelene uten anstrengelse.



Aerobike X-Ride e-sykkel (Bilde: Jeff Parsons)

De snille folkene på Aerobic tilbød meg å låne meg en av deres nye X-Ride-sykluser i et par dager for å lette morgensyklusen min. Den kommer inn på £799 og er en ganske standard sykkel med et batteri festet der drikkeflasken normalt ville vært.

Batteriet har en liten rød knapp på toppen som kobler det inn når det er koblet til sykkelen. Omtrent tre timers lading og jeg var klar til å trykke på den lille røde knappen.



cheryl cole liam payne

Dette var omtrent min nøyaktige tankeprosess:

Eller i det minste dette:



I virkeligheten er opplevelsen ingenting som det. 250W-motoren som er festet til forhjulet er begrenset til 15,5 mph - av britiske juridiske årsaker. Den bruker det som kalles et SRAM Automatix-nav, som betyr at det ikke er noen gir, og den drives av pedalingen din.

Det som skjer er at motoren tar seg opp når du tråkker og du kjenner et rykk når den slår inn og begynner å trekke deg med. Det viser seg at 15,5 mph faktisk ikke er så raskt - og å prøve å gå over det innebærer mer innsats enn du ville brukt på en lett giret sykkel. Batteriet er godt for ca 30 miles på full lading.

Litiumion-batteriet på 1,3 kg som driver X-Ride (Bilde: Jeff Parsons)

Med 17,3 kg er ikke X-Ride en tank, men den er tyngre enn min standard hybridsykkel. Det er også verdt å påpeke at det ikke følger med lys eller skjermer. Begge bør vurderes hvis du ønsker å sykle om vinteren i arbeidsklærne - begge deler har jeg prøvd.

Forskning viser det grunnprisen på £799 er ikke dårlig for en elsykkel - noen modeller kommer inn for godt over £2k . Men bortsett fra elektrisk motor er det problemer som må påpekes.

For det første knakk plasthuset som fester batteriet til rammen nesten i samme sekund som det ble fjernet fra esken. For det andre kommer rammen i én størrelse - 20-tommer - så hvis den er for stor for deg, kommer du ikke til å komme godt overens med X-Ride.

Så etter noen få turer med X-Ride kan jeg gi deg et lite råd om hvorvidt en e-sykkel er verdt å kjøpe. Og det kommer i bunn og grunn til: ikke helt ennå.

250W-motoren festet til forhjulet (Bilde: Jeff Parsons)

Batteriteknologi blir billigere og billigere, og det er derfor all grunn til å forvente at disse snart vil gå ned i pris. Realiteten er at for samme pris som en elsykkel, vil du få en anstendig og mye lettere sykkel som forhåpentligvis ikke burde være for vanskelig å sykle.

Den største fordelen med X-Ride er minimal innsats, noen ganger på bekostning av hastighet. Selv min ikke-atletiske pedaling tar meg raskere enn 15,5 mph.

Men jeg må innrømme at jeg er det perfekte målet for en e-sykkel: Jeg lever og puster ikke sykling - men jeg finner det nødvendig. Og det er fint å kunne komme til kontoret uten å måtte skifte klær eller ta en dusj.

Hvis det høres attraktivt ut for deg, kan du kanskje ignorere rådene mine og ta steget for å skaffe deg en e-sykkel. Jeg vil si at det er merkelig tilfredsstillende å trykke på en liten rød knapp hver dag.

meningsmåling laster

Ville du kjøpt en elsykkel?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKEdatatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: