Hvordan Pep Guardiolas Man City starter XI har endret seg siden den første ansvarlige kampen

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Pep Guardiola har hatt en bemerkelsesverdig innvirkning på bare tre år i Manchester City.



Den tidligere treneren i Barcelona og Bayern München ledet City til en rekordstor sesong i fjor, og overgikk 100 poeng på vei til Premier League-tittelen.



sainsburys-kuponger for skoler

Ikke bare er City hensynsløs når det gjelder å få resultater, de spiller en overdådig fotballstil, noe som har gitt dem lykke til over hele verden.



City har kommet langt siden Guardiola første sesong, der de ble hamret av slike som Everton og Leicester.

Så, hvordan har Guardiola endret Manchester City siden hans første kampoppgave? Jaquob Crooke tar en titt ...

Hvordan har start -XI -ene blitt sammenlignet?

Starter XI vs Sunderland, 13. august 2016:



Caballero, Sagna, Stones, Kolarov, Clichy, Fernandinho, David Silva, Sterling, De Bruyne, Nolito, Aguero

Starter XI vs Schalke, 12. mars 2019:



Ederson, Walker, Danilo, Laporte, Zinchenko, Bernardo Silva, Gundogan, David Silva, Sterling, Aguero, Sane

En ballspillende keeper

Joe Hart ble droppet, Willy Caballero klarte ikke helt å passe regningen og Claudio Bravo endte opp med å bli en uavgjort katastrofe for Manchester City i Guardiolas første sesong.

En keeper som er like god med føttene som med hendene, er en nøkkelkomponent for suksessen til enhver Guardiola-side, og det var ingen usikkerhet i byleiren da de bestemte seg for å skvette 34,7 millioner pund på en relativt uprøvd 23- år gammel keeper fra Benfica.

Selvfølgelig har signeringen av Ederson vært en anerkjent suksess.

Brasilianeren var sentral i Man Citys herredømme forrige sesong og har bevart sin status som en av de beste ballspillerne i Europa, enn si England.

Ederson har vært utsatt for den merkelige høyprofilerte feilen - å gi bort straffer mot Southampton og Manchester United denne sesongen - men det medfører risiko for å spille en så intens fotballstil.

Caballero befinner seg i mellomtiden på benken i Premier League -rivalene Chelsea etter å ha sluttet med dem på en ledig i fjor sommer.

Caballero var aldri sannsynlig å bli førstevalg i Manchester City (Bilde: Manchester Evening News)

Høypressende backer

Guardiolas radikale defensive transformasjon i overgangsvinduet sommeren 2017 så klubben sterkt investere sine ressurser i to nye backer. Man City slo overføringsrekorden for en forsvarer to ganger i løpet av en uke da de kjøpte Kyle Walker fra Tottenham Hotspur for 45 millioner pund før han sprutet ytterligere 52 millioner pund på Monacos venstreback Benjamin Mendy.

På samme måte som Walker, gjorde Mendys effektivitet i kombinasjon med hans kraftige og direkte stil ham den perfekte komponenten for den hensynsløse angrepsmaskinen som Guardiola prøvde å bygge.

Dessverre for Mendy har City -karrieren så langt vært plaget med skader, og han savnet flertallet av 17/18 -sesongen etter et korsbåndsbrudd.

Walker (øverst) har lagt til en ny dimensjon i City (Bilde: Getty Images)

Fabian Delph og Oleksandr Zinchenko deputerte på venstrebacken i Mendys fravær, og til manges overraskelse har begge vært ekstremt effektive i den angripende backen.

Zinchenko, noe av en ukjent mengde da han begynte i klubben i 2016, har vært en åpenbaring under Guardiola og har etablert seg som et kjernemedlem i denne Manchester City -troppen.

Den aldrende Bacary Sagna og Gael Clichy ble begge flyttet videre på slutten av 2016/17 sesongen, sammen med Aleksandr Kolarov og Pablo Zabaleta som overhaling av hans backback-avdeling.

Sagna driver nå sin handel med MLS og spiller for Montreal Impact, mens Clichy nå nyter suksess med Istanbul Basaksehir. Kolarov flyttet til Roma etter syv år med Citizens.

Kolarov var en del av Citys to første Premier League -vinnerlag (Bilde: REUTERS)

Styrke i dybden

Det må være en betydelig trygghet for Guardiola at han kan oppfordre en allsidig brasiliansk internasjonal til å spille inn under en skadekrise.

Du finner ikke mange bedre enn Man Citys midtbanekvartett av John Stones, Vincent Kompany, Nicolas Otamendi og Aymeric Laporte.

I lys av Citys nylige skadeproblemer i denne avdelingen, har den fleksible Danilo imidlertid vært en frelsende nåde hvis Guardiola noen gang skulle trenge ham.

Signert for 26,5 millioner pund fra Real Madrid i timene mellom kjøpet av Walker og Mendy, har Danilo dekket til venstreback, høyreback og til og med vist seg å være en pålitelig midtstopper, som om han var i Man Citys 7-0 trass av Schalke.

Danilo er ikke det eneste medlemmet på denne bysiden som gir Guardiola noe å falle tilbake på. Ilkay Gundogan gikk inn for instrumental Fernandinho i åttendedelsfinalen, og ikke overraskende så VM -vinneren ikke malplassert ut.

Etter å ha brutt seg inn på scenen i Borussia Dortmund med sitt eksepsjonelle talent, har midtbanespilleren blitt ødelagt av gjentatte kneskader - men det har ikke stoppet Gundogan fra å opptre når han får muligheten.

red light district uk

De er bare to små eksempler på Citys ekspansive lag. Den utrolige Kevin de Bruyne var fraværende da de dispenserte fra sliter med Schalke, mens Riyad Mahrez - som har gjenoppdaget det magiske preget siden han flyttet fra Leicester City i fjor sommer - var en ubrukt erstatter. Det rå talentet til Gabriel Jesus kom på og scoret for Man City, men må for øyeblikket starte kamper fra benken.

Guardiola har en veldig stor tropp og kan ringe til spillere med Gundogans evne (Bilde: Getty Images)

Evige stjerner

Den tidløse duoen Sergio Aguero og David Silva forblir en stadig tilstedeværelse i Manchester Citys gylne år.

Selv da skepsisen ble hevet over Agueros fremtid etter Gabriel Jesu ankomst, sammen med Guardiolas opplevde motvilje til å bytte formasjon for å ta imot to spisser, har argentineren tilpasset seg kravene og gjort det han er mest kjent for - å sette ballen i ryggen av nettet.

Aguero overgikk landemerket på 150 Premier League-mål i begynnelsen av sesongen og er for tiden åttende på alle tiders ledende Premier League-målscorer, noe som er et sant bevis på hans ekstraordinære målscorer.

I mellomtiden, i en alder av 33 år, er David Silva et godt eksempel på en aldrende vin; jo eldre han blir, jo bedre er han å se.

Silva har vært en enestående utøver for City siden han kom fra Valencia i 2010. Om noe har spanjolens ydmyke tilstedeværelse gjort at talentet hans ble litt undervurdert.

Aguero (i midten) og David Silva (til høyre) har noen gang vært til stede i City XI (Bilde: Bongarts/Getty Images)

Modning av angrepstalenter

Et skremmende aspekt ved Manchester Citys spill er deres uforutsigbare angrepsmessige karakter.

De som Nolito og Jesus Navas har dratt for å gi plass for en rekke elektrifiserende talenter i form av Leroy Sane og Bernardo Silva, og Raheem Sterlings spill har modnet betydelig under ledelse av Guardiola.

Bernardo Silva har spesielt hevet prestasjonene i denne kampanjen etter skadefallene Kevin de Bruyne har lidd. Den portugisiske midtbanespilleren har vært i glimrende form, spesielt i Champions League, og det er lett å glemme at han bare er 24 år gammel.

Mange har vært kritiske til Guardiolas tilnærming til ungdom mens de var på Etihad, men fremveksten av Phil Foden er et aspekt som ikke kan ignoreres. City hadde en akademikere som tok benken i Guardiolas første kamp mot Sunderland - Kelechi Iheanacho, som nå er i Leicester.

Les mer

NEWSAM Football's beste historier
Registrer deg på daglig NEWSAM Football -e -post Overfør nyheter LIVE: Siste sladder Mourinho tar sikte på 'heldige' Man Utd Messi kommenterer å forlate Barcelona

Se Også: