Martin Lewis utsteder en viktig advarsel om energiregningen når bruken øker under lockdown

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er ting du kan gjøre for å redusere presset på bankkontoen din(Bilde: ITV)



Forbrukermester Martin Lewis var tilbake på skjermene våre torsdag kveld med økonomisk råd til alle som sliter i kjølvannet av koronavirus -krisen.



Det kom bare timer etter at regjeringen la ytterligere tre uker til lockout -tiltak - noe som betyr at mange flere arbeidere og barn vil være hjemme til minst mai.



Tiltakene er iverksatt for å stoppe spredningen av det raskt spredende viruset - men for mange legger det press på økonomien vår.

I en advarsel til publikum sa han at det er på tide å ta affære med energiregninger.

'Det er på tide å låse inn energireparasjoner nå,' sa forbrukereksperten.



-Inntil for noen uker siden var oljeprisen på et lavt nivå på 17 år. Det betydde at energiprisene også var på et tre år lavt - men ting har siden endret seg.

'I forrige uke ble Russland, USA og flere enige om å senke oljeproduksjonsnivået, noe som igjen vil føre til at prisene stiger igjen.



aston villa v chelsea

- Dette har nå gått over til energipriser som nå stiger. Noen billigere avtaler er allerede trukket fra markedet - så gjør en sammenligning nå og lås inn en billig tariff før de alle er borte, advarte han.

Gass komfyr brann

Hjem bruker nå 17% mer strøm i arbeidstiden enn de ville ha forhåndslåst (Bilde: Getty)

'Gjør en prissammenligning nå.

'Folk mangler penger, så ta grep. Det er ingen idé.

'For en typisk bruker med en stor seks leverandør, er det en besparelse på £ 350 i året. Ved å bytte betyr det at du legger ut mindre penger for nøyaktig samme tjeneste. '

Ifølge de siste tallene bruker husholdningene 17% mer strøm siden lockdown -tiltak ble innført.

Den største endringen i bruken er ved lunsjtid når boliger bruker 27% mer energi enn vanlig ved 13 -tiden, ifølge Bulb Energy.

Energileverandøren analyserte hvordan strømbruken har endret seg siden lockdown begynte, ved å bruke data fra mer enn 2000 kundesmart målere.

Den fant ut at selv om energiforbruket hjemme har økt, er det nasjonale strømforbruket totalt sett redusert med 15% ettersom høy bruk flytter fra bedrifter til hjem.

Hjem bruker 17% mer strøm i arbeidstiden enn de normalt ville, mens energibruken mellom 21.00 og 23.00 har falt 7% som tyder på at folk slår seg av tidligere.

Senere starter kommer også våre bankkontoer til gode.

Husholdningene bruker 21% mindre strøm enn vanlig kl. 07.30, det største fallet sammenlignet med krisen før pandemien, sa Bulb.

Basert på den gjennomsnittlige årlige strømregningen, betyr dette at briter vil bruke ytterligere £ 6 i måneden, hvis de fortsetter å bruke energi til sin nåværende hastighet.

lesley fugler av en fjær

Dataene avslørte at den tradisjonelle morgenstigningen i bruk har endret seg til en mer gradvis økning gjennom hele morgenen, med topper i hjemmets energibruk mellom 12.30 og 13.30, mens folk forbereder lunsj hjemme.

Slik bytter du energileverandør

Når en fast tariffavtale er over, vil de fleste leverandører som standard flytte deg over til en standard variabel rente, eller standardtariff, i stedet.

Dette er ofte noen av de dyreste takstene på markedet - og eksperter anslår at det kan koste deg 300 £ ekstra i gjennomsnitt.

Du kan bytte leverandør hvis du bruker en av disse tariffene, eller hvis du har mindre enn seks uker igjen på den faste avtalen, uten straff.

Slik bytter du energileverandør

For å gjøre dette trenger du:

    ✔ Postnummeret ditt

    ✔ Din nåværende gass- og strømleverandør, og navnet på tariffen din

    ✔ Hvor mye bruker du i kilowattimer (kWh) på gass og elektrisitet. Du finner dette på dine nylige regninger eller den årlige energideklarasjonen som sendes av leverandøren din.

    ✔ Bankopplysningene dine, hvis du bestemmer deg for å bytte og ønsker å betale med direkte belastning.

    Hvordan finne en billigere energiavtale

    Energiregulator Ofgem har en liste over godkjente og uavhengige sammenligningsnettsteder som kan hjelpe deg med å administrere søket ditt på en upartisk måte.

    Sammenlign minst to nettsteder for å få et inntrykk av tariffene og et grovt estimat av priser. Husk at ikke alle sammenligningsnettsteder sammenligner de samme leverandørene (det er det samme som bilforsikring ) så kjøp tilbud fra så mange nettsteder og leverandører som mulig.

    Her er Ofgemes foreslåtte sammenligningssider (Citizens Advice har også en praktisk guide til hvordan du sammenligner priser her ), du kan bruke denne virtuelle notisblokken å notere alle oppgitte priser:

    Jeg har funnet en avtale - hva skal jeg gjøre nå?

    (Bilde: Bildekilde)

    Når du har funnet den beste avtalen og tariffen for husstanden din, er det på tide å sikre den ved å kontakte leverandøren og gi dem beskjed.

    Ring dem og gi dem grønt lys. De starter deretter omstillingsprosessen med en 14 -dagers avkjølingstid - du kan avbryte når som helst i løpet av denne tiden.

    Din nye leverandør vil be om en oppdatert måleravlesning. De vil deretter levere dette til din tidligere leverandør for den endelige regningen (som skal komme innen seks uker). Hvis du har kreditt, vil du sannsynligvis motta en sjekk i innlegget i stedet.

    Hvis du får Rabatt på varme hjem (se nedenfor for hvordan du søker om dette). Sørg for at din nye leverandør også tilbyr ordningen.

    Hvis du har en smart måler , må du sjekke at den nye leverandøren din støtter smarte målere før du bytter.

    Totalt burde det ta rundt 21 dager for å bytte energileverandør .

      Hva med bredbånd?

      Leverandører som BT har avtalt å frafalle alle bruksgrenser for bredbånd i løpet av lockdown -perioden for å støtte de som jobber hjemmefra - men det er også andre måter å kutte regningene på.

      Markedsledende avtaler med Virgin Media og Shell Energy avsluttes 27. april, noe som betyr at nå kan det være på tide å revurdere leverandøren din.

      charlie dimmock da og nå

      Emma Spencer, bredbåndsekspert ved MoneySuperMarket, sa: 'Med de fleste av oss som jobber hjemmefra, er internettpakkene våre mer kritiske enn noensinne, så det er viktig at du best kan håndtere husholdningens behov. Det er et enkelt, lite skritt som kan hjelpe deg med å styre økonomien din.

      'Nå er det en god tid å bytte leverandør, med vår forskning som viser at du kan spare 40% når du er kontraktløs. Hvis du leter etter en ny bredbåndsavtale, er det verdt å tenke på hvilken type bredbånd - enten det er ADSL, kabel eller fiber.

      'Den gode nyheten er at flertallet av byttene mellom bredbåndsleverandører i Storbritannia er upåvirket av koronaviruset, selv om rundt 20% av hjemmene ikke er i stand til å bytte ettersom de trenger et ingeniørbesøk. Dette er fordi i de fleste tilfeller er prosessen med å bytte enkel og krever ikke et intern besøk av en ingeniør-høyst vil tjenesten være nede i noen minutter.

      'Hvis du bor i en husstand som krever at ingeniørbesøk bytter, må du kanskje vente lenger på en avtale. Et alternativ kan være å inngå en avtale med en leverandør som tilbyr en dongle. Dongles har sett en firedobling av populariteten på nettstedet vårt nylig - ettersom folk søker ekstra kapasitet - og tilbud kan være så lave som £ 11 i måneden og kan være en god måte å holde kontakten til du kan få en ingeniør til å besøke.

      'Et annet alternativ kan være å bruke mobiltelefonens hotspot -anlegg for å koble andre enheter i hjemmet ditt til internett. En rekke leverandører har avtalt å fjerne datakapsler for å hjelpe alle med å holde kontakten på dette tidspunktet, men sørg for å kontakte leverandøren din for å unngå uønskede kostnader.

      Hvis du ikke er i stand til å betale din månedlige regning på grunn av myndighetsregler, kan du være trygg på å vite at du ikke blir koblet fra.

      Hvis du er bekymret for å betale regningen, må du kontakte leverandøren din direkte. De må sørge for at du blir behandlet rettferdig og riktig støttet.

      Moneysupermarkets beste tilbud akkurat nå

      • Tilgjengelig til 27. april: Virgin Media, M50 fiberbredbånd og telefon for £ 23,95 p/m med £ 100 regningskreditt og gratis oppsett.

      • Tilgjengelig til 27. april: Superrask fiber pluss for £ 29,99 p/m med £ 100 regningskreditt og gratis oppsett

      • Strålende bredbånd + NÅ TV -underholdningspass vedlegg for £ 22,99 p/m med 44% rabatt på underholdningskort i 12 måneder og £ 5 installasjonsgebyr.

      Se Også: