Storbritannias første offisielle red light -distrikt som stengte 7 år senere etter fall i antall

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

En kvinne sto ved siden av en mann

Ordningen ble lansert i 2014(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



Storbritannias første offisielle red light zone skal stenge nesten syv år senere etter at antallet sexarbeidere falt under pandemien.



amelia turner the vell

Ordningen - kjent som Holbeck Managed Approach, ble først lansert i 2014, og ble det eneste stedet i landet hvor sexarbeid på gaten ble legalisert.



Prostituerte fikk lov til å be om spillere på bestemte tidspunkter over natten uten frykt for å bli arrestert i ordningen på 200 000 pund i året, Leeds Live rapporterer .

Det ble opprettet for å gjøre sexarbeid tryggere for kvinner, men ble raskt et stridspunkt blant innbyggerne i nærheten.

Lokalbefolkningen hevdet seksuell aktivitet sølte ut på gatene deres, mens andre sa at kvinner og små barn ble kontaktet av menn som kom til området for å lete etter sex.



En kvinne som snakker til en person inne i en bil

Lokale innbyggere hadde railed mot det (Bilde: © Glen Minikin)

Flere protester ble holdt mot ordningen, til tross for tall som tyder på at den fikk sexarbeidere til å føle seg tryggere.



Tirsdag kunngjorde Leeds bystyre og West Yorkshire -politiet at Holbeck Managed Approach formelt ville stenge, bare et år etter at en uavhengig anmeldelse på 50 000 pund foreslo at den skulle fortsette uten noen kutt.

Støtte vil fortsatt bli gitt til sexarbeidere, og rådet sier at det 'fortsatt er forpliktet til å administrere sexarbeid på gaten på den mest hensiktsmessige måten for å redusere skaden forbundet med sexarbeid på gaten'.

En polititilstedeværelse vil også opprettholdes for deres sikkerhet, men kvinner vil ikke lenger få lov til å arbeide fritt på gatene i Holbeck.

saksøke perkins anna richardson

'Jeg godtar at det har vært en humpete vei for noen av beboerne i lokalsamfunnet,' sa Cllr Debra Coupar, nestleder i Leeds bystyre.

En kvinne som står på en gate

Det ble lansert for å gjøre sexarbeid tryggere for kvinner (Bilde: © Glen Minikin)

'Det jeg vil si er at vi har hatt mange fordeler av den administrerte metoden; politiressursene og rensingsressursene.

'Jeg godtar at fordelene i årenes løp ikke alltid har blitt opprettholdt, men de siste to eller tre årene har vi lagt ned dedikerte ressurser som har gjort en stor forskjell for folket i Holbeck.

'Men jeg overlater til innbyggerne å vurdere om det var en suksess eller ikke.'

Den Managed Approach har offisielt vært stengt siden i fjor, da Safer Leeds Partnership iverksatte nødtiltak for midlertidig å stenge sonen på grunn av Covid-19-pandemien.

blind kvinne spår fremtiden
En person på gaten i Holbeck

Den ble offisielt stengt i fjor på grunn av Covid (Bilde: Getty Images)

En person på gaten n Holbeck

Kostnaden for ordningen var rundt 200 000 pund i året (Bilde: Getty Images)

'Alle fullmakter vil bli brukt for å forhindre salg eller kjøp av sex i området,' heter det i en uttalelse i mars 2020.

Den midlertidige avgjørelsen vil effektivt bli videreført på ubestemt tid, selv om det fortsatt vil bli gitt støtte til sexarbeidere i et forsøk på å hjelpe dem med å forlate bransjen.

Tall viser at antallet kvinner i gatesexarbeid i Holbeck har falt med rundt 50 prosent siden 2017, selv om det fortsatt er anslagsvis 22 kvinner som jobber som prostituerte i området.

luvabella toys r us

'Vi må erkjenne at pandemien har hatt innvirkning når det gjelder disse tallene,' sa Paul Money, sjef for Safer Leeds -partnerskapet.

'Det er en risiko for at når sosiale distanseringsbegrensninger blir fullstendig opphevet, kan vi se en økning, men vår intelligens forteller oss ikke at det vil være en betydelig økning.'

Som svar på nyhetene sa en talsperson for kampanjegruppene Save our Eyes and Voice of Holbeck: 'I 2017 ble det klart at det var store feil og at kvinnene det var ment å hjelpe, ikke kunne respektere verken operasjonsområdet eller driftstid.

'Dette førte til en enorm skadelig innvirkning på beboerne i nærheten, hvis gater ble overtatt av prostitusjon og fortauskryper i tillegg til de tildelte gatene.

- Vi er glade for å høre at noen av våre anbefalinger blir vedtatt, for eksempel å forby krypkryssing og stikkere til fots. Menn som jakter utsatte kvinner i gateprostitusjon, er ikke lenger velkomne eller tolererte i Holbeck. '

Se Også: