M6 Bompengepris øker fra fredag ​​- men bare for sjåfører i personbiler

Pris Stiger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sjåfører vil betale mer for å bruke veien fra fredag ​​på(Bilde: Getty Images)



M6 -avgiftsprisen vil øke med 20p om dagen fra denne fredagen, og ta den til £ 6,90 på hverdager, og stige 30p til £ 5,90 i helgene.



Det betyr at bruk av den nå vil gi en forbløffende £ 303,60 til kostnaden for å kjøre til jobb over en måned. Hvis du brukte det i et år, som stiger til £ 3 615,60 .



Mike Thompson, fra Leasing Options, sa: Det er svimlende beløpet disse bompengene kan legge opp til når de brukes daglig.

'Praktikken kan være stor for en og annen bruker, men vi føler at det er en stor kostnad å ta for noen mennesker med lite annet valg'

Sjåfører som går ut ved et veikryss i stedet for å bruke hele lengden, betaler mindre - men vil fortsatt se at prisene stiger fra £ 4,80 til £ 4,90 for hverdager.



røyker holly willoughby

M6 er den dyreste bompenge i landet (Bilde: Presseforening)

Men bare sjåfører av personbiler vil bli rammet, og prisene for varebiler og lastebiler forblir uendret som en del av 'støttetiltak' for bedrifter.



Motorveis sjefer sa at prisstigningen var 'nøye vurdert' etter en 'detaljert vurdering'.

Operatøren la til at prisendringer var en del av fokuset på å 'levere høye nivåer av kundeservice, pålitelighet for reisetid, fleksible prismodeller og produkter som passer de spesifikke behovene til sjåfører som bruker M6 -avgiften'.

abbi lage eller bryte

M6 Toll -sjef Andy Cliffe sa: 'Vi er forpliktet til å gjøre M6 -bommen til en stressfri og pålitelig rute for alle, sammen med å ta enorme trafikkmengder fra M6 og det omkringliggende veinettet i Midlands.'

Det er anslått at mer enn 50 000 sjåfører bruker bommen M6 hver dag.

Her er hvordan M6-bomveien kan sammenlignes med andre betalte veier i Storbritannia:

  • M6 Bom - 6,90 pund
  • Dartford Crossing - £ 2,50
  • Mersey Gateway - £ 2,00
  • Tamar Bridge - £ 2,00
  • Tyne Tunnel - £ 1,80
  • Mersey Tunnels - £ 1,80
  • Humber Bridge - £ 1,50
  • Clifton Suspension Bridge - £ 1,00

Se Også: