Hvor mye minstelønnen vil stige i april 2019 - nye satser for 2 millioner arbeidere

Minstelønn

Horoskopet Ditt For I Morgen

Her er hvor mye minstelønnen vil stige i april



Millioner av arbeidere vil se lønnshoppet i april som Nasjonal livslønn hopper til 8,21 pund i timen.



Dette er timeprisen for de som er 25 år eller eldre og jobber i Storbritannia.



Minstelønnen for de i alderen 16-24 år vil også stige, mens lønnen for lærlinger vil øke med 20p ekstra i timen.

De nye satsene ble kunngjort i kansler Philip Hammonds budsjett for 2018 da han kunngjorde hvor mye det kommer til å stige i 2019.

Det kommer etter at Theresa kan love å avslutte innstramninger på den konservative konferansen i september, og sier 'et tiår etter finanskrasket, folk trenger å vite at innstramningen det førte til er over og at deres harde arbeid har gitt resultater'.



Her er hvor mye minstelønnen vil stige i neste skatteår (Bilde: Getty)

Imidlertid har de nye prisene ikke gått bra med kritikere.



Union TUC beskrev regjeringens lønnsøkning som et slag i ansiktet for hardt pressede arbeidere.

Generalsekretær Frances O'Grady sa at 'familier ikke klarer å klare seg uten å bli tvunget til å gå i minus', og regjeringen må ta tak i dette.

Arbeidsmarkedet strammer, men dette fører ikke til anstendige lønnsøkninger.

Statsministeren må sørge for at arbeid lønner seg ved å heve minstelønnen til 10 pund, slå ned på usikkert arbeid, stoppe urettferdig lønn for byråarbeidere og forby null-timers kontrakter. '

Andre steder presser kampanjerne på for flere arbeidsgivere for å håndheve frivillig lønn.

josh taylor kamp tid

I motsetning til regjeringens rater, er dette satt av et fundament - og er basert på inflasjon og hvor mye levekostnadene har steget.

Akkurat nå er den virkelige livslønnen £ 9 i timen over hele Storbritannia og £ 10,55 i London.

Hva er nasjonal minimumslønn akkurat nå?

Dette er prisen alle arbeidsgivere må betale ved lov (Bilde: Getty)

Den nasjonale minimumslønnen (NMW) er minimumslønnen per time de fleste arbeidstakere har rett til ved lov. Satsen avhenger i stor grad av arbeidstakerens alder og om de er lærling. Hvis du er over 25, kvalifiserer du deg i stedet for National Living Lage.

Begge satsene er et lovkrav, og hvis du ikke oppfyller dem, kan det føre til at arbeidsgiver blir bøtelagt og til og med omtalt i den årlige skamlisten.

Reglene sier at hvis du jobber og er 25 år eller eldre (og ikke i det første året av læretiden), må timeprisen være minst 7,83 pund.

Finn ut om du er kvalifisert for National Living Lønn ved å bruke dette praktisk kalkulator .

Hva er nåværende minstelønn?

Sjefer må lovlig betale arbeidstakere følgende priser:

  • I alderen 21-24? Du har rett til £ 7,38 i timen.

  • 18-20 år gammel? Du har rett til £ 5,90 i timen.

    stormzy og maya jama
  • Alder under 18? Du har rett til £ 4,20 i timen.

  • Lærling? Du har rett til £ 3,70 i timen.

Det er noen få regler å følge:

  • Lærlinger har rett til lærlingprisen hvis de enten er) 19 år eller yngre eller b) 19 år eller eldre og er i sitt første læretid.

  • For å kvalifisere for minstelønn må du være i skolealderen (16 år eller eldre).

Hvor mye stiger nasjonal minimumslønn i april 2019?

Lønnen stiger for alle arbeidstakere 1. april 2019.

Lærlingene må betales (minst) 3,90 pund i timen, under 18 år, 4,30 pund i timen, under 20 år, 6,15 pund i timen og under 24 år, 7,70 pund i timen. De som er 25 år og eldre må betales minimum 8,21 pund i timen.

Økningen, ifølge Low Pay Commission (organet som fastsetter satsene), anslår at dette vil støtte 2,4 millioner arbeidere totalt. Årslønnen til heltidsarbeidere i minstelønn vil øke med over 2.750 pund siden april 2016 da National Living-lønnen ble innført.

tanya jonesvinnie jones

Nye minstelønnssatser fra 2019

Sjefer må lovlig betale arbeidstakere følgende priser:

  • I alderen 21-24? Du har nå rett til £ 7,70 i timen.

  • 18-20 år gammel? Du har nå rett til 6,15 pund i timen.

  • Alder under 18? Du har nå rett til £ 4,35 i timen.

  • Lærling? Du har nå rett til £ 3,90 i timen.

Det er noen få regler å følge:

  • Lærlinger har rett til lærlingprisen hvis de enten er) 19 år eller yngre eller b) 19 år eller eldre og er i sitt første læretid.

  • For å kvalifisere for minstelønn må du være i skolealderen (16 år eller eldre).

Nye minstelønnssatser fra april 2019

*prisen på 3,70 pund for epler til lærlinger under 19 år eller det første året

Les mer

Forbrukerrettigheter
Dine refusjonsrettigheter i High Street Hvordan klage på et lønningslån Mobiltelefonkontrakter - dine rettigheter Dårlige anmeldelser - hvordan få refusjon

Hva er forskjellen mellom nasjonal levelønn og levende lønn?

The & apos; National Living Lage & apos; og & apos; Minimumslønn & apos; er begge fastsatt av regjeringen og alle arbeidsgivere må følge.

Imidlertid er & apos; Living Lage & apos; er en helt egen enhet opprettet av Living Wage Foundation . Det blir også vurdert årlig.

Sistnevnte er ikke et lovkrav, men mer hva kampanjerne tror på arbeidere bør tjene (ta hensyn til inflasjon og så videre). Mange arbeidsgivere - for eksempel supermarkeder - har valgt det til fordel for det fremfor regjeringens retningslinjer og betaler derfor sine arbeidere mer.

For øyeblikket står Living Wage på £ 9 i timen i Storbritannia, eller £ 10,55 hvis du bor i London. Prisene gjelder for alle som er 18 år eller eldre. Her er en fullstendig liste over arbeidsgiverne som betaler den .

Dine rettigheter

En arbeider stresset på jobben

Tror du at du er underbetalt? Hjelp er tilgjengelig (Bilde: Getty)

110 engel nummer betydning

Les lønnsslippen din

Du har rett til en lønnsslipp og bør spørre sjefen din om du ikke mottar den automatisk. Hvis du leser den, kan du se hvor mye du tjener og hvor mye du blir beskattet. De Råd om penger har en guide for å hjelpe deg med å dekode den.

Det er en rekke forskjellige måter du kan bli betalt på. Hvis du er timebetalt, bør dette omfatte å reise mellom forskjellige arbeidsplasser - du kan finn ut hele reglene her . Hvis du får en årslønn, kan du beregne lønnen din per time . Selv om du får betalt for et bestemt stykke arbeid, er det en rimelig timepris - ordne det her .

Hvis du jobber på en restaurant, bør sjefen din ikke betale deg ut av tipsene dine. Speilet & apos; s Fair Tips -kampanje bidro til å sikre en lov som beskyttet arbeidere tilbake i 2008.

Hva skal du gjøre hvis du tror du blir urettferdig betalt?

Hvis du tror at du er underbetalt, bør du søke råd om saken så snart som mulig. Du kan finne ut hva din rettighet er ved å bruke Rådgivnings-, forliks- og voldgiftstjenestens [Acas] online -verktøy.

Acas er et gratis organ som gir informasjon og råd til arbeidsgivere og ansatte om arbeidsrett.

Hvis du finner ut at du faktisk blir urettferdig betalt, anbefales det at du snakker med arbeidsgiveren din først og prøver å løse problemet.

Hvis dette ikke fungerer, har du rettigheter til å sende en formell klage til arbeidsgiveren din.

Alternativt sier Acas at en arbeider kan klage til HMRC som vil undersøke det for deg.

Hvis HMRC finner ut at en arbeidsgiver har unnlatt å følge med på minstelønnen, kan de sende et varsel om restans pluss en straff for ikke å ha betalt riktig lønn til arbeideren.

Maksimal bot for manglende betaling vil være £ 20 000 per arbeider. Imidlertid kan arbeidsgivere som ikke betaler, få forbud mot å være selskapsdirektør i opptil 15 år.

Ring myndighetene hvis du vil ha ytterligere råd Betalings- og arbeidsrettighetshjelp0800 917 2368 . Tjenesten er gratis og konfidensiell.

Alternativt kan du prøve å nærme deg Citizens Advice Bureau [DROSJE]. Rådgiverne deres kan hjelpe deg med en rekke penger og juridiske spørsmål gratis.

Les mer

Ansettelsesrettigheter
Hva er minstelønnen? Forstå null-timers kontrakter Hva du skal si til sjefen din er du syk Hva du skal gjøre hvis du blir overflødig

Se Også: