Gravide fortalte 'slutte å drikke te og kaffe', ettersom koffein er 'dårlig for babyer'

Svangerskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvor mye koffein er OK?(Bilde: Getty)



Jordmødre støtter forskere om en radikal revisjon av retningslinjene for helse, slik at kommende mødre får beskjed om å redusere koffeininntaket til null under graviditeten.



Koffeinforbruk i en hvilken som helst mengde under graviditet er dårlig for babyen, ifølge en analyse publisert i BMJ Evidence Based Medicine.



NHS -veiledning, som anbefaler å begrense koffeininntaket under graviditet til 200 mg daglig, tilsvarende to kopper pulverkaffe, kan nå endres.

Dr. Mary Ross-Davie, ved Royal College of Midwives, sa: Det er et behov for å sikre at kvinner kan ta informerte valg om hva de spiser og drikker under graviditeten.

Jordmødre vil støtte kvinner til å gjøre det, med tanke på denne siste forskningen. Det er viktig at alle tilgjengelige bevis anses å forme anbefalinger i Storbritannia, og vi håper den nåværende veiledningen nå vil bli gjennomgått i lys av disse funnene.



Professor Jack James, fra Reykjavik University på Island, studerte 1 261 fagfellevurderte artikler som koblet koffein til graviditetsresultater.

Han sa: Matens koffeinforbruk var forbundet med økt risiko for fire bivirkninger: spontanabort, dødfødsel, lav fødselsvekt og/eller liten for svangerskapsalder og akutt leukemi i barndommen. Fire av fem observasjonsstudier hadde også rapportert betydelige sammenhenger mellom en mors koffeininntak og senere fedme i barndommen. Prof James sa: Vitenskapelig bevis støtter at gravide og kvinner som vurderer graviditet, blir anbefalt å unngå koffein.



Han sa at den koffeinrelaterte risikoen ble rapportert med moderate til høye konsistensnivåer for alle resultatene.

Å kutte te og kaffe helt kan være en kamp for mange kvinner. Siste tall viser at mer enn 165 millioner kopper te spises daglig i Storbritannia, og 95 millioner kopper kaffe.

(Bilde: Getty Images)

Det fungerer i gjennomsnitt på fem te eller kaffe per dag for de fleste voksne.

Imidlertid sa Daghni Rajasingam, ved Royal College of Obstetricians and Gynecologists: Funnene i denne studien legger til en stor mengde bevis som støtter begrenset koffeininntak under graviditet, men gravide trenger ikke å kutte koffein helt, da dette papir foreslår.

Les mer

Svangerskap
Gravide kvinner bør sove på sidene Vaginal fødsel etter c-seksjon farlig Røyking under graviditet skader fruktbarheten Karbon oppdaget hos kvinnelig placenta

Som studien bemerker, kan høye nivåer av koffein under graviditet føre til abort og babyer som har lav fødselsvekt og kan føre til overdreven vektøkning i barnets første år, noe som kan øke risikoen for helseproblemer senere i livet.

Som annen - og potensielt mer pålitelig - forskning har funnet ut, trenger gravide ikke imidlertid å kutte koffein helt fordi disse risikoene er ekstremt små, selv om de anbefalte koffeingrensene overskrides.

rosie jones (modell)

Se Også: