På tide å kjøpe vinterdekk? Alt du trenger å vite om kostnader, reglene og hvilke alternativer du har for vinterdekk

Snø

Horoskopet Ditt For I Morgen

I Østerrike kan det å kjøre uten vinterdekk fra november til midten av april bety en bot på 5000 euro (4 411 pund) i tillegg til at bilen blir tatt i beslag.



I Tyskland er vinterdekk obligatoriske i vinterlige forhold, og i Sveits, Bulgaria, Italia og Andorra kan du bli bøtelagt for å hindre trafikk hvis bilen din ikke er utstyrt for å kjøre gjennom snø.



I Storbritannia er det ingen lovkrav for å ta dem på - selv om du er forsiktig hvis du reiser til utlandet - men de vil forbedre bilens ytelse.



Vinterdekk er designet for lave temperaturer, deres mykere gummiblanding øker grepet på asfalten, så vel som i våte og tørre forhold, snø og is.

Bølgeformede segmenter i slitebanen øker dekkets gripekant og forbedrer grepet i snø og is - noe som hjelper bremseytelsen og kjørestabiliteten.

Dekkets mønsterdybde er også avgjørende. Hvis mønsterdybden er mindre enn 4 mm, lider ytelsen til dekkene dine virkelig. Utover denne grensen bør du endre dem uten unntak, sier Thierry Delesalle Dekkonline.com .



Men trenger du virkelig vinterdekk i Storbritannia? Vi undersøker hva de er, alternativene og hvor mye de koster.

Hva er vinterdekk?

Vinterdekk er spesielt designet for å forbedre sikkerheten i kaldt vær. De er designet for å fungere når temperaturen faller under 7 grader Celsius.



Normale sommerdekk kan herdes i kaldt vær, og dette betyr at de er mer utsatt for vannplaning i vått vær og økende stoppavstand under isete forhold.

Vinterdekk er laget av en gummiblanding som ikke stivner når temperaturen faller under 7 grader Celsius, og dette kan forbedre grepet og redusere stoppavstandene i nødstilfeller.

Vinterdekk har vanligvis dypere slitebane for å gi ekstra grep og spre overflatevann, noe som gjør dem tryggere og mer effektive enn sommer- eller helårsdekk, som vår søsterside Chronical Live rapporterte .

Les mer

Reiseråd om vinteren
Gode ​​tips for tryggere kjøring Slik aviser du uten kjemikalier Er vinterdekk verdt det? Bryter du loven når du aviser?

Er vinterdekk anbefalt?

Når passer du dem?

Når passer du dem? (Bilde: Getty)

Bruk av vinterdekk avhenger av hvor du bor og hvordan du kjører bilen. I vintermånedene faller temperaturen i Storbritannia regelmessig under 7 grader Celsius, men sjåfører på landsbygda og de i områder med høyt snøfall og vått vær vil ha større sannsynlighet for å trenge dekkene.

I europeiske land som opplever høyt snønivå er de et lovkrav for sjåfører, men vinterdekk er ikke et lovkrav i Storbritannia.

Hvis mesteparten av kjøringen skjer på dagtid i områder der veiene er relativt klare, kan det være at du ikke trenger å ta på deg bekostning av montering av vinterdekk.

Vinterdekk fungerer dårligere enn vanlige dekk i temperaturer over 7 grader Celsius, så det er viktig å bytte tilbake når været blir varmere.

Hvor mye koster vinterdekk?

Vinterdekkpriser vil variere avhengig av produsent, men alt over £ 500 er sannsynlig for fire dekk. Du må også betale monteringskostnader og ha de vanlige dekkene lagret i vintermånedene.

Vinterdekk kan være en heftig kostnad i forkant, men du sparer slitasje på sommerdekkene dine og forlenger bruken i sommermånedene.

Hva er alternativene til vinterdekk?

Sokker til biler! (Bilde: REUTERS)

Hvis du ikke føler at vinterdekk er noe for deg, er det noen alternativer. For kortere kjøreturer vinterdekk sokker , eller snøsokker, kan monteres.

Vintersnøsokker koster fra rundt £ 50 og kan glides over rattet for å gi ekstra grep på kortere reiser. Disse er nyttige når det er en liten snøstorm.

Les mer

Råd om kaldt vær
For kaldt på jobb? Er hunden trygg i snøen? Hva er snødrev? Hvordan dannes snø?

Hvor får jeg vinterdekk?

Denne er allerede tatt

Denne er allerede tatt (Bilde: Daglig rekord)

Bilprodusenter vil vanligvis tilby sine egne offisielle vinterdekk, og noen vil til og med tilby å lagre sommerdekkene dine i vintermånedene, klare til montering igjen når været blir varmere.

raf tornado avskjedstur

Et økende antall nettbutikker tilbyr også billige vinterdekk, inkludert:

Lokale garasjer tilbyr også vinterdekkstjenester, men det er alltid best å shoppe rundt for å finne de beste tilbudene.

Se Også: