Hvordan du KAN tjene penger på ubrukte utenlandske mynter og sedler - selv om valutaen ikke lenger eksisterer

Reisepenger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Moneycorp - leverandører av NEWSAM Money Transfer Service - er autorisert og regulert av FCA

Det være seg drachma, deutsche merker eller franc - gamle valutaer kan fortsatt byttes(Bilde: PA)



Britiske ferierende sitter på en forbløffende 1,8 milliard pund av gjenværende valuta etter utenlandsreiser, ifølge forskning.



Valutafirmaet Leftover Currency fant at hver britisk husholdning i gjennomsnitt har ubrukte reisepenger på 65 pund liggende. Det utgjør totalt svimlende 1,8 milliarder pund for Storbritannias 27,1 millioner husholdninger.



Forskningen så også på hvilke valutaer briter mest sannsynlig finner i skuffene sine. Euro og amerikanske dollar toppet listen, tett fulgt av sveitsiske franc.

Men, kanskje overraskende, er fem valutaer før euro også i de 10 beste valutaene som er mest funnet i britiske hjem: Deutschmarks, spanske pesetas, franske franc, italienske lire og irske pund.

Les mer



Hemmeligheter for reisegeniene som slo systemet
Familien reiser verden rundt gratis Reise uten å gå tom for penger Mannen som fikk en flytur på 40 000 pund for 200 pund Jeg har vært i 125 land på £ 10 per dag

Hvordan innløse utløpte sedler og mynter

I motsetning til hva de fleste tror, ​​er disse gamle valutaene før euro ikke verdiløse, selv om sentralbanken i det aktuelle landet har sluttet å bytte dem til lovlig betalingsmiddel. Både Resterende valuta og Unusedtravelmoney.com vil bytte dem også valutaer på lovlig betalingsmiddel i forskjellige deler av verden.

hvilken alder kan du kjøre

- Mange skjønner ikke hva den gamle valutaen i skuffene er verdt, sa direktør Mario Van Poppel i Leftover.



På Leftover Currency bytter vi både mynter og sedler, inkludert valutaer før euro og uttrukne sedler utenfor eurosonen.

Det er veldig vanlig at folk tror deres gamle valuta er verdiløs, men så viser det seg at den er mer enn £ 100 pund. Jeg vil råde alle med en 'reiseskuff' til å utforske hvilke skatter som kan være gjemt inne. '

Resterende valuta gir deg et tilbud på nettet om hvor mye valutaen din er verdt.

gresskar carving ansikt ideer

Hvis du er fornøyd med det, kan du sende kontanter i posten eller med bud, eller levere dem personlig på firmaets kontor i Regent Street, London. Den betaler deg deretter via bankoverføring, sjekk eller PayPal.

Unusedtravelmoney.com tilbyr en lignende tjeneste. Den kjøper mynter og sedler som vanligvis ikke godtas av valutatjenester, samt utløpte sedler for en rekke valutaer. Tilbakekjøpsprisene er oppført på nettstedet.

Les mer

Alt du trenger av ferien
Sjekkliste for sommerferie Beste solkremer Slå rip-off flyplasstransport Billig reiseforsikring

Sedler er lettere enn mynter

Hvis du kommer tilbake fra ferie med en haug med sedler, men ingen mynter, har du flere alternativer om hvor du kan bytte penger tilbake til sterling.

Ian Strafford-Taylor, administrerende direktør i reisepengeselskapet FairFX , advarte ferierende mot å bytte valuta på flyplassen.

Flyplassbyråer for endring er kjent for å tilby dårlige valutakurser, og intetanende kunder kan tape så mye som 20% av den gjenværende valutaen, sa han.

Hvis du vil selge valutaen din tilbake til en bank eller valutakontor, må du shoppe rundt for de beste prisene. Men dette er lettere sagt enn gjort ettersom forbrukere ofte står overfor dårlige vekslingskurser og mangel på åpenhet fra disse leverandørene.

hva betyr 408

Selv om 'salgssatser' er oppført på en fremtredende måte på valutaselskapenes nettsteder, er 'tilbakekjøpskurser' enten skjult eller ikke oppført i det hele tatt.

Det kan også være begrensninger på hva du kan bytte. Internasjonal valutaveksling (ICE) , for eksempel sier det bare vil kjøpe rester av valuta hvis du brukte ICE til å kjøpe valutaen i utgangspunktet.

Det er også en maksimal transaksjon på £ 300, og du er bare tillatt én transaksjon hver 14. dag.

Forbered deg før du flyr

feriepenger, kort og solbriller på en strand

(Bilde: Getty)

Noen valutaselskaper tilbyr en 'tilbakekjøp' -garanti, der de vil veksle valuta til samme pris som du kjøpte den for når du kommer tilbake fra turen.

Imidlertid koster disse garantiene normalt en pris og med noen vanskelige vilkår og betingelser.

For eksempel, Moneycorp vil bare kjøpe tilbake ubrukt valuta innen 31 dager etter kjøpet - noe som kan være upraktisk hvis du skal på en lang reise.

Det er også en grense på 1.000 pund, en ikke -oppgitt provisjonsavgift og mynter godtas ikke.

Travelex 'Tilbakekjøpsgaranti' koster £ 3,99 per valuta og garantier Travlex vil kjøpe tilbake valutaen din til valutakursen du kjøpte den for.

Men det er en 45-dagers grense fra da du kjøpte valutaen, og mynter godtas ikke.

En måte å unngå å bli sittende fast i gjenværende valuta på slutten av en tur, er å bruke et forhåndsbetalt kort til ferieutgifter.

Du kan laste kortet med euro eller amerikanske dollar når pundkursen er sterk og bruke det som alle andre betalingskort i utlandet.

Hvis du har penger igjen når du returnerer, må du bare beholde dem på kortet for din neste tur.

sarah harding jenter høyt

Les mer

Sjeldne penger: Har du noen av disse?
Sjeldne 1p -mynter Den ultimate guiden til sjeldne mynter Mest verdifulle £ 2 -mynter Sjeldne mynter på 50p

Se Også: