Hva skjedde med Peter Kay? Komikerens reise fra millionær til tilbaketrukket familiemann

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Med sine ærbødige vitser og nordlige no-nonsense tilnærming til humor, brøt Peter Kay ut på komediekretsen på begynnelsen av begynnelsen og forble en fast fanfavoritt i over et tiår.



Men siden 2017 har Peter, som ble en av Storbritannias mest suksessrike komikere gjennom tidene, sjelden blitt sett offentlig.



Den Bolton-fødte morsmannen gikk fra et av de mest allestedsnærværende ansiktene på TV for å slippe rampelyset nesten helt.



Så da Peter Kay feirer sin 48 -årsdag i dag, ser vi tilbake på reisen hans fra toppkomiker til showbiz eneboer.

Peter Kay

Peter Kay sitt gjennombruddsmoment i Amarillo -videoen i 2005

parkering på fortau

Tilbake i 2017 kunngjorde Peter at 'uforutsette familieforhold' hadde tvunget ham til å avlyse sin siste turné, men komikeren stoppet med å avsløre ytterligere detaljer.



Med unntak av en kort opptreden på Strictly Come Dancing det året, forsvant Peter så godt som fra det offentlige øye.

Selv hans ofte konstante Twitter-feed hadde blitt stille.



I 2018 dukket han opp igjen til sosiale medier for å kunngjøre en veldedighetsspesial av sitcom Peter Kay's Car Share for å samle inn penger til The Lily Foundation, som hjelper barn med mitokondriell sykdom.

Peter sa at han hadde 'førstehånds' erfaring med sykdommen, som er en kronisk sykdom som forårsaker utviklingsmessige og kognitive funksjonshemninger, inkludert anfall og organsvikt.

Peter Kay

Komiker Peter Kay i 2006 (Bilde: Getty)

george charlotte og louis

Samme år rapporterte The Sun at Peter hadde flyttet til Tipperary i Irland, hvor han sjelden ble sett.

- Peter ønsket tydeligvis å holde en lav profil og gjorde alt han kunne for å unngå å tiltrekke seg oppmerksomhet mens han bodde her, sier en lokal til avisen.

Du ville aldri sett ham på de lokale pubene eller restaurantene, og han så alltid ut til å være alene. De fleste så ham bare passere. '

Men det var en anelse Peter var i byen: 'Alle så ham komme en kilometer unna på grunn av den Range Rover. Hvis han ikke ville bli lagt merke til, valgte han definitivt feil bil å kjøre rundt i.

Vi kommer hit hele tiden, sa han til Ireland's Late Late Show om hjemmet sitt i Tipperary i 2017. «Når det er skoleferie, egentlig. Vi savner julen fordi huset fryser. Det tar evigheter å varme opp.

I januar 2019 var Peter fremdeles tilbakeholdende fra rampelyset.

Da showet hans, Peter Kay's Car Share, vant på National Television Awards, deltok han ikke for å samle gong.

Hans medstjerne Sian GIbson hentet det på hans vegne og fortalte publikum- og fans som så hjemme- at Peter så 'hjemmefra med en kopp te'.

Sian Gibson

Sian godtok prisen i Peters fravær (Bilde: James Veysey/REX/Shutterstock)

Tre måneder senere i april gjorde Peter sitt første offentlige opptreden siden han kunngjorde bruddet fra bransjen.

Han overrasket publikum ved en visning av Car Share i Blackpool, til støtte for Lily Foundation.

Arrangørene avslørte at Peter hadde samlet inn 34 000 pund til stiftelsen fra arrangementet, og grunnlegger Liz Curtis, hvis datter Lily tragisk gikk bort fra tilstanden, takket Peter for hans generøsitet.

cheltenham gull cup 2018 odds

'Vi kan ikke takke Peter og teamet hans nok for denne utrolig sjenerøse donasjonen. For en liten veldedig organisasjon som vår er dette en veldig betydelig sum, sa hun.

Peter Kay gjør en overraskende opptreden i Blackpool (Bilde: Twitter)

'Jeg vet at jeg snakker for alle våre familier i å takke Peter fra bunnen av våre hjerter. Han har nok en gang vist hvilken ekte stjerne han er. '

Nesten ett år senere i februar 2020 kunngjorde Peter at han ville komme tilbake til turné. Igjen for veldedighet, vil han være vertskap for seks liveshow i London, Manchester og og Liverpool for Cancer Research UK.

Koronaviruspandemien betydde at showene ble kansellert, men Peter lovet en retur så snart som mulig.

Peter Kay og Sian Gibson

Peter Kay i sitt prisvinnende show, Car Share (Bilde: PA)

- Dette er åpenbart en skuffende nyhet, men godt og virkelig berettiget gitt omstendighetene, sa han. 'Vi kommer oss gjennom dette sammen, og så skal vi alle ha en flott stor dans for livet.

'Vær trygg og pass på deg selv og menneskene rundt deg.'

vicky pattison vekttap

I april 2020 dukket hitmakeren Is This The Way To Amarillo opp igjen for en veldedighetsspesial for BBC, kalt Big Night In.

Peter gjorde en kort videooppkobling for spesialen, som var et samarbeid mellom Children In Need og Comic Relief, for å introdusere en versjon av Amarillo som er oppdatert for 2020.

'Hei alle sammen, jeg sitter bare ute og nyter det veldig klemneværet, veldig sjelden for Bolton,' sa Peter, iført en tropisk skjorte og spiste en is.

Peter i veldedighetsopptreden fra BBC

Peter dukket opp på TV en gang for veldedighet i 2020 (Bilde: BBC)

'Jeg hadde aldri forestilt meg at det ville gå så bra ned og gjøre alle så glade, så jeg tenkte at det var et perfekt tidspunkt å gjenskape det igjen,' sa han om sin ikoniske video fra 2005 fra Amarillo.

'Vi har bedt mange av dere om å filme dere og sende det inn. Hør, hvis du kan hjelpe i kveld, er det et tall på skjermen. Hvis du ikke kan bekymre deg for det, har du nok å gjøre, 'la han til, før han presenterte den oppdaterte versjonen av videoen.

Nå åpner tingene seg sakte opp igjen, la oss håpe Peter finner tid til å planlegge de nye datoene.

Se Også: