Er dette den første falske nye £ 1 -mynten? Odd quid har dodgy hologram, wonky Queen og feiljustert formulering

Ny Pund Mynt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Er dette den første falske nye ett pund mynten noensinne?



Den tolvsidige mynten, datert 2016, ble funnet i Huddersfield, West Yorkshire, og ved første øyekast ser den annerledes ut enn andre nylig pregede endringer.



Fra siden ser det ut som to mynter smeltet sammen mens dronningens hals stikker ut i bunnen og hodet er feiljustert, det samme er ordlyden rundt kanten, Det rapporterer Huddersfield Daily Examiner.



Den nye eieren, Martin Shaw, sa: 'Det føltes bare ikke riktig, og det var sikkert annerledes enn de andre pundmyntene. Min første tanke var at den var falsk. '

Hvis bekreftet antas det at mynten ville være den første falske som eksisterer (Bilde: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Fake eller formue? Martin Shaw fant den merkelige mynten i en håndfull endringer og la merke til forskjellene umiddelbart (Bilde: The Huddersfield Daily Examiner WS)



Den kongelige mynten har tidligere sagt at nye beløp er upåklagelige & apos; og hvis det blir bekreftet, antas dette å være det første som eksisterer.

De firkantede hologrammene på bunnen av det nye pundet er visstnok umulige å forfalske.



De viser et £ -symbol hvis det er slått en vei og tallet 1 hvis det er snudd den andre, men Mr Shaw sa mens et litt mindre uttalt kvadrat var der, og han kunne finne ut en svak & apos; 1 & apos; han kunne ikke se en & apos; £ & apos; i det hele tatt.

Han sa: 'Hvis det er det, er det tydeligvis den første som noensinne er funnet.

'Den kongelige mynten sier at ingen falske noensinne er bekreftet, men det er mynter med & produksjonsfeil & apos; i omløp.

lynda bellingham hvilken kreft hun har

'Det står at med mynter produsert i slike volumer vil det sikkert skje feil noen ganger.'

Tallrike trekk ved myntene & apos; design gjør dem & upåklagelige & apos; (Bilde: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Dronningens hode på Martin & # 39; s mynt er feiljustert (Bilde: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Mynter med produksjonsfeil kan selges online for opptil £ 300.

Mr shaw la til: 'Tror jeg det er en falsk? Sannsynligvis ikke, men hologrammet er desidert mistenkelig og vil trenge nærmere undersøkelse.

'Er det verdt en formue? Ikke hvis det er en & apos; produksjonsfeil & apos; men hvis det er den første bekreftede falske noensinne? Hvem vet?'

En talsmann for Royal Mint sa: Det er ikke mulig å kommentere individuelle mynter uten mulighet til å undersøke dem førstehånds.

Vi kan imidlertid si at Royal Mint produserer rundt fem milliarder mynter hvert år, og selv om det er stramme kvalitetskontroller på plass under hele produksjonsprosessen, er det mulig at sjeldne avvik kan forekomme i et lite antall mynter, spesielt i slående prosess.

Fra siden ser det ut til at to mynter er smeltet sammen (Bilde: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Ordlyden rundt siden er også off-kilter (Bilde: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Mistenkte mynter kan sendes til Royal Mint for undersøkelse.

Mens anslagsvis 3% - 50 millioner pund - av de gamle runde pundene ble forfalsket i fjor, rapporterte vi hvordan statskassen var trygg på at de hadde nådd et 'tipping point' og slo skurkene.

På den tiden sa finansminister Andrew Jones: 'Dette er en veldig, veldig sikker mynt. Royal Mint anslår at dette er den sikreste mynten i verden for øyeblikket, og de har sin egen individuelle og ganske hemmelige sikkerhetsmetode som er ny i denne mynten.

'Du må holde deg et skritt foran forfalskerne, men det er akkurat der vi er akkurat nå.'

De gamle pundmyntene sluttet å være lovlig betalingsmiddel i oktober, men kan fortsatt bankes.

Les mer

Ny pundmynt
Alt du trenger å vite Hvor kan du få en? 3 ting du trenger å vite Hvor fungerer den nye mynten på £ 1?

Se Også: